قائممقام بانک مرکزی:
اجرای قانون بانکداری بدون ربا به معنی تحقق اقتصاد اسلامی نیست
قائممقام بانک مرکزی اذعان کرد اجرای قانون عملیات بانکداری بدون ربا به معنای اجرای تمام شئونات اقتصادی در قالب اقتصاد اسلامی نیست.
اکبر کمیجانی در سالروز تصویب قانون بانکداری بدون ربا در گفتوگو با رادیو اظهار داشت: قانون عملیات بانکداری بدون ربا در سال 1363 پس از تصویب دستور العملها و آئین نامههای مربوطه برای اجرا ابلاغ شد. وقتی گفته میشود قانون عملیات بانکداری بدون ربا اجرا میشود این بدین معنا نیست که تمام شئونات اقتصادی در قالب اقتصاد اسلامی است.
وی افزود: قانون عملیات بانکداری بدون ربا یکی از دستاوردهای بزرگ دوران پس از انقلاب اسلامی در کشور است. این قانون خود یک فصل نوین و جدیدی در عرصه اقتصاد و بانکداری در مملکت تلقی میشود. تمامی اعمال شبکه بانکی کشور چه از نظر جذب و تجهیز منابع در قالب انواع سپردهها و چه از منظر توزیع و تخصیص این منابع در قالب انواع عقود مشارکتی و مبادلهای به فعالیتهای اقتصادی از طریق شبکه بانکی جریان پیدا میکند.
قائممقام بانک مرکزی ادامه داد: با توجه به ابعاد و حجم وسیعی که عملیاتی بانکی دارد باید به آن عصری برگردیم که هنوز کارکنان بانک آن آموزشهای لازم را در اجرای این قانون نداشتند هرچند این قانون مترقی بوده و هست اما در اجرا،اشکالات و مشکلاتی بهوجود خواهد آمد.
کمیجانی اضافه کرد: نظام بانکی کشور امروز 90 درصد از تامین مالی اقتصاد را انجام میدهد که این نشاندهنده عظمت نظام بانکی کشور است. کمتر طرح و پروژه اقتصادی را در کشور میتوان شناسایی کرد که از خدمات نظام بانکی استفاده نکرده باشد. سال گذشته 974 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی از سوی بانکهای کشور پرداخت
شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی ادامه داد: امسال با پیشبینی که صورت گرفته قرار بر اینکه پرداخت یک هزار و 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق سیستم بانکی انجام شود. طبعا در انجام عملیات بانکی و انبوهی از خدمات بانکی که ارائه میشود برخی از اشکالات طبیعی که بهوجود آید.
قائممقام بانک مرکزی بیان کرد: وظیفه مقامات بانک مرکزی، مدیران عامل بانکها، کارکنان بانکها، محققان و استادان حوزه و دانشگاه در این بوده و هست که این اشکالات را شناسایی و در جهت حل این معضلات و مشکلات راهحلهایی را ارائه دهند تا حرکت کنیم به سمتی که خواست قانون گذار بوده و بهطور کامل این خواست عملیاتی و اجرایی شود.
در همین زمینه، محسن زرندی مقدم، کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بدون شک هیچ کارشناس پولی معتقد نیست که نظام بانکداری اسلامی در کشور محقق شده است. برای اینکه بانکداری اسلامی ثمر بخش باشد نخست باید در حوزه اقتصاد کارهای اساسی انجام گیرد. از اساسیترین کارهای که باید در حوزه اقتصاد انجام شود بحث تولید در کشور است.