عضو انجمن لوازم خانگی خبر داد
رشد 52 درصدی تولید لوازم خانگی با حذف برندهای خارجی
عضو انجمن لوازم خانگی با اشاره به افزایش 52 درصدی تولید لوازم خانگی با حذف شرکتهای خارجی، گفت: برای تحقق جهش تولید باید دیوانسالاری زائد در بخش تولید حذف شود.
مهدی حاجی یوسفی در گفت و گو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی یکی از مهمترین صنایع غیر نفتی در کشور محسوب میشود و بعد از صنعت خودرو بزرگترین صنعت کالای مصرفی در کشور به شمار میرود، اظهار کرد: تشدید تحریمها و خروج برندهای خارجی از ایران باعث شد که طی سال جاری شاهد رشد 52 درصدی تولید لوازم خانگی در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل باشیم به طوری که طی شش ماهه اول امسال حدود یک میلیون و 264 هزار قلم لوازم خانگی در کشور تولید شده و تقریباً در همه محصولات شاهد رشد تولید بودهایم.
وی با اشاره به سهم 1.5 درصدی صنعت لوازم خانگی از تولید ناخالص داخلی، یادآور شد: با خروج شرکتهای خارجی از صنعت لوازم خانگی ایران که زمانی حدود 70 درصد در بازار کشورمان سهم داشتند، پتانسیل قابل توجهی برای رشد صنعت لوازم خانگی کشور ایجاد شده است.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر با خروج برندهای خارجی از کشور، فرصت توسعه برای کارخانههای ایرانی فراهم شده است، ادامه داد: تحریمها برای تولیدکنندگان مشکلاتی را در تأمین مواد اولیه و انتقال دانش فنی و تجربه به کشور ایجاد کردهاما از سوی دیگر، فضای خالی بزرگی برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی به وجود آمده که با حمایت دولت و تلاش بخش خصوصی میتواند زمینهساز سرمایهگذاریهای جدید و توسعه باشد.
حاجی یوسفی در پاسخ به این پرسش که طی ماههای اخیر بحثهایی در مورد تعطیلی برخی کارخانههای لوازم خانگی از جمله آزمایش مطرح شده است، این اتفاقات چقدر با رشد صنعت همخوانی دارد؟ گفت: کارخانه آزمایش نه تنها تعطیل نشده بلکه طی دهه گذشته شاهد شروع جدیدی در این شرکت صنعتی بودهایم.
وی تصریح کرد: در سال جهش تولید، میزان تولید برخی محصولات داخلی رشد قابل توجهی داشته که میتوان به سه برابر شدن تولید آبگرمکناشاره کرد. در این شرایط انتظار ما از مسئولان و به ویژه مدیران بانکی این است که در مسئله تولید با حذف دیوان سالاری زائد، همسو با جهش تولید حرکت کنند.
گفتنی است افزایش تولید کارخانههای ایرانی با بهرهمندی از فرصت پیش آمده، در ادامه باید با کاهش قیمتها همراه گردد. با این حال شنیده میشود که برخی تولیدکنندگان و فروشندگان، با انبار کردن محصولات خود، از عرضه کالا به بازار خودداری میکنند و برای توجیه کار خود از برخی تعابیر عجیب استفاده میکنند.
در همین رابطه چندی قبل دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی انبار کردن تعداد زیادی لوازم خانگی توسط برخی فروشندگان را توجیه کرد و مدعی شد نام این اقدام را احتکار نمیگذارم!
البته عباس هاشمی در ادامه اظهاراتش به نوعی احتکار کالا از سوی برخی فروشندگان را رسما پذیرفت. وی تأکید کرد: تولیدکننده نمیتواند بیجهت کالا را گران کند فروشنده هم تحت نظارت اتحادیه است و تنها بخشی از آنها را احتکار یا گران فروشی میکند، اما باید فرمولهای قیمتگذاری را درست کرد تا انبار احتکار شکل نگیرد.