لزوم تشکیل بانک اطلاعات مدافعان حرم(اخبار ادبی و هنری)
دکتر سعدالله زارعی، رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور و از پژوهشگران عرصه دفاع مقدس و محور مقاومت و از نویسندگان روزنامه کیهان، به بهانه برگزاری جایزه ادبی شهید همدانی گفت: اقدامات شهید بزرگوار، سردار سلیمانی و شهدای بزرگی همچون سردار همدانی عملاًً توانست در یک دوره کوتاه حدوداً 10 ساله اساساً وضع امنیتی منطقه را تغییر دهد، نه فقط آن انگاره قبلی امنیت که غربیها مبلغ آن بودند کنار رفت، بلکه اساساً وضع دگرگون شد. فقط نظر تغییر نکرد، بلکه فضا نیز تغییر کرد و شاید این جزو عجایب تاریخ است که یک وضع بسیار پیچیده، سرمایهگذاری شده و برخوردار از انواع حمایتهای غربیها در یک دوره کوتاه 10 ساله دگرگون شود و تغییر کند.حالا این مسئله یک وظیفهای را به دوش مجامع فرهنگی گذاشته که با کارهای عمیق فرهنگی، علمی، تصویری و نوشتاری این رویداد را توضیح بدهند، تثبیت کنند و به یک الگو تبدیل کنند.
وی افزود: خوشبختانه ما شاهد یک جنبوجوش وسیعی هم در داخل کشور و هم در خارج کشور، هم در عرصه تولید کتاب، هم در عرصه تولید فیلم و مستند نسبت به این مسئله هستیم. بهنظرم همین الان در کشور ما یکی از عناوین پرشمار به لحاظ تولید کتاب و مستند همین مسئله مدافعان حرم است و فکر میکنم عدد، عدد بالایی باشد، اگر احصاء دقیقی صورت پذیرد بهنظرم در حوزه کتاب به حدود 500 جلد کتاب برسیم و در حوزه مستند ممکن است چند برابر این باشد.
زارعی تأکید کرد: اولین چیزی که در اینجا برای نویسنده مورد نیاز است، این است که بانک اطلاعات داشته باشد. ما باید بتوانیم یک بانک اطلاعات قابل دسترس برای عموم نویسندگان در حوزه مدافعان حرم ایجاد کنیم که فرض، وقتیکه مثلا نویسنده خواست دسترسی پیدا کند به وصیتنامه شهدای مدافعان حرم، مشکلی نداشته باشد. اگر خواست مثلا بهخاطرات اینها دسترسی پیدا کند، مشکلی نداشته باشد، اگر خواسته باشد با کسانی که با این شهدا آشنایی دارند، تماس بگیرد و جزئیاتی را از اینها سؤال کند، این امکان برایش فراهم باشد. یا مثلا چنانچه خواست ببیند تاکنون در این زمینه چه کاری صورت گرفته، باید بتواند بدون هزینه، متونی را که در این زمینه تدوین شدهاند را ببیند.