بحران میانمار پیچیدهتر شد/ جداییطلبان هم وارد میدان شدند
با وارد شدن جداییطلبان به میدان آشفته میانمارِ کودتا زده و درگیری آنان با ارتش، بحران میانمار پیچیدهتر از هر زمانی شده است.
میانمار در نخستین روز ماه فوریه میلادی شاهد یک کودتای نظامی توسط ارتش این کشور بود. کودتای نظامیان در این روز که سبب بازداشت «آنگ سان سوچی» (رهبر حزب حاکم قبل از کودتا که عنوان برنده صلح نوبلِ سابق و جنایتکارِ لاحق را نیز دارد) و اعضای حزب او شد؛ به این ترتیب کسانی که در نسلکُشیِ مسلمانان این کشور و تجاوزها و جنایات دیگر در سال 2017 با هم شراکت داشتند، به جان هم افتادند.
این کودتا حالا با بیش از 550 کشته، جرقه درگیریهای ارتش با شبه نظامیان اقلیت قومی حامی خودمختاری را که از جنبش دموکراسی خواهی حمایت کردهاند را نیز زده است. یکی از این گروهها به نام «اتحادیه ملی کارن» که در سال ۲۰۱۲ توافق آتش بس امضا کرده بود شاهد وقوع اولین حملات هوایی ارتش علیه نیروهایش بعد از۲۰ سال بوده و گفته که باید از خودش در برابر حمله دولت دفاع کند. به گزارش ایسنا، این گروه گفته در مدت اخیر بیش از ۱۲۰۰۰ روستایی به خاطر حملات هوایی از خانههایشان فرار کردهاند.
همچنین گروه فعال موسوم به «انجمن کمک به زندانیان سیاسی میانمار» که ناظر بر تلفات و بازداشتیهای رخ داده در جریان اعتراضات از زمان سرنگون شدن دولت سوچی، رهبر غیرنظامی این کشور توسط ارتش بوده، اظهار کرده، تعداد کشتههای اعتراضات به ۵۵۷ تن افزایش یافته است. این انجمن همچنین اعلام داشته، ۲۶۵۸ نفر در بازداشت هستند.
مقامهای میانمار همچنین برای حدود ۴۰ چهره مشهوری که با حاکمیت نظامی مخالفت کردهاند از جمله اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی، خوانندهها و مدلها با استناد به یک قانون مربوط به تحریک مخالفت در نیروهای مسلح حکم بازداشت صادر کردهاند.