دولت آینده میتواند ظرفیتهای فراوانی را به وجود آورد
شورای مرکزی بسیج اساتید کشور، با توجه به ضرورت جلوگیری از تحریف و وارونهنمایی حماسه ۲۸ خرداد، در نامهای تحلیلی به ملت بزرگ ایران به تبیین ابعاد گوناگون انتخابات و دلایل اقبال ملی از آیتالله رئیسی پرداخت و نوشت: رهبر حکیم انقلاب در توصیف انتخابات، از واژههای «حماسه» و «شورانگیز» استفاده کردند. آری! با وجود کاهش مشارکت نسبت به دورههای پیشین، باید حضور مردم در این انتخابات را بهخصوص ستایش کرد و قدردان ملت بزرگ ایران بود.
در نامه بسیج اساتید خطاب به ملت بزرگ و شگفتیساز ایران اسلامی آمده است: اینک آزمونی بسیار تعیینکننده و حسّاس، پیش روی سید ابراهیم رئیسی قرار دارد؛ چنانکه دولت او میتواند گشاینده و هموارکننده مسیر آینده انقلاب بوده و ظرفیتهای فراوانی را به وجود آورد.
بسیج اساتید افزودند: اگرچه همانطور که گفته شد او ویرانهای را در امور اجرایی کشور از دولتهای یازدهم و دوازدهم تحویل خواهد گرفت اما چشمهای دوست و دشمن، به کارآمدی و توانمندی دولت ایشان دوخته شده و همه در انتظار هستند تا ببیند وی با «سرمایه سیاسی و اجتماعیِ پدید آمده»، چه خواهد کرد. آری! نباید توقع «معجزه» داشت و گمان کرد که میتوان در کوتاهمدت، وضع را به حال عادی بازگرداند و نقصها و کاستیهای ریزودرشت را برطرف کرد، امّا مسئله این است که مطالبه رهبر انقلاب، حرکت در امتداد ایجاد «تحوّل» است و ایشان معتقدند که «مشکلات و بیماریهای مزمن» را نمیتوان با «تحرکات معمولی و روزمره»، برطرف کرد، بلکه باید به «تحوّل» رو آورد و با «تلاشهای جهادی»، اتّفاقهای بزرگی را رقم زد. اکنون پیش روی دولت مردمی و جویای ایران قوی، دو راه وجود دارد: یکی راه مبتنی بر «دیوانسالاری» و «روزمرّهاندیشی» و «کوتهنگری» که جزو زیسته جریانهای تکنوکرات - لیبرال در ایران است و دیگری راه مبتنی بر «تحولخواهی» و «استفاده از مسیرهای میانبر و جهشساز».
در بخش دیگری از این نامه آمده است: اگر دولت مردمی سیزدهم بخواهد بر مقبولیت اجتماعی خویش بیفزاید و کام مردم را شیرین کند، چارهای ندارد جز اینکه: به «میدان» وارد شود و در کنار «مردم» باشد و تا آخر بر همین عهد خویش استوار بماند؛ بر «نسخههای ایرانی - اسلامی» تکیه کند و اقتصاد ملّی را به «ارادههای غیر ملّی»، مشروط نسازد؛ «فسادستیزی» و «اشرافیگری» را از درون قوه مجریه و با قاطعیت آغاز کرده و به عملیاتی کردن راهبرد اولویت مبارزه با فساد و ساختارهای فسادزا بجای تمرکز بر حرکت پسینی، یعنی مبارزه با مفسد (که البته در جای خود ضروری است) مبادرت نماید؛ «جوانان شایسته و کارآمد» را به عرصه مدیریتهای مهم راه دهد؛ «ظرفیتهای درونی» و «قابلیتها و مزیتهای» ایران بزرگ را در سطوح محلی، استانی، ملی و بینالمللی شناخته و بهکار گیرد؛ و...؛ زیرا کوتاهی در هر یک از این زمینهها، صدمهها و لطمههای سخت به انقلاب و جبهه انقلاب وارد خواهد کرد و ما را به عقب باز خواهد گرداند.
اساتید بسیجی کشور افزودند: ازاینرو، همه باید «همدلانه» و «همافزایانه» به دولت مردمی بنگریم و فتوحات و توفیقاتش را تقویت کرده و آن را از وقوع خطاها و لغزشها، بازداریم. زمانه «اشتباه» به سر آمده است و اینک باید با «حساسیت» و «دقّتهایی باریکتر از مو»، از دولت جوان حزباللهی مراقبت کنیم.
در انتهای این نامه آمده است: از خدای متعال متضرعانه درخواست داریم که این دولت منتخب مردمی را دولت کریمهای قرار دهد که نشاط و رونق را به ارکان و اجزای این کشور بزرگ و بهخصوص به «سفره و معیشت مردم» بازگردانده و بیش از پیش، محرّک ایران بهسوی مسیر «تمدنپردازی اسلامی» باشد.