آمادهباش ارتش انگلیس برای مقابله با جنگ سایبری چین و روسیه
رئیسستاد کل ارتش انگلیس با اعلام اینکه « مسکو و پکن تمرکز خود را بر حملات سایبری و اطلاعات گمراهکننده گذاشتهاند»، اظهار داشت برای شکست این دو کشور «باید در بازی آن دو پیروز شویم».
در بحبوحه انتشار اخبار حملات بزرگ سایبری به مراکز مهم و حساس آمریکا و رژیم صهیونیستی، «ژنرال نیک کارتر»، رئیسستاد کل ارتش انگلیس در گفتوگو با روزنامه «تایمز» این کشور، از خطرات بزرگ چنین جنگهایی گفته و اعلام کرده، «برای پیروزی بر چین و روسیه باید آنها را در بازیشان [بازی اطلاعاتی-سایبریشان] شکست دهیم این به معنی پیروزی بر آن دو بدون ورود به جنگ است». او در گفتوگو با موسسه «پالسی اکسچنج» نیز تاکید کرده که «گروههای متخاصم نمیتوانند نزاع نظامی را بر ما تحمیل کنند و آنها [مسکو و پکن] به سمت حملات سایبری و اطلاعات گمراهکننده میروند».
«کارتر» در ماه اکتبر سال جاری میلادی (مهر-آبان) نیز گفته بود، روسیه و چین «جنگی سیاسی» علیه غرب به راهانداختهاند. گفتنی است، با توجه به این اظهارات و سخنان اخیر او میتوان فهمید که انگلیس به همراه دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا در حال «آمادهباش سایبری» در مقابل شرق هستند و اینکه جنگ سایبری، رفته رفته در حال تبدیل شدن به صحنه جدید تقابل بین کشورهاست.
ترامپ: کار روسیه نبود
سخنان «کارتر» در حالی مطرح میشود که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا نیز که کشورش قربانی یکی از پیچیدهترین و بزرگترین حملات سایبری شده، با اشاره به این حملات از عملکرد رسانهها در نادیده گرفتن نقش بالقوه چین در این رابطه انتقاد کرده است. به گزارش ایسنا، او که برای اولین بار از زمان اعلام این حمله هکری در این مورد اظهار نظر میکرد، در پیامی توئیتری مدعی شد، «گستردگی این حمله هکری به شرکتها و نهادهای آمریکایی بسیار کوچکتر از آن چیزی است که رسانهها میگویند»!
همچنین، به گزارش منابع خبری، یک مقام آمریکایی تاکید کرده که کاخ سفید قصد داشته در بیانیهای روسیه را با عنوان بازیگر اصلی حملات سایبری علیه نهادهای این کشور متهم کند، اما از انجام این کار صرف نظر کرده است!
گفتنی است، آژانس امنیت زیرساخت و امنیت سایبری آمریکا به تازگی هشدار داده که نهادهای دولتی فدرال، ایالتی و محلی، زیرساخت اساسی و نهادهای خصوصی در معرض خطر «جدی» به واسطه نفوذ از طریق یک عامل تهدید پیشرفته هستند که دستکم از مارس (اسفند-فروردین) گذشته فعال بوده است! براساس گزارشها، هکرها از طریق یک شرکت نرمافزاری مستقر در تگزاس موسوم به «سولارویندز» برای مختل کردن امنیت آژانسهای دولتی آمریکا تلاش کردند که البته هنوز برای هیچ کس مشخص نیست تا چه میزان نفوذ داشتهاند و شاید آمریکا هیچ گاه آن را رسانهای نکند. دو کمیته مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردهاند که تحقیقاتی را درباره این حمله هکری به جریانانداختهاند.
این حملات خللی در هیمنه اطلاعاتی آمریکا تفسیر شده است.
برخی رسانهها از جمله «دویچه وله» آلمان نیز این حملات را «عمیق» و «خطرناک» توصیف کردهاند.