کرونا رنجی مضاعف برای اضطرابهای وسواسیها (روانشناسی)
یک متخصص اعصاب و روان معتقد است: شیوع بیماری کووید۱۹ برای بیماران مبتلا به اختلال اضطرابی وسواس به مانند یک تاییدیه خارجی عمل کرده و این مسئله نیازمند معالجه و درمان است.
به گزارش ایرنا، آمنه ستاره فروزان درخصوص اختلال اضطرابی وسواس اظهار داشت: اختلال وسواس جزو اختلالات اضطرابی محسوب میشود که به منظور فرونشاندن تکانههای اضطرابی با برخی رفتارهای تکرارشونده همراه میشود.
وی ادامه داد: این رفتارها در اختلال اضطرابی وسواس که از تفکرات بیمار ناشی میشود، به شستوشو محدود نبوده و برخی از رفتارها نظیر «جمع بستن شماره پلاک ماشینها در خیابان، احساس باز گذاشتن در و چک کردن به دفعات» را نیز در بر میگیرد.
فروزان تصریح کرد: به عنوان مثال بیمار باور دارد که در صورت جمع نبستن شماره پلاک ماشینها در خیابان با اتفاقات بدی روبهرو خواهد شد، بنابراین به طور مداوم بیرون از منزل این کار را تکرار میکند.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: این طرز تفکرات باید با یک استدلال منطقی مثلا درباره کاهش شستوشو متوقف شود، اما در صورت تداوم رفتار و عملکرد مستلزم معالجه و درمان است.
فروزان ادامه داد: در حال حاضر اما با شیوع ویروس کرونا و ارتباط این بیماری با رعایت اصول بهداشتی، یک «شاهد مثالی» برای بیماران اختلال اضطرابی وسواس پیدا شده که تقویتکننده تفکرات وسواسی در بیماران مبتلا به شستوشوی وسواسی است.
وی افزود: در واقع کرونا و تنش روانی ناشی از آن زمینه بروز این اختلال را به ویژه برای اشخاصی که زمینه ابتلا به این بیماری را داشتهاند، به عنوان یک تاییدیه خارجی تایید میکند.
اختلال اضطرابی وسواس نیازمند دارودرمانی است
این متخصص اعصاب و روان تاکید کرد: اختلال اضطرابی وسواس نیازمند دارودرمانی است، اما به منظور افزایش شانس بهبود، فاصله از شروع علائم بالینی تا آغاز درمان باید کوتاه باشد، بنابراین افرادی که به صورت غیرمنطقی (و خارج از پروتکلهای توصیهشده) درگیر شست وشو و ضدعفونی میشوند، باید برای درمان دارویی به روانپزشک مراجعه کنند.
براساس آمار گروههای آموزشی کار درمانی و آمار زیستی و اپیدمیولوژی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، کووید ۱۹، با ایجاد اختلال در یکپارچگی اجتماعی، یکپارچگی در منزل و فعالیتهای مولد، تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب میشود.