نمایندگان مجلس به المپیک نمیروند در چهار رشته بالای ۷۰ درصد شانس مدال داریم
سرویس ورزشی-
در فاصله کمتر از دو ماه تا برگزاری المپیک توکیو، مسئولان کمیته ملی المپیک با برپایی نشست خبری به تشریح آخرین شرایط ورزش پرداختند. از جمله نکات مهمی که در این جلسه مطرح شد آمادگی کاروان ایران برای حضوری موفق در توکیو بود ولی به صورت تقریبی نیز نمیتوان گفت ایران چند مدال در توکیو کسب میکند. سید رضا صالحی امیری رئیسکمیته ملی المپیک در ابتدای این نشست گفت: برای ساماندهی کاروان در سه گروه ستاد عملیاتی، عالی، ستاد فرهنگی فعالیتهایی را پیش بردیم. در حال حاضر همه ملیپوشان اعزامی به توکیو در اردوی داخلی یا برون مرزی حضور دارند، همگی در آمادگی کامل به سر میبرند، وظیفه حمایت و پشتیبانی خود را به صورت مستمر انجام میدهیم هر آنچه برای حضور با عزت باشد، انجام
میدهیم.
رئیسکمیته ملی المپیک در واکنش به پرسشی که در رابطه با پاداشهای مدال آوران و تاثیر تغییر دولت در رابطه با آن مطرح شد، گفت: کسانی که سالها زحمت کشیدند و در توسعه ورزش قهرمانی تلاش کردند حضور این عزیزان در المپیک ضرورت است. تغییر دولت در نگاه ملی به منابع ملی تاثیر نخواهد داشت. همه دولتها آرزوی درخشش کاروان را دارند. وی درباره پرداخت پاداش که آیا با تغییر دولت تضمینی برای اجرای آن هست، تصریح کرد: این وظیفه نهادهای مسئول در ورزش است که پشتیبان ورزشکاران باشند. آنچه به عنوان پاداش مطرح شد در تعهدات دولت است. ما هم تعهدات خود را انجام میدهیم و تا امروز هم به این تعهدات عمل کردهایم. تا الان 50 درصد بودجه فدراسیونها، بخشی از نیازها برای حضور در المپیک و ... انجام شده است.
سجادی: جودو سهمیه المپیک نگرفته است
در ادامه نشست نصرالله سجادی سرپرست کاروان ایران در توکیو نیز گفت: به منظور حفظ سلامت بر کاهش تراکم در محل برگزاری بازیها تاکید شده است به همین دلیل ورزشکاران فقط ۵ روز زودتر اجازه حضور در توکیو را دارند و زودتر از این محلی برای تمرین داده نمیشود. حداکثر 48 ساعت بعد از اتمام رقابتها ورزشکاران باید محل بازیها را ترک کنند، بعد از آن کارت ورزشکار ابطال میشود و به دهکده راه داده نمیشوند، البته استثناهایی در نظر گرفته شده که باید با هماهنگی انجام میشود. سجادی با بیان اینکه حدود ۴۵ روز به افتتاح المپیک باقی مانده است، گفت: شرایط ما به گونهای است که همین امروز آماده حضور در بازیها هستیم. ورزشکاران در تمام مدت حضور در توکیو در حالت قرنطینه به سر میبرند، آنها بلافاصله بعد از ورود به توکیو باید تست بدهند سپس وارد قرنطینه شوند که شامل سالن، هتل و محل بازی میشود. سجادی در مورد پرچمدار کاروان ورزش ایران در المپیک توکیو نیز گفت که در نشست آتی ستاد در این زمینه تصمیم گرفته میشود.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد مدال آوری کاروان و اینکه هیچ کسی وعده نمیدهد، گفت: این به این معنی نیست که ورزشکاران و تیمها نمیدانند چه عملکردی دارند، شرایط برخی رشتهها مشخص نیست، در برخی رشتهها گروهبندی مشخص است اما در کل در تکواندو، کاراته، کشتی، شمشیربازی شانس بالای ٧٠ درصد برای مدال داریم، اما هنوز وضعیت برخی رشتهها مانند وزنهبرداری مشخص نیست اما امید به مدال داریم.
سجادی در مورد اینکه «بریمانلو از طرف فدراسیون جهانی جودو صاحب سهمیه شد اما بعد از آن جودو ایران تعلیق شد، حالا تکلیف چه میشود؟»، گفت: ملاک ما اعلام رسمی فدراسیون جهانی و کمیته بینالمللی المپیک به کمیته ملی المپیک است که هنوز موضوعی اعلام نشده است.
سجادی در پاسخ به پرسشی در مورد محدودیتهای کرونایی و احتمال مشکل روحی و روانی برای ورزشکاران به واسطه قرنطینه سفت و سخت گفت: شرایط برای همه یکسان است، یکی از مواردی که در تمام نشستها مورد بحث است کووید ١٩ است، مربیان ما بیگانه نیستند، سابقه ذهنی من میگوید در ادوار قبل هم دغدغه ورزشکاران در جریان بازیها حضور در تمرین و مسابقات بود، فقط در ادوار قبل ورزشکاران ازاد بودند و این دوره محدود هستند، فکر نمیکنم و بعید میدانم مشکلی پیش بیاید اما باز هم روی آن فکر میکنیم. سجادی در مورد کاهش همراهان و مهمانان که مورد تاکید برگزارکنندگان بازیهاست، گفت: ٤ کارت همراه داریم که روی هر کارت امکان اعزام ٣ نفر وجود دارد که به صورت چرخشی انجام میشود. اعزامها از فدراسیونها، وزارت ورزش و کمیته انجام میشود. هیچ نمایندهای از مجلس به المپیک اعزام نمیشود و مهمانان ۱۰۰ درصد همه هستند.
برگزاری بازیها در 42 سالن
پیمان فخری رئیسمرکز نظارت بر تیمهای ملی و معاون اجرایی کاروان ورزش ایران در المپیک هم گفت: ۵ رشته ورزشی و ۳۳ ماده به این دوره از بازیها اضافه شده است و بازیها در ۴۲ سالن برگزار میشود. نسبت به دوره قبل بازیهای المپیک ۱۴۸ ورزشکار از این دوره بازیها کمشده که این نشان از سختی کار برای کسب سهمیه دارد در حالیکه ۵ رشته اضافه شده است. وی افزود: کاروان در ۱۲ گروه از ۲۱ تیر تا هشت مرداد به المپیک میرود که آخرین گروه کشتی آزاد است و چهار مرداد نیز در ۱۳ گروه کاروان به ایران بر میگردد.
فخری در مورد شکسته شدن رکورد کسب سهمیه المپیک گفت: رکورد کسب سهمیه و تعداد رشتهها قطعا شکسته خواهد شد اما درباره رکورد بانوان سخت است صحبت کنیم. ما در دوومیدانی و کاراته شانس حضور بانوان را خواهیم داشت. اگر در پاریس سهمیهای کسب شود، در این صورت تعداد بانوان هم اضافه خواهد شد. رئیسمرکز نظارت بر تیمهای ملی در مورد اینکه چرا پیشبینی مدال انجام نمیشود و به نظر میرسد ورزشکار شاخص در کاروان نداریم، تصریح کرد: ارزیابی که از مدال آوری داریم اما سابقه نداشته قبل از بازیها اعلام کنند که چه تعداد مدال کسب میشود اما مطمئنا ارزیابی اولیه داشته ایم. ورزشکاران شاخص خوبی در این دوره داریم. سه ورزشکار کاراته ما رنکینگ یک جهان را دارند. ورزشکارانی داریم که شاید شما برآورد مدال از آنها نداشته باشید اما ما داریم و مطمئنم شگفتی ساز میشوند.