فعالیت کارخانه اسید سیتریک کرمانشاه دوباره آغاز شد
استاندار کرمانشاه گفت: کارخانه اسید سیتریک کرمانشاه پس از ۱۰ سال تعطیلی باتلاش و پیگیری مستمر احیاء و چرخ تولید این پروژه هزار میلیارد تومانی بار دیگر به حرکت درآمد.
هوشنگ بازوند روز یکشنبه در بازدید از کارخانه اسید سیتریک افزود: راهاندازی مجدد این کارخانه با تلاش مهندسان داخلی راهاندازی شد. وی اظهار داشت: در کشور ۲ کارخانه تولید اسید سیتریک داریم که امروز با همدلی و همراهی وزارتخانههای ذیربط و شستا بارقههای امید در کارخانهای که سالها تعطیل بود، دوباره دمیده شد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه واردات محصولات مشابه خارجی منوط به اخذ مجوز و تأیید از طرف ۲ کارخانه تولیدی کشور است، تأکید کرد: با برنامهریزی صورت گرفته اجازه نخواهیم داد چرخ تولید این کارخانه متوقف شود.
فعالسازی کارخانه اسیدسیتریک یکی از آرزوهای صنعتی کرمانشاه بود و با رایزنیهای متعدد با شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) بهعنوان سرمایهگذار اصلی این کارخانه، فعالیت خود را بعد از چند سال وقفه از سر گرفت.
آغاز فعالیت اسیدسیتریک کرمانشاه به سال ۱۳۸۶ برمیگردد که فعالیت خود را در زمینه تولید اسیدسیتریک با ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال آغاز کرد.
این واحد تنها تولیدکننده اسیدسیتریک از نوع آبدار و بدون آب در زمان خود بود و محصولات تولیدی آن باکیفیتی قابل توجه میتوانست علاوهبر تامین نیاز داخل، بعد صادراتی هم داشته باشد. اما واردات اسیدسیتریک خارجی باعث شد دیگر تولیدات این کارخانه صرفه اقتصادی نداشته باشد و کارخانه بعد از مدت کوتاهی فعالیت تعطیل شد.
کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان و فعالیت در سه شیفت فعالیت دارد.
برای راهاندازی این واحد صنعتی که سالانه ۱۲ هزار تن اسید سیتریک تولید میکند بالغ بر ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و ۳۰۰ میلیارد ریال در مجموع ۵۲۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
تولیدات این واحد صنعتی کشور را از واردات اسید سیتریک بینیاز میکند.
اسید سیتریک کاربرد گستردهای در فرآوریهای غذایی، آشامیدنی، پاککنندهها و شویندهها، دارویی و بهداشتی، تنظیمکننده PH، اصلاح آب بویلر و راکتورها دارد.