مراقب دامهای پرهزینه شیاطین باشید
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی در واکنش به ادعای کذب الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان درباره کشورمان نوشت: بیتوجهی به اصول و الزامات همسایگی و بیان اظهارات کذب و غیرسازنده، نشانه حسن نیت و تدبیر نیست.
وی افزود: اتهام زنی به کشوری که جامعه جهانی آن را بهعنوان قهرمان مبارزه با مواد مخدر میشناسد، اثری جز بیاعتبارسازی کلام گوینده ندارد. مراقب دامهای پرهزینه شیاطین باشید.
طبق گزارش خبرگزاری «ترند» جمهوری آذربایجان روز جمعه، علیاف در سخنرانی خود در جلسه شورای سران کشورهای مستقل مشترکالمنافع که در قالب یک ویدئوکنفرانس برگزار شد، ادعا کرد ارمنستان در تبانی با ایران از مناطقاشغالی سابق جمهوری آذربایجان (در اشاره به مناطق تحتاشغال جمهوری ارمنستان که در پی آتشبس قرهباغ آزاد شد) برای انجام قاچاق مواد مخدر به اروپا به مدت حدود ۳۰ سال استفاده میکرد.
واکنش وزارت خارجه ایران
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز ادعاهای تعجببرانگیز جدید الهام علیاف رئیسجمهوری آذربایجان علیه جمهوری اسلامی ایران در نشست سران کشورهای مشترکالمنافع را قویا تکذیب کرد و آن را ساختگی خواند و تصریح کرد: طرح چنین اتهامات رسانهای صرفا در راستای منافع رژیم صهیونیستی مبنی بر تحت تاثیر قرار دادن روابط برادرانه دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به نقش پیشروی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تأکید کرد: تقدیم هزاران شهید و مجروح طی ۴ دهه گذشته در مبارزه با این پدیده شوم تنها یک برگ از تلاشهای متعهدانه و مستمر جمهوری اسلامی ایران در این مسیر میباشد که بارها و بارها توسط نهادهای بینالمللی ذیربط مورد تأیید قرار گرفته است.
خطیبزاده ضمن تاکید بر روابط مستحکم برادرانه بین دو ملت تصریح کرد: متاسفانه به نظر میرسد به رغم پیامهای خصوصی و مثبتی که از باکو در تماسهای مختلف دریافت میشود، تعمدی برای طرح اظهارات رسانهای بیمبنا از سوی باکو وجود دارد که البته در جای خود پاسخ مقتضی داده خواهد شد.
3800شهید مبارزه با موادمخدر
تئاتری که رئیسجمهور آذربایجان براساس مشاورههای صهیونیستها به راه انداخته و اظهارات سخیف او در حالی است که سردار سرتیپاشتری 5تیرماه سال جاری گفت: بیش از ۳۸۰۰ نفر از فرزندان این کشور در نیروی انتظامی در راه مقابله و مبارزه با ورود مواد مخدر به شهادت رسیدند. ۱۲هزار جانباز در راه مبارزه با موادمخدر داریم. پس ما بیشترین شهید و جانباز را به نسبت تمام کشورها داریم.
در همین خصوص «احمد کاظمی» پژوهشگر ارشد مسائل اوراسیا در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهارات علیاف درباره همکاری ایران و ارمنستان برای ترانزیت مواد مخدر به اروپا را از چند نقطه نظر اظهاراتی بیاعتبار و در عین حال ریاکارانه خواند و افزود: اول به خاطر اینکه بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی از جمله دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل که متولی جهانی و حقوقی مقابله با مواد مخدر است، ایران کشوری پیشرو در مقابله با ترانزیت و قاچاق مواد مخدر است و بارها روسای این دفتر، موضع و عملکرد ایران در مبارزه با مواد مخدر را تحسین برانگیز، ستودنی و الگویی برای دیگر کشورها اعلام کردند.
وی افزود: براساس گزارش دفتر سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ در حدود ۹۰ درصد از کشفیات جهانی در زمینه تریاک، ۴۸ درصد در زمینه مورفین و ۲۶ درصد در زمینه هروئین توسط ایران صورت گرفته است. یعنی اینکه هیچ کشوری شبیه ایران نیست که به این شکل و سطح در مبارزه با مواد مخدر و ایجاد امنیت جهانی از این منظر برای جامعه جهانی نقشآفرینی کرده باشد.
کاظمی با ذکر این نکته که در این روند جمهوری آذربایجان نقش کلیدی در ترانزیت مواد مخدر افغانستان به اروپا با همدستی آمریکاییها داشته است، گفت: نقش جمهوری آذربایجان در انتقال مواد مخدر از افغانستان به اروپا از دو بعد قابل ارزیابی است. اول اینکه جمهوری آذربایجان در قالب اعزام نیروهای صلحبان در چارچوب ایساف به افغانستان از این نیروها برای حفاظت از مزارع کشت خشخاش در افغانستان استفاده کرده است. دوم مسیر اصلی و کریدور اصلی انتقال مواد مخدر از افغانستان به اروپا و پروازهای هواپیماهای آمریکا و ایساف از کابل به باکو و از باکو به کشورهای اروپایی بوده که این پروازها در پوشش نقل و انتقالات نظامی، لجستیکی و پشتیبانی انجام شده است.
به گفته وی فرودگاه باکو نقش محوری را در حمایت از کریدور هوایی افغانستان به سمت اروپا و انتقال مواد مخدر ایفا کرده و از این منظر است که اظهارات رئیسجمهور آذربایجان درباره نقش ایران و ارمنستان، اظهاراتی ریاکارانه و به دور از منطق واقعی ارزیابی میشود.