kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۷۱۰
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲

ایران با فروش میعانات گازی تحریم‌های نفتی را دور زد(خبر ویژه)

ایران با دور زدن تحریم‌های آمریکا توانست دو میلیون بشکه میعانات گازی به ونزوئلا بفروشد.


دویچه وله آلمان در گزارشی نوشت: شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها از تخلیه محموله دو میلیون بشکه‌ای میعانات گازی ایران در بنادر ونزوئلا خبر داده‌اند. این تانکر پس از پاک‌کردن نام خود، با نام «هانی» به سمت ونزوئلا حرکت کرده است.
میعانات گازی، نوعی نفت خام فوق سبک و گران‌قیمت است که از میادین گازی تولید می‌شود و ونزوئلا با مخلوط کردن آن با نفت فوق‌سنگین خود، پروسه پالایش نفت را آسان‌تر خواهد کرد.
پارسال نیز ونزوئلا، بزرگترین دارنده ذخایر نفتی جهان، یک محموله میعانات گازی از الجزایر خریداری کرده بود، اما این کشور از ترس تحریم‌های آمریکا، دیگر محموله جدیدی به ونزوئلا ارسال نکرد.
نوع نفت ونزوئلا عمدتاً فوق سنگین است و پالایش آن نیاز به تکنولوژی بالا دارد. اما با مخلوط کردن این نوع نفت با نفت فوق سبک، یا همان میعانات گازی،‌ پروسه پالایش و تولید بنزین راحت‌تر می‌شود.
ظرفیت پالایشگاهی ونزوئلا طی سال‌های گذشته از 1/5 میلیون بشکه در روز به حدود 100 هزار بشکه در اوایل سال جاری میلادی رسید، اما ایران دو پالایشگاه این کشور را ماه مارس، (فروردین) تعمیر کرد و ظرفیت پالایشگاهی ونزوئلا را به بالای 200 هزار بشکه در روز رساند.
با اینحال، یک هفته‌ای بعد از خروج مهندسان ایرانی از ونزوئلا، یکی از پالایشگاه‌های تعمیر شده آتش گرفت.
شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها، از جمله تانکر ترکرز می‌گویند ایران با دور زدن قاره آفریقا، به صورت پنهانی و در حالی که سیستم سیگنال‌دهی نفتکش را خاموش نگه داشته شده بود، 2 میلیون بشکه میعانات گازی خود را به ونزوئلا رسانده است.
هنوز معلوم نیست ونزوئلا میعانات گازی ایران را با چه قیمتی خریده است، اما اوپک می‌نویسد متوسط قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه گذشته میلادی زیر 46 دلار بود. بدین ترتیب با توجه به اینکه میعانات گازی چند دلاری از نفت سنگین گران‌تر است، احتمالاً ارزش دو میلیون بشکه محموله ایران حدود 95 میلیون دلار باشد.
چند ماه پیش ایران پنج محموله، جمعاً 1/5 میلیون بشکه بنزین تحویل ونزوئلا داد.
شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها اخیراً متوجه شدند سه نفتکش ایرانی با 800 هزار بشکه بنزین در حال خروج از تنگه هرمز است و ابتدای ماه جاری میلادی،‌ حدود دو هفته پیش بایستی این محموله‌ها به کانال سوئز می‌رسید. این شرکت‌ها،‌ مقصد نهایی سه نفتکش ایرانی را «با احتمال بسیار بالا» ونزوئلا تخمین زده بودند، اما بعد از افشای حرکت آنها، نفتکش‌ها از حرکت باز ایستادند و احتمالاً مسیر خود را تغییر داده و دوباره با سیگنال خاموش از جنوب آفریقا به سمت ونزوئلا حرکت کنند.