سازمان امور مالیاتی لیست خانههای خالی را نمیپسندد!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی در یک برنامه تلویزیونی از شناسایی 1.3 میلیون خانه خالی از طریق سامانه ملی املاک و اسکان خبر داد و گفت: سازمان امور مالیاتی موظف است طبق قانون از مرداد 1400 از این خانههای خالی مالیات اخذ کند. لیست خانههای خالی به سازمان امور مالیاتی ارسال شده، اما این سازمان شیوه ارائه لیست را نمیپسندد. تلاش میکنیم با همکاری سایر دستگاهها بتوانیم شیوه مورد پسند سازمان امور مالیاتی را ارائه کنیم.
وی با یادآوری اینکه هدف از ایجاد سامانه ملی اسکان و املاک شناسایی نیاز واقعی مسکن و تعداد واحدهای خالی است، افزود: تا امروز حدود سه میلیون خانوار در این سامانه اطلاعات سکونتی خود را ثبت کردهاند که به دلیل عدم ثبت اطلاعات از سوی بخش عمدهای از مردم، زمان ثبتنام تمدید شده است.
اجرای ناقص قانون
در همین رابطه عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در توضیح آخرین وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی بیان کرد: قانون مالیات بر خانه خالی هنوز به طور کامل اجرا نشده است، یکی از دلایل این مسئله کندی در اتصال اطلاعات دستگاهها به سامانه املاک و اسکان است.
اقبال شاکری در گفتوگو با خبرگزاری فارس ادامه داد: اجرای این قانون به هماهنگی بین دستگاههای بیشتری برای گرفتن اطلاعات با محوریت وزارت راه و شهرسازی نیاز دارد. وی عنوان کرد: تاکنون در مورد قانون مالیات بر خانههای خالی و سامانه املاک و اسکان فرهنگسازی مناسبی صورت نگرفته است، وزارت راه و شهرسازی باید در مورد این سامانه فرهنگسازی و اطلاعرسانی بیشتری انجام بدهد. این نماینده مجلس یادآور شد: لازم است به مردم این اطمینان داده شود که منافع همه مردم در این قانون در نظر گرفته شده است.
افزایش وام ساخت
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به افزایش وام طرح ملی مسکن به 250 میلیون تومان، خبر داد: زمانی که وام این طرح 100 میلیون تومان بود، حدود 10 درصد قیمت واحدها را پوشش میداد. با افزایش وام به 250 میلیون تومان، حدود 60 درصد هزینه ساخت واحدها با تسهیلات تامین میشود.
اسلامی با اعلام اینکه بازپرداخت تسهیلات طرح ملی مسکن 20 ساله است، خاطرنشان کرد: از 530 هزار واحد طرح مذکور تاکنون 40 هزار واحد افتتاح شده و تا پایان سال 1400 در صورت تکمیل آورده متقاضیان 150 هزار واحد دیگر تکمیل خواهد شد.
وی نیاز واقعی مسکن شهری را سالانه 700 هزار واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد 300 هزار واحد را مردم میسازند و مابقی در قالب طرح ملی مسکن ساخته خواهد شد. در همین زمینه خبرگزاری تسنیم مدعی شد: محاسبه اقساط تسهیلات دریافتی متقاضی طرح ملی مسکن با سود 18 درصدی حاکی از آن است که میزان قسط ماهانه در روش ساده 3 میلیون و 858 هزار تومان است. کل بازپرداخت وام از سوی متقاضی در ماه 12 سال بیستم 925 میلیون و 986 هزار تومان است. کل سود این تسهیلات نیز 676 میلیون تومان خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده وام 250 میلیون تومانی حدود 55 درصد قیمت واحدهای طرح ملی مسکن را تامین خواهد کرد. به عبارت دیگر متقاضی نیز تقریبا باید بیش از 200 میلیون تومان آورده برای خانهدار شدن در طرح ملی مسکن آورده نقدی داشته باشد.
بنابراین با احتساب این میزان آورده و سود تسهیلات، در مجموع متقاضی برای یک واحد طرح ملی مسکن حدود یک میلیارد و 125 میلیون تومان پرداخت خواهد کرد. یعنی برای یک واحد 100 مترمربعی حدود 11.5 میلیون تومان برای هر مترمربع. یکی از ایرادات به وزارت راه و شهرسازی (معاونت مسکن و ساختمان) در طرح ملی مسکن، عدم اطلاعرسانی دقیق و شفاف درخصوص شرایط خانهدار شدن در این طرح است. بسیاری از متقاضیانی که آورده اولیه 40 میلیون تومانی خود را پرداخت کردهاند هنوز نمیدانند مبلغ کل واریزی آنها چه میزانی است.