برگزیدگان جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی در مشهد معرفی شدند
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی روز شنبه طی مراسمی در مشهد معرفی شدند.
متولی آستان قدس رضوی در این مراسم بر لزوم فراهم آوری شرایط برای ترویج معارف اهلبیت(ع) بین اقشار مختلف مردم به عنوان مهمترین کار فرهنگی مورد نیاز جامعه تاکید کرد.
حجت الاسلام احمد مروی گفت: ما اگر بهترین کتابها را بنوسیم اما نتوانیم ارتباط آن را برای مطالعه با متن جامعه برقرار کنیم فایده چندانی ندارد و فقط قفسههای کتاب پر میشود، کتاب را باید به گونهای برای طیفهای مختلف جامعه بنوسیم که در زندگی آنها کاربرد داشته باشد.
وی افزود: باید راهی پیدا کنیم که آموزههای دینی و معرفتی اهلبیت(ع) به متن جامعه برود و باید کاری کنیم که کتاب معارف اهلبیت(ع) و آموزههای دینی و قرآنی و معصومین در سطوح مختلف جامعه امتداد پیدا کند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و دبیر این جشنواره نیز در این مراسم گفت: راهبردیترین هدف جشنواره دوازدهم، ارائه معرفت و منش حضرت امام رضا(ع) نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فرا ملی است.
حجت الاسلام سیدجلال حسینی افزود: در جشنواره کتاب سال رضوی، همچنان محور اصلی برگزاری آن فرهنگ رضوی است، با این حال موضوع خاندان حضرت امام رضا(ع) در این جشنواره نسبت به سالهای گذشته توسعه مفهومی داشته و اجداد مطهر ایشان را نیز شامل شد.
وی ادامه داد: توجه به نیازهای معنوی و معرفتی بینالمللی، نسبت به اهلبیت(ع) نیز یکی دیگر از محورهای این جشنواره است و این جشنواره از نقد به ارزیابی تبدیل شده و به حوزه نقد و خوانش و تحلیل محتوایی کتاب نیز ورود پیدا کرده است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: در این دوره محورهای جدید همچون ائمه ابنالرضا(ع) افزوده شده است، علاوه بر آن بخش بینالملل در این دوره به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته که جایزه عالم آلمحمد(ص) هم در این حوزه تعریف شده است.
وی افزود: یکی از اهداف والای برگزاری این دوره از جشنوارهها افزایش معرفت و آگاهیهای عمومی، دانشجویان و طلبههای حوزههای علمیه نسبت با حضرت امام رضا(ع) به عنوان عالم آلمحمد(ص) و خاندان پاک آن حضرت و شناسایی و تشویق نخبگان، نویسندگان و پژوهشگران فعال در این حوزه در سطح داخلی و بینالمللی است.
حجتالاسلام حسینی ادامه داد: در این جشنواره افزایش موضوعات جدید علاوه بر دورههای قبل شامل معارفه مفهومی حضرت امام رضا(ع) و خاندان آن حضرت و تعمیم آن به همه ائمه و موضوعات فقه و زیارت مورد توجه قرار گرفت و محور دیگر توجه به تمدن اسلامی بود که مورد تاکید رهبری نیز هست و محور دیگر محور بینالمللی است که جایزه آن به بهترین ناشر فعال در زمینه فرهنگ رضوی در دنیا اهدا میشود.
وی گفت: برای برگزاری این جشنواره به بیش از ۴۵ هزار نفر نویسنده، محقق و پژوهشگر، ۴۰ مرکز اسلامی بینالمللی و حدود ۶ هزار شخصیت حقیقی و حقوقی فراخوان و دعوتنامه ارسال شد و به رغم وجود شرایط کرونایی در جهان بیش از پنج هزار اثر از ۹۵ ناشر به این جشنواره رسید که از برگزیدگان داخلی در بخشهای مختلف قدردانی شد.
در این مراسم پیام آیتالله جعفرسبحانی به جشنواره نیز قرائت شد.
در این پیام آمده است: قلمهای بزرگانی همچون صدوقها، مفیدها، طبرسیها، امینیها و طباطباییها توانستند آرمانها و عقاید دینی و اسلامی را از گزند روزگار حفظ کرده و شیاطین را از دستبرد به امانتهای الهی مایوس سازند.
در این جشنواره در بخش کتابهای چاپی محور علوم و معرف رضوی (اخلاق طبالرضا با دو رویکرد طب قدیم و جدید، فلسفه و کلام ) از پدید آورندگان کتاب دانشنامه امام رضا(ع) جلد ۲ و ۳، در محور تاریخ و سیره رضوی از کتاب ادیان خراسان در عصر امام رضا(ع) و در محور زیارت از کتاب آستان قدس متولیان و نایب التولیهها، در محور حرم و اماکن متبرکه از کتاب تاریخ میهمانسرای آستان قدس رضوی از صفویه تا قاجاریه و در محور علوم قرآنی و حدیث از دوره ۶ جلدی فقهالاحادیث تجلیل شد.
همچنین در محور روانشناسی، علوم اجتماعی و علوم تربیتی از کتاب مهدویت در آموزههای رضوی، در محور ترجمه از کتابهای امام هادی(ع) زندگی سرشار از جهاد و معجزه و دوره چهار جلدی خورشید امامت قدردانی شد.
در محور فرهنگ و ادب (داستان، نمایشنامه و متن ادبی) نیز از متنهای موسیترین طور، سیمیا، حاء مشدد و در خوابهایم، تجلیل شد و در بخش شعر نیز از مجموعه شعر باب هفتم بهشت شمیم بهشت دفتر هفتم، تفسیر آه، و گلبرگها تجلیل به عمل آمد.
در بخش کودک و نوجوان نیز آثار دختر ماه، حکایت حضور و باران دوشنبه تجلیل و قدردانی شد. در بخش شعر کودک و نوجوان آثار مهمون آیینهها، پر از پروانه کن جیب جهان را، قهرمانان آزادی و در بخش جانبی گفتمان تمدن نوین اسلامی (بیانیه گام دوم انقلاب) دوره چهار جلدی تمدن نوین اسلامی (آثار رهبر معظم انقلاب) و کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.
در بخش کتابهای دیجیتال و گویا، حکمتهای نهجالبلاغه به زبان انگلیسی، در بخش پایاننامهها و رسالههای حوزوی و دانشگاهی اثر تحلیل روانشناختی سیره امام رضا(ع) و تجلیل مبانی امنیت ملی جمهوری اسلامی در پرتو قدرت نرم و هویت فرهنگی تجلیل شد.
در بخش ناشران فعال نیز از انتشارات مدرسه، معاونت تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) تجلیل شد و در بخش نشریههای پژوهشی و ترویجی نیز از فصلنامه علمی- پژوهشی فرهنگ رضوی تقدیر به عمل آمد.
جایزه عالم آلمحمد(ص) نیز به موسسه العتره برای چاپ و توزیع ۳۵۰ هزار جلد کتاب در ۲۵۰ عنوان با موضوع معارف اهلبیت(ع) و دفاع از تشیع به زبانهای محلی شرق آفریقا تعلق گرفت و دانیال محزون از پاکستان و سعید تشکری از مشهد به عنوان مولفان فعال در این زمینه معرفی شدند.