رئیس سازمان بورس اعلام کرد
برنامه جدید افزایش رونق و تسهیل نقدشوندگی بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به جلسه اخیر با شخصیتهای حقوقی بورس، گفت: برنامه جدیدی برای افزایش رونق و تسهیل نقدشوندگی بازار سرمایه دیده شده است.
حسن قالیباف اصل با ارزیابی مثبت از نتایج جلسه پنجشنبه 13 شهریور و حسن توجه و همکاری و حمایت حقوقیهایی که بیش از ۷۰ درصد بازار را در اختیار دارند، به سنا، گفت: مقرر شد فرآیند جدید بازارگردانی با هدف افزایش رونق بازار و تسهیل نقدشوندگی آغاز شود و قطعا نتایج مثبت این امر به سرعت در بازار مشاهده میشود. وی افزود: از دیگر تصمیمات اخذ شده، افزایش دامنه فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری است و بر این اساس تسهیلاتی هم برای صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، یادآور شد: این تسهیلات سرمایهگذارانی را که از دانش یا فرصت کافی سرمایهگذاری مستقیم برخوردار نیستند تشویق میکند تا از طریق صندوقها به سرمایهگذاری اقدام کنند؛ فراموش نکنید همواره روش غیرمستقیم بهترین روش برای سرمایهگذاران بورسی است.
درخواست همتی از مالکان عمده سهام
رئیس کل بانک مرکزی هم در یادداشت اینستاگرامی صفحه خود از مالکان عمده سهام که طی چند ماه اخیر به دلیل رشد قیمت سهامشان منتفع شدهاند خواست نقش بازارسازی را ایفا کنند و برای اطمینان دادن به سرمایهگذاران خرد، درجهت نقدشوندگی بازار و محافظت در برابر نوسانات، اقدام کنند.
عبدالناصر همتی افزود: بانک مرکزی، توسعه بازار سرمایه و افزایش سهم آن در نظام تأمین مالی را در راستای اصلاح ساختاری اقتصاد و ثبات مالی میداند و از آن حمایت میکند.استقرار نظام عملیات بازار باز و توسعه ابزارها و بازار بدهی دولتی و انتشار گواهی اعتبار مولد را در این راستا پی میگیرد. با این حال، یک کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه انتظار حمایت دولت از بورس منطق خاصی ندارد، گفت: اگر دولت بخواهد از بورس حمایت کند، باید از همه بازارها مانند طلا و ارز نیز حمایت انجام دهد. حسین درودیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد اصلاح اخیر در بازار سرمایه اظهار داشت: علت ریزش فعلی بورس در مجموع، رشد سریع و نامتقارن آن در ماههای گذشته بوده است و تحلیلگران انتظار چنین اصلاحی را داشتند، اما زمان این اصلاح مشخص نبود که با عملکرد دولت این ریزش زودتر رخ داد. وی با اشاره به بحثهای مطرح شده درباره حمایت دولت از بورس، ادامه داد: سرمایهگذاری در بورس همراه با ریسک فراوان است و افرادی که وارد این بازار میشوند، حتما ریسک این سرمایهگذاری را نیز پذیرفتهاند و اگر منظور از حمایت از بازار تضمین سود و یا اصل سرمایه است که به نظر میرسد این خواسته با منطق خاصی همراه نیست.
درودیان تاکید کرد: حمایت یعنی دولت باید به گونهای در این بازار رفتار کند که مانند چند ماه گذشته سرعت رشد شاخص به این مقدار نباشد و سیاست های دولت باید به سمت کنترل بازار برود. دولت باید ورود این مقدار نقدینگی به بازار کوچکی مانند بورس را هدایت می کرد و با عمق بخشیدن به بازار این مساله را تا حدودی مدیریت میکرد که این اتفاق رخ نداد.