رئیس کمیسیون عمران مجلس:
قیمت پایه در خرید و فروش مسکن وجود ندارد
رئیس کمیسیون عمران مجلس کوچی گفت: هیچگونه مبنا و قیمت پایهای در خرید و فروش مسکن وجود ندارد که در طرح جامعی در مجلس این موضوع را قانونی خواهیم کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا رضایی کوچی در یک بخش خبری تلویزیون تصریح کرد: ستاد ملی کرونا برای اجارهبها مبنایی را قرار داد که هر قرارداد اجارهای که بیشتر از این ثبت شود دستگاههای نظارتی باید با آن برخورد کنند اما در حال حاضر این قانون را برای خرید و فروش واحد مسکونی نداریم و مبنایی برای قیمتگذاری وجود ندارد.
وی ادامه داد: در شرایط عادی، بازار بر اساس عرضه و تقاضا قیمت مسکن را کنترل میکند اما در شرایط کنونی که میزان عرضه سالهاست کمتر از تقاضا شده باید سیاستهای کنترلی و نظارتی اعمال شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تولید نشدن مسکن در سالهای گذشته افزود: باید مبنایی برای قیمتگذاری مسکن در کشور داشته باشیم و در حال حاضر یک قیمت پایه برای محاسبه عوارض شهرداریها وجود دارد که در سراسر کشور با یک ضریب به این قمیت پایه، میتوانیم قیمتی را برای مسکن شهرها در مناطق کشور مشخص کنیم.
رضایی کوچی تصریح کرد: دستگاههای نظارتی هم می توانند بر اساس این شاخص نظارت کنند، تا بنگاههای معاملاتی اجازه خرید و فروش بیشتر از این قیمتها را نداشته باشند.
وی درباره ورود دستگاههای قضایی به موضوع مسکن نیز توضیح داد: باید قرارداد خرید و فروش در سامانه رهگیری ثبت شود که متاسفانه این سامانه فعال نیست و دستگاههای نظارتی امکان رصد قیمتهای خرید و فروش را ندارند. به گفته این نماینده مجلس، در سراسر کشور افرادی به عنوان دلال و سوداگر سبب ایجاد بحران در بازار مسکن و زمین شدهاند و با قیمتسازی غیرواقعی در فضای حقیقی و مجازی موجب این گرانیها هستند.
رضایی کوچی تاکید کرد: لازم است همانطور که دستگاه قضا با جدیت به موضوع ورود پیدا کرده است، این حرکت استمرار داشته باشد و با واسطهگران برخورد شود.
معافیت مشروط مالکان خانههای خالی
یک مقام مسئول وزارت راه از ارائه معافیتهای مشروط به مالکان خانههای خالی خبر داد و گفت: پیشنهاد مشخص وزارت راه و شهرسازی این است، افرادی که تا شهریور واحدهایشان را عرضه کنند از مالیاتی که از ابتدای قانون تاکنون باید میپرداختند، معاف شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پروانه اصلانی اظهار کرد: افرادی که در صورت تمایل قراردادهای اجاره سه ساله امضا کنند از مالیات بر خانههای خالی و سایر مالیاتهای بخش مسکن معاف خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه درباره خانههای خالی نگرانیها زیاد نیست، توضیح داد: اگر خانه نباشد مشمول این مالیات نخواهد شد و چون ضمانتهای اجرایی در این قانون تدارک دیده شده در حال حاضر کسی که بتواند خانه خود را خالی نگهدارد سیستم اجازه نخواهد داد، بنابراین خانههای خالی به بازار عرضه خواهد شد. وی تاکید کرد: اخذ مالیات از خانههای خالی موجب عرضه بخشی از خانههای خالی به بازار مسکن خواهد شد بنابراین با این کار بیش از دو برابر تولید ظرفیت یک کشور وارد بازار خواهد شد.
این مسئول تصریح کرد: اگر اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی بتواند 50 درصد خانههای خالی را شناسایی و وارد بازار مسکن کند، رسالتش را انجام داده است و قطعا بتدریج، فرهنگ مالیات در کشور جا میافتد.