kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۸۴۶
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴

چراغ سبز پارلمان مصر به ژنرال السیسی برای ورود به جنگ لیبی

پارلمان مصر به رئیس‌جمهور این کشور اجازه اعزام نیرو و مداخله نظامی در لیبی را داد، مجوزی که با استقبال مفتی این کشور و پارلمان رژیم آل خلیفه نیز رو‌به‌رو شده است!





پارلمان مصر با تأیید اعزام نیروهای مسلح به خارج از کشور برای مقابله با آنچه «گروه‌های تروریستی و شبه نظامیان در لیبی» عنوان شده، به «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهوری مصر برای مداخله نظامی در لیبی چراغ سبز نشان داد. هفته گذشته السیسی هشدار داده بود که «اگر تهدیدی برای امنیت ملی مصر و همسایگان آن در لیبی به وجود آید، بیکار نخواهم نشست»!
السیسی پیشتر این را هم گفته بود که، حمله نیروهای دولت وفاق ملی (متحد ترکیه، قطر و... در جنگ داخلی لیبی) به شهر «سرت» برای خارج کردن این شهر از کنترلِ نیروهای «خلیفه حفتر» (متحدِ مصر، امارات، عربستان و...) مورد قبول ما نیست و سرت خط قرمز ماست. این در حالی است که به گزارش ایسنا، با نزدیک شدن به زمان عملیات آزاد‌سازی سرت و میادین نفتی لیبی، ترکیه به ارسال تجهیزات نظامی بیشتر در حمایت از دولت وفاق ملی ادامه می‌دهد.
با کنار هم قرار‌دادن این اخبار می‌توان یک رویارویی سنگین در سرت را پیش‌بینی کرد.
یک رویارویی مستقیم بین مصر و ترکیه در خاک لیبی نیز محتمل است، گرچه این احتمال شاید زیاد نباشد.
گرچه کارشناسان نظامی مصر این را هم اعلام کرده‌اند که، موافقت پارلمان با اعطای اختیار به رئیس‌جمهور برای اعزام نیرو به خارج از مرزها به معنای اعزام فوری نیرو به لیبی نیست، اما مفتی مصر موافقت پارلمان این کشور با اعزام نیروهای مسلح مصر برای مأموریت‌های فرا مرزی را ستود. پارلمان بحرین نیز از تصمیم پارلمان مصر حمایت کرد. این‌ها نشان می‌دهد، اقدام مستقیم مصر در لیبی چه طرفدارانی دارد.
گفتنی است، اعزام مستقیم نیرو به لیبی هزینه‌های سنگینی را بر السیسی تحمیل خواهد کرد. گرچه این اقدام می‌تواند حمایت امارات و عربستان را داشته باشد و یا گروه در درون مصر را راضی کند و همچنان می‌دانیم که گاهی درگیری در یک جنگ خارجی ذهن‌ها را از مشکلات داخلی منحرف می‌کند، اما السیسی باید در نظر داشته باشد که با توجه به مشکلات کمرشکن اقتصادی داخلی‌اش که با فراگیری کرونا تشدید هم شده‌اند، همگام کردن افکار عمومی در مصر به نفع او کار دشواری است، از این رو ورود به جنگ لیبی نه تنها ممکن است اذهان را از مشکلات داخلی منحرف نکند، بلکه نفتی هم بر آتش مشکلات بریزد.