با فوت 254 بیمار دیگر
شمار قربانیان کرونا در کشور از ۲۹ هزار تن گذشت
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی چهار هزار و ۱۰۸ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور خبر داد.
به گزارش وبدا، سیماسادات لاری دیروز گفت: از 21 تا ۲۲ مهر ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۱۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۴۹ نفر از آنها بستری شدند.
لاری افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۸ هزار و ۳۸۹ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۲۵۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۹ هزار و ۷۰ نفر رسید.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، خوشبختانه تاکنون ۴۱۱ هزار و ۸۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، همچنین چهار هزار و۵۷۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری با بیان اینکه تا کنون چهار میلیون و ۳۶۹ هزار و ۶۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، ادامه داد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار
دارند.
آمار مرگ و میر مردم و کادر درمان
بر اثر کرونا قابل قبول نیست
رئیسسازمان نظام پزشکی گفت: برای کنترل بیماری تذکرات بسیاری داده شد اما باید جدیتر به آن توجه میشد تا اینگونه آمار مرگ و میر صعودی نشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا ظفرقندی در نشست روز جهانی بیهوشی اظهارداشت: بیماری کرونا جهانی است اما آمار مرگ و میر در میان مردم و کادر درمان کشورمان قابل قبول نیست و این موضوع باید از پیش چارهاندیشی میشد هرچند تذکرات کافی داده شد، اما توجهی به آنها صورت نگرفته است. ابایی از گفتن این موضوع نداریم که کنترل بیماری باید به شکل فعال باشد تا مرگ و میر بیش از این افزایش نداشته باشد.
بدون برخورد و جریمه ابتلا و مرگ و میر
کنترل نمیشود
ظفرقندی بیان کرد: در هیچ جای دنیا بدون برخورد فعال امکان کنترل ابتلا و مرگ و میر وجود ندارد. برخی تصمیمات به شکل کارشناسی گرفته نشد مثل آنکه مدارس با اجبار حضوری، بازگشایی شدند یا شیوه نامههایی اعلام شد که الزامی برای رعایت آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: پس از مدتها از اعمال شیوه نامهها اخیرا قرار شده است جریمه برای متخلفان در نظر گرفته شود؛ از اسفند خواهش کردیم که به فکر دنبال کردن بیماری باشیم. درمان کرونا در آی سی یو امکانپذیر نیست. بلکه باید به فکر پیشگیری بود ضمن آنکه علت مرگ و میر به صورت علمی کنترل شود و روشهای فعال برای کنترل بیماری در نظر بگیریم.
رئیسسازمان نظام پزشکی بااشاره به اقدامات این سازمان از روزهای آغازین شیوع کرونا در کشور گفت: بخش اصلی مقابله با کرونا، جامعه پزشکی است که با رشادتهای خود تن بر آتش کرونا زدهاست. تاکنون حدودا ۲۰۰ شهید از جامعه پزشکی داشتهایم که گروه قابل توجهی از آنها ازگروه بیهوشی بودند، زیرا متخصصان بیهوشی در شرایط پر التهاب در آی سی یو با بیماران شدید کرونا در ارتباط هستند و شغل آنها یکی از پر ریسکترین مشاغل گروه پزشکی است.
ابتلای ۲۲۰ تن از پرسنل یک بیمارستان پایتخت
به کرونا
مدیر بیمارستان مدرس تهران در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه از اوایل مهرماه و آغاز پیک سوم کرونا آمار مراجعه و بستری بیماران کرونایی در بیمارستان به صورت ناگهانی افزایش یافته، عنوان کرد: همانطور که از آمار مشخص است، تهران از نظر آمار ابتلا وضعیت خوبی ندارد، البته هدف ترساندن مردم نیست ولی حداقل طی ۲۰ روز گذشته شدت مراجعات به اورژانس بیمارستان به صورت تصاعدی افزایش یافته است.
حسین بدخشان با بیان اینکه تمامی تختهای اختصاص داده شده به بیماران کرونایی چه در بخش عادی و چه بخش ویژه تکمیل شده است، اظهارداشت: حتی تعدادی تخت اضافی در کنار تختهای معمولی در نظر گرفته بودیم که آنها نیز پر شده و به غیر از آن مراجعات سرپایی نیز به گونهای است که همواره بین ۲۵ تا ۳۰ بیمار در اورژانس در انتظار جایگزین شدن با بیماران ترخیصی هستند.
بدخشان با بیان اینکه حتی در ابتدای شیوع کرونا در اسفندماه نیز با این حجم از ابتلا و مراجعین در بیمارستان مواجه نبودیم، افزود: در حال حاضر دو بخش مراقبتهای ویژه در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته و حدود ۸۰ تخت معمولی نیز در بخشهای معمولی توسط بیماران کروناییاشغال شده است.
وی با بیان اینکه تا به امروز قریب به ۲۲۰ نفر از کادر درمان و نیروهای پشتیبانی ما درگیر کرونا شدهاند، عنوان کرد: متاسفانه طی این مدت چند نفر از همکاران خدوم بیمارستان نیز جان خود را از دست دادند و علاوهبر مشکلات روحی این مسئله، همواره حدود ۳۰ نفر از نیروها و کادر درمان بیمارستان به دلیل ابتلا در مرخصی استعلاجی به سر میبرند، که این مسئله در کنار کمبود نیرو و حجم بالای کار، چالش بزرگی برای بیمارستان ایجاد کرده است.
بیمارستانها برای بستری بیماران کرونایی
ظرفیت ندارند
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز با ابراز تأسف از نبود تخت خالی در بیمارستانها گفت: برای یک بیمار که میخواهم در بیمارستان بستری کنم به 7 تا 8 بیمارستان زنگ میزنم و با اینکه خیلی هم تحویل میگیرند میگویند جای خالی نداریم، برای بستری بیماران کرونایی در بیمارستان اصلا جای خالی نیست، نمیدانم چرا. بیمارستانها پر از بیمار است، حالا اینکه دارو گیر نمیآید و مسائل بعدی را کنار بگذاریم، ما واقعا در طول این اپیدمی چنین روزی نداشتیم که همه بیمارستانها پر باشند، البته دکتر جانبابایی 48 ساعت قبل بخشنامه کردند که بیمارستانهای سطح تهران از پذیرش بیماران غیراورژانسی جدا خودداری کنند و ظرفیتشان را به بیماران کرونایی اختصاص دهند.
به گزارش فارس، مسعود مردانی درخصوص عدم پذیرش بیماران کرونایی به ویژه در بیمارستانهای خصوصی اظهارداشت: این برخورد درستی نیست ولی ما هم شاهد آن هستیم، بیمار کرونایی که جذام ندارد، اگر واقعا شما رعایت مسائل محافظتی و بهداشتی را در بیمارستانها داشته باشید خود به خود محافظت میشوید، به هر حال ابتلای کادر پزشکی واقعیتی است که در دنیا وجود دارد، متأسفانه پرسنل پزشکی در ایران بیشتر گرفتند و مرگ و میر آنها هم رقم بزرگی است، برای اینکه در ابتدا لوازم محافظتی بهاندازه کافی در دسترس همه نبود.
مردانی افزود: الان وضعیت بهتر شده، ولی باز خیلی از مراکز جراحی پلاستیک، بینی، مشکلات مغز و قلب به دلیل اینکه از آنها سؤال میشود در بیمارستان بیمار کرونایی دارید و اگر بگویند بله، میروند، بیمار کرونایی قبول نمیکنند، اغلب مردم میگویند میخواهیم بیمارمان را در بیمارستانی بخوابانیم که کرونایی وجود ندارد، الان در کل دنیا چنین بیمارستانی وجود ندارد، چون بیمار میآید با نارسایی کلیه، سکته قلبی و یا بیهوشی بعد از آزمایش دیدند کرونا هم داشته، خوب وسط راه که نمیتوانند بیرونش کنند مجبورند کارهای اورژانسی را انجام دهند بعد مرخص
کنند.