kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۳۹۰
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۵
رئیس‌سازمان اورژانس کشور:

۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس فرسوده‌اند

 
 
 
 
رئیس‌سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه سه‌هزار دستگاه آمبولانس بیش از ۱۰ سال عمر دارند، از رشد
 ۱۵ درصدی ماموریت‌های اورژانس در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جعفر میعادفر در نشست خبری روز گذشته اظهارداشت: سازمان اورژانس کشور با تقدیم 19 شهید مدافع سلامت و بیش از 10 هزار مبتلا در بین پرسنل اورژانس و تزریق واکسن کرونا به مردم توسط این نیروها، توانسته نقش خود را ایفا کند. بیش از دو میلیون دز از تزریقات واکسن را در یک فرآیند دو ماهه انجام داده‌ایم.
میعادفر افزود: در کشور سه هزار پایگاه داریم که هزار 
و 279 پایگاه شهری و هزار و 669 پایگاه جاده‌ای، 50 پایگاه هوایی و دو پایگاه دریایی هستند و بیش از پنج هزار دستگاه آمبولانس در حال ارائه خدمات فوریت پزشکی است.
وی با بیان اینکه بخشی از آمبولانس‌ها فرسوده هستند، گفت: سه‌هزار دستگاه آمبولانس ما بالای 10 سال عمر دارند.
رئیس‌سازمان اورژانس کشور با اشاره به فعالیت 24 هزار نیروی اورژانس در کشور، بیان داشت: 21 هزار نیروی عملیاتی در کشور داریم و سه هزار نفر دیگر نیز در ستاد و مراکز دیسپچ در حال ارائه خدمت هستند.
میعادفر گفت: تعداد ماموریت‌های 8 ماهه امسال بیش از سه میلیون و 288 هزار و 80 مورد بوده که بیش از 2.5 میلیون مورد شهری، 723 هزار و 271 مورد جاده‌ای بوده است که نسبت به سال گذشته 15 درصد رشد داشته است، این رشد طبیعی است زیرا در سال گذشته محدودیت تردد در جاده را داشتیم و به دلیل افزایش رفت‌و‌آمدها ماموریت‌های ما نیز افزایش یافته است 
و 78 درصد ماموریت‌های اورژانس شهری و 22 درصد جاده‌ای است و نشانگر نیازمندی به پایگاه‌های اورژانس در شهرهاست.
وی افزود: در 8 ماهه امسال 18 هزار و 367 مورد حادثه ویژه داشته‌ایم که از این تعداد 12 هزار و 794 مورد حوادث غیرترافیکی با 26 درصد رشد و 5573 مورد ترافیکی با 32 درصد رشد بوده است.
رئیس‌سازمان اورژانس کشور درباره زمان استاندارد رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار اظهار داشت: طبق برنامه پوشش فراگیر، اورژانس باید در 80 درصد ماموریت‌ها در شهرهای کوچک
8 دقیقه‌ای به مقصد برسد؛ در مأموریت‌های جاده‌ای آمبولانس باید 15 دقیقه‌ای و در شهرهای بزرگ 10 دقیقه‌ای و در کلانشهرها
12 دقیقه‌ای برسد. در شهرهای کوچک‌ طبق زمان استاندارد به مقصد می‌رسیم و مشکلی در این زمینه نداریم. در جاده‌های اصلی و فرعی میانگین زمان رسیدن آمبولانس 14 دقیقه است و در جاده‌های روستایی زمان طولانی‌تر است، زیرا 200 هزار کیلومتر جاده فرعی و روستایی در کشور داریم که نمی‌توان در همه مکان‌ها پایگاه ایجاد کرد.
میعادفر با بیان اینکه تلاش می‌کنیم در سال 1401 بودجه مناسبی را برای تقویت ناوگان اورژانس داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فرسودگی آمبولانس هزینه‌ها را بالا برده و خدمت‌رسانی را دچار مشکل می‌کند.