کوتاه از انتخابات
واکنش کدخدایی به تهدیدها علیه شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی در واکنش به برخی تهدیدها و مخالفتها با نظارت استصوابی و نهاد شورای نگهبان نوشت: این روزها اخبار جعلی پیرامون بررسی صلاحیتها زیاد منتشر میشود.
وی تصریح کرد: برخی با گمانهزنی، برخی با خبر محرمانه، و برخی نیز با استناد به منابع آگاه و موثق! به این شایعات دامن میزنند.
کدخدایی افزود: در این میان عدهای هم با تهدید شورای نگهبان سعی میکنند دمی خوش باشند!
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در مصاحبه با آسوشیتدپرس با بیان اینکه «حضور نامزدهای با گرایشهای مختلف احتمالاً میتواند میزان مشارکت را افزایش دهد» گفت: شورای نگهبان هیچگاه صلاحیت نامزدها را بر اساس انتقاد و یا اعتراض و بهخصوص انتقادهای لفظی بررسی نمیکند.
رئیسی در جمع نمایندگان مجلس حضور یافت
بهدنبال دعوت ۲۲۰ نماینده مجلس از سید ابراهیم رئیسی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری، بیش از ۲۰۰ نفر از این نمایندگان با تشکیل نشستی به بررسی شرایط پیش روی کشور پرداختند.
حجتالاسلام رئیسی با هدف تقدیر از دعوت نمایندگان مجلس و حسن اعتماد آنها، برای دقایقی در جمع آنها حضور یافت.
لاریجانی: حل مشکلات پیچیده کشور
مدیر میخواهد
علی لاریجانی، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، در توییتی نوشت: کسی که امروز به مردم وعده بهشت میدهد، خلاف میگوید؛ اول باید آتش جهنم را خاموش کرد.
وی افزود: حل مشکلات پیچیده کشور سوپرمن نمیخواهد، مدیر میخواهد.
برنامه دو نامزد انتخابات برای «رمزارزها»
سعید محمد، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگو با خبر فوری با بیان اینکه، «رمز ارزها» یک ابزار است که در دوره تحریم میتوان بیشتر از آن استفاده کرد، اظهار داشت: از شرکتهای خصوصی حمایت میکنیم که رمزارز ملی تولید شود.
محسن رضایی هم در توییتی با «فرصت پولی» خواندن رمزارزها نوشت: «رمزارزها یک نوآوری بینالمللی و فرصت پولی هستند. در دولت ما با هدایت درست و تنظیم مقررات متناسب، از رمزارزها به نفع منافع ملی و سرمایههای مردم استفاده خواهد شد. اگر دولت کنونی، زودتر چارهاندیشی میکرد، مردم و ناظران با شفافیت بیشتری، وارد بازار ارزهای دیجیتالی میشدند».
آمادگی ضرغامی برای مبارزه با مافیا
عزتالله ضرغامی، کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگو با فارس با بیان اینکه «فساد مالی با تفکرات سرمایهداری در حوزه فرهنگ رسوخ کرده است» گفت: برای مبارزه با مافیا و باندهای الیگارشی و هزارفامیل آمادهام.
وی با اشاره به اینکه «از جوانگرایی فاصله گرفتهایم» گفت: 5 دستیار جوان دیگرم را معرفی میکنم.
سعید جلیلی مطرح کرد؛
ترجیح مصالح واقعی مردم بر تمایلات مقطعی
سعید جلیلی هم در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی نوشت: «ترجیح مصالح واقعی مردم بر تمایلات مقطعی» از ضروریات فرهنگ سیاسی است. ممکن است کاری که مصلحت واقعی مردم است را انجام دهید اما در دوران مسئولیت نتیجه نهایی به دست نیاید؛ اما ثمره این نهال سالهای بعد به مردم میرسد. کارهای اصلی و مصالح واقعی نباید قربانی کارهای زودگذر و نمایشی شود
قاضیزاده: «دولتِ سلام» برنامه عملیاتی دارد
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم در مطلبی نوشت: سیاستبازان درگیر کشمکشهای انتخاباتی و حفظ قدرت خود هستند و مردم از گرانی، بیکاری و نداشتن سرپناه شدیداً رنج میبرند.
وی افزود: برای حل این سه معضل اصلی مردم «دولتِ سلام» برنامه عملیاتی دارد. مهار تورم، ایجاد اشتغال و تأمین مسکن طی ۴ سال شدنی است اگر و فقط اگر سازوکارهای حکمرانی اصلاح شوند.
قاضیزادههاشمی همچنین در گفتوگویی در شبکه اجتماعی کلابهاوس اظهار داشت: در صورت انتخاب، اولین فرمان من بهعنوان رئیسجمهور، بازگشت یکصدوسی هزار میلیارد تومان پول خارجشده توسط 200 کد حقوقی به بازار سرمایه است.
با رئیسی جبهه سیاسی مشترک دارم
این داوطلب ریاستجمهوری همچنین روز گذشته در نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره کنار رفتنش به نفع آیتالله رئیسی و همچنین وضعیت انتخاباتی علی لاریجانی گفت: من بارها در این رابطه توضیح دادهام؛ کسی که خودش را برای کاری آماده ندیده، نباید کاندیدا شود. اگر کسی حرفی دارد که نزد کسی پیدا میشود که از او صلاحیت بیشتری دارد ولی در عین حال باز بخواهد بیاید، بهنظرم از نظر شرعی مشکل دارد؛ البته بنده از نظر جبههای، جبهه سیاسی مشترکی با آقای رئیسی دارم.
الگوگیری محسن هاشمی از تجربیات کشورهای خارجی
محسن هاشمی در یادداشتی با عنوان «چرا حضور؟!» نوشت: چالش بزرگ اصلاحطلبان میتواند به دوم خردادی دیگر یا به حذف آنها از نهاد رسمی سیاست منجر شود.
وی با اشاره به اینکه «کشور نیاز به یک دوره پُرشتاب رونق اقتصادی دارد تا از فروپاشی امنیتی و سیاسی جلوگیری شود» افزود: تجربیات مالزی، کره جنوبی، هند، برزیل و ترکیه را زیر و رو کردهام؛ برنامه دولتم بر اساس سه تکنیک برنامهریزی در فرانسه، آمریکا و چین تهیه شده است.
رامین مهمانپرست: پسرم در انگلیس زندگی میکند
رامین مهمانپرست، داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگویی با بیان اینکه «مستقل و فراجناحی وارد عرصه انتخابات شدم» گفت: با توجه به تجربهای که در سیاست خارجی دارم میتوانم بخش خصوصی حقیقی را با در نظر گرفتن اصل ۴۴ فعال و تقویت کنم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو افزود: در ائتلاف وحدت ملی، ۵۰۰۰ نفر متخصص داریم که برخی از آنها در حوزههایی بسیار توانمند هستند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: پسرم در انگلیس زندگی میکند و چند سالی است که در آن کشور استاد دانشگاه است.
کواکبیان: برنامه ما «کارت رفاه ملی» است
مراسم رونمایی از ۵۰ برنامه حزب مردمسالاری در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ برای دولت آینده با حضور مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب و جمعی از خبرنگاران و اعضای شورای مرکزی برگزار شد.
دبیرکل حزب مردمسالاری در بخشی از اظهاراتش در این مراسم گفت: اعتقادی به شیوه مرسوم نداریم چون سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان به رشد نقدینگی کمک میکند. برنامه ما «کارت رفاه ملی» است که در آن حداقل معیشت، بهداشت، آموزش و حملونقل عمومی تنظیم شده است.
عطریانفر: مواضع جهانگیری و لاریجانی
مشترک خواهد بود
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتوگو با آنا با بیان اینکه «مواضع جهانگیری و لاریجانی در مناظرات انتخاباتی مشترک خواهد بود» گفت: بیانیه روز ثبتنام لاریجانی موردپسند همه اصلاحطلبان است.
وی افزود: درصورتی که رقابت بین رئیسی و لاریجانی باشد انتخاب تمام اصلاحطلبان لاریجانی است.
عطریانفر همچنین در گفتوگویی دیگر بیان کرد: حزب کارگزاران، برای معرفی نامزد موردنظر خود در انتخابات ریاستجمهوری پنج ملاحظه جدی را مدنظر داشته و دارد؛ اول اینکه آن فرد برگزیده واجد صلاحیتهای کافی و کفایتهای حرفهای لازم برای مدیریت کلان نظام اجرایی و در یککلام مدیر و مدبر باشد. دیگر آنکه بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند. سوم اینکه با رأی منفی کمتری در جامعه مخاطب مواجه باشد. چهارم اینکه مورد اجماع اصلاحطلبان باشد و در نهایت در اعتمادسازی با رهبری برای مدیریت و هدایت کشور و عبور ملت از تنگناهای روزگار توانمند باشد.
مرعشی: اولویت اصلاحطلبان
حمایت از یک اصلاحطلب است
این در حالی است که سیدحسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی و از اعضای نهاد اجماعساز اصلاحطلبان (جبهه اصلاحات ایران)، در گفتوگویی اظهار داشت: اولویت اصلاحطلبان حمایت از یک شخصیت اصلاحطلب است.
البته احمد حکیمیپور، دبیرکل حزب اصلاحطلب اراده ملت در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه «احتمال اجماع روی لاریجانی از سوی اصلاحطلبان وجود دارد» بیان کرد: جا انداختن موضوع ائتلاف با لاریجانی در بدنه اصلاحات سخت است.
روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد هم در سرمقاله دیروز خود با اشاره به اینکه «اسحاق جهانگیری کاندیدای اصلی و هدف جریان اصلاحات نیست» نوشت: او وقتی فهمید جایگاه قبلی را در دولت دوم روحانی ندارد و حلقه واعظی قدرت بیشتری گرفته باید عطای معاون اولی را به لقایش میبخشید.