تروریسم داخلی و نژادپرستها؛ مرگبارترین تهدید برای آمریکا از نگاه بایدن
نژادپرستی و گروههای راست افراطی تبدیل به نگرانی امنیتی دولتمردان آمریکایی شده است. نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا نیز در گزارشهای اخیر خود صراحتاً به این موضوع اذعان کردهاند. گزارش مشترک افبیآی و وزارت امنیت داخلی این کشور نشان میدهد سال 2019 میلادی «مرگبارترین سال» برای حملات افراط گرایان داخلی از سال 1995 میلادی به شمار میرود. دادستان کل آمریکا نیز اخیراً اعلام کرده گروههای خشن و افراط گرای داخلی به خصوص سفیدپوستان افراطی یک تهدید روزافزون برای آمریکا به شمار میروند. در جدیدترین مورد نیز بایدن رئیسجمهور آمریکا «تروریسم داخلی» را بزرگترین تهدید برای آمریکا دانسته است.
رئیسجمهور آمریکا این اظهارات را در جریان بازدید از محل قتلعام صدها سیاهپوست آمریکایی توسط گروههای سفیدبرترپندار در سال ۱۹۲۱ به زبان راند. او در این سخنرانی که در محل وقوع این فاجعه نژادپرستانه در شهر «تولسا» در ایالت اوکلاهاما ایراد شد تصریح کرد: «هموطنانم، آنچه روی داده بود اعتراض نبود، قتل عام بود. یکی از بدترینهای تاریخ بود». رئیسجمهور آمریکا وعده داد به زودی از یک استراتژی برای مبارزه با تروریسم داخلی که طبق توصیف او «مرگبارترین تهدید» علیه این کشور است، رونمایی میکند. او گفت: «دولت من به زودی استراتژی کلیتری را برای مقابله با تروریسم داخلی و خشونتهای تحریک شده از سوی شنیعترین جرایم مبتنی بر نفرت و دیگر اشکال تعصب تشریح خواهد کرد...نه داعش، نه القاعده بلکه افراد قائل به برتری نژاد سفیدپوست مرگبارترین تهدید هستند. این ارزیابی من نیست. ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا هم در دولت دونالد ترامپ و هم در دولت من است».
صد سال پیش در روزهای ۳۱ مه و ۱ ژوئن ۱۹۲۱ (10 و 11 خرداد 1300) صدها نفر از گروههای سفیدبرترپندار به محله «گرینوود» در شهر «تولسا» که در آن زمان به عنوان قلب کسب وکارهای سیاهپوستان شناخته میشد و به «والاستریت سیاهپوستان» شهرت داشت حمله کرده و ضمن قتل عام صدها سیاهپوست، ۳۵ خیابان مملو از مراکز تجاری، خانههای مسکونی، کتابخانه، بیمارستان، مدرسه و غیره را تخریب کردند. این جنایت به بدترین حادثه نژادی در تاریخ آمریکا شهرت پیدا کرده است. در جریان این یورش وحشیانه 300 نفر قربانی نفرت سفیدپوستان شدند. خشونتهای اوباش سفیدپوست دو روز به طول انجامید و تا مدتها صحبتی از آن به میان نمیآمد، تا آنکه در جریان تظاهرات ضد نژادپرستی که سال گذشته به وقوع پیوست، این حادثه تاریخی هم دوباره بر سر زبانها افتاد.