kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۷۹۴
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۶
روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:

کاهش آمار میزان مراعات مردم از 82 درصد به 62 درصد بسیار نگران‌کننده است

رئیس‌جمهور ضمن ابراز نگرانی از کاهش آمار میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تاکید کرد: اگر مردم به هشدارها و آموزش‌های عمومی توجه نکنند در ماه‌های پیش رو با یک مشکل بزرگی مواجه می‌شویم.




حجت‌الاسلام روحانی دیروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، کاهش آمار میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را بسیار نگران‌کننده خواند و گفت: آماری که امروز در جلسه ستاد ارائه شد نشان می‌دهد که میزان مراعات مردم از 82 درصد به 62 درصد در هفته گذشته رسیده که این بسیار نگران‌کننده است چرا که اگر مردم به هشدارها و آموزش‌های عمومی توجه نکنند در ماه‌های پیش رو با یک مشکل بزرگی مواجه می‌شویم.
رئیس‌جمهور از وزارت بهداشت و صدا و سیما و سایر رسانه‌ها خواست آموزش ملموس‌تری را با شیوه‌های مختلف برای مقابله با کرونا، به مردم ارائه کنند.
روحانی رعایت دقیق اصول و دستورالعمل‌های بهداشتی را یک ضرورت برشمرد و بار دیگر با رد دوگانه‌انگاری‌هایی که در جامعه مطرح می‌شود، گفت: این دوگانه‌انگاری‌های نادرست «سلامت یا نان، دیانت، فعالیت اجتماعی و آموزش و مهارت» را باید کنار بگذاریم و فکر نکنیم اگر نوجوانی مدرسه رفت مبتلا می‌شود اما در میهمانی‌های خانوادگی و بازی در کوچه مبتلا نمی‌شود! این ویروس همه‌جا هست و باید اصول بهداشتی دقیقا رعایت شوند.
وی افزود: در آزمون سراسری هم برخی نگران بودند و بدون توجه به عواقب آن برای نسل جوان ما، درخواست داشتند که امسال کنکور برگزار نشود اما ما این دوگانه سلامت یا کنکور را هم نپذیرفتیم و غربالگری‌های قبل و بعد از کنکور نشان داد همه کنکوری‌ها به سلامت آزمون دادند و برگشتند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه سبک زندگی در روند مقابله با کرونا باید برای میان‌مدت و بلندمدت تغییر کند، اظهار داشت:کرونا بحثی نیست که یک ماه دیگر تمام بشود و باید حتی اگر واکسن هم در دسترس قرار گیرد، زندگی را با سبک جدید بنیانگذاری کنیم چرا که اکنون در برخی استان‌ها افرادی که چند ماه قبل در بیمارستان بستری بوده‌اند بار دیگر به کرونا مبتلا شده و راهی بیمارستان شده‌اند و این نکات حتی موضوع واکسن را هم زیر علامت سؤال قرار می‌دهد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سرمایه‌گذاری در دوران کرونا و پساکرونا ‌اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری‌ها از برخی امور باید به امور ضروری‌تر هدایت شوند. امروز سرمایه‌گذاری در بخش سلامت، بهداشت، اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتالی و دولت الکترونیک را باید تشدید کنیم.
رئیس‌جمهور در ادامه به موضوع قاچاق کالا درکشور‌ اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما قاچاق کالا وجود دارد و در شرایط فعلی و با توجه به شیوع ویروس کرونا با قاچاق دارو و واکسن مواجه هستیم که همه ما مسئولیم در این زمینه مراقبت و دقت بیشتری داشته باشیم.
روحانی تاکید کرد: از مرزبانی گرفته تا نیروهای مسلح و گمرکات همه در شرایط فعلی باید مراقبت بیشتری در رابطه با قاچاق دارو و واکسن داشته باشیم. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دقت بیشتری کند و وزیر کشور هم به همه مسئولان ذیربط ابلاغ کند که مبارزه با قاچاق دارو و واکسن در شرایط حساس فعلی را تشدید کنند.
رئیس‌جمهور همچنین به موضوع ورود برخی گردشگران خارجی که به‌عنوان زائر وارد شهرهای زیارتی کشور می‌شوند‌ اشاره کرد و با توجه به شیوع ویروس کرونا از طریق این گردشگران گفت: این موضوع جای نگرانی دارد و باید مراقبت بیشتری بکنیم.
روحانی همچنین بر ضرورت انجام امور و خدمات عمومی از طریق الکترونیکی تاکید کرد و گفت: هر کاری را می‌توانیم از طریق الکترونیکی انجام دهیم باید همین کار را بکنیم و از مراجعه حضوری جلوگیری شود.
رئیس‌جمهور گفت: از جمله این امور دریافت عوارض بین راهی است که آلودگی را منتقل می‌کند و ضروری است که دریافت عوارض از طریق الکترونیکی انجام شود.
روحانی تاکید کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا با کاستن از مراجعات حضوری غیرضرور و انجام امور از طریق الکترونیکی با مشکلات کمتری از این ایام سخت عبور کنیم.