با دستور رئیسجمهور
10 طرح و پروژه زیربنایی و توسعهای در حوزه آب و برق در استانهای فارس و کرمانشاه افتتاح شد
رئیسجمهور روز پنجشنبه دستور آغاز بهرهبرداری رسمی از 10 طرح و پروژه زیربنایی و توسعهای حوزه آب و برق در استانهای فارس و کرمانشاه با سرمایهگذاری یکهزار و 900 میلیارد تومان را صادر کرد.
فاز اول طرح آبرسانی به کلانشهر شیراز شامل خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه بزرگ آب شیراز، طرح آبرسانی به سعادتشهر و ارسنجان، واحدهای اول و دوم تصفیهخانه فاضلاب شماره 2 شیراز و همچنین 6 نیروگاه خورشیدی در سطح استان از جمله طرحهایی است که با دستور حجتالاسلام روحانی در استان فارس مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
روحانی همچنین دستور افتتاح سد خاکی شرفشاه در شهر سومار استان کرمانشاه را صادر کرد که با بهرهبرداری از این سد، آب شرب، کشاورزی و صنعتی مورد نیاز منطقه تأمین میشود.
رئیسجمهور، روز پنجشنبه (۱۲ تیرماه) در آیین بهرهبرداری از این طرحهای ملی گفت: در شرایطی که یک ستمگری به اسم آمریکا هر روز ما را تحت تحریم و فشار قرار میدهد، ما داریم با افتخار از دستاوردهایمان سخن میگوییم.
وی با بیان اینکه از ۴ تصویهخانه فاضلاب در قبل از انقلاب به ۲۴۲ تصویهخانه رسیدهایم، گفت: قبل از انقلاب ۲۷ تصویهخانه آب داشتهایم که این عدد، هماکنون به ۱۵۶ رسیده است. یعنی حرکت ما حرکت پرشتابی بوده و مردم برای آبادانی سرزمینشان تلاش کردهاند. روحانی، نظم و ترتیب در بهرهبرداری از پروژهها را حائز اهمیت خواند و گفت: یک زمان ما وعده میدهیم که در این دولت تعدادی سد را انشاءالله به افتتاح میرسانیم، اما یک زمان دیگر، دقیقتر حرف میزنیم میگوییم تا امروز ۴۳ سد را افتتاح کردهایم و تا پایان دولت ۵۸ سد را به افتتاح میرسانیم.
وی با بیان اینکه امروز در کشور در قسمت الف و ب، یعنی آب و برق به این نقطه رسیدهایم، گفت: امیدوار هستیم این روند را تا ی حروف الفبا پیش ببریم.
مراکز کسبوکار کمترین نقش را
در شیوع کرونا داشتهاند
رئیسجمهور، عصر پنجشنبه همچنین در جلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با استناد به گزارشهای کمیته آموزش ستاد ملی مبارزه با کرونا و ارزیابیهای متخصصان، علت افزایش شمار مبتلایان و قرار گرفتن برخی شهرها در وضعیت قرمز را برپایی تجمعها و مراسمهایی نظیر میهمانیها، عروسی و عزا برشمرد و گفت: رعایت نشدن اصول بهداشتی و دستورالعملهای پیشگیری در محیطها و مکانهایی که از ابتدا درباره ممانعت از برگزاری آنها هشدار داده شده بود، عامل بروز این مشکل است.
وی با انتقاد از رعایت نشدن فاصلهگذاری نسبی در حمل و نقلهای عمومی، این موضوع را عامل دیگر افزایش تعداد مبتلایان عنوان کرد و از مسئولان کمیته اجتماعی- امنیتی خواست نظارت و مراقبت خود را در این خصوص تشدید کنند.
رئیسجمهور با ابراز خوشحالی از اینکه مراکز کسبوکار و محیطهای مرتبط با آن با رعایت اصول بهداشتی نقش کمتری در افزایش شیوع و ابتلاهای جدید داشتهاند، اظهار داشت: کمیته تبلیغاتی باید با ارائه یک بسته سیاستی و تعریف شرح وظایف مشخص برای فرهنگسازی در تغییر سبک زندگی و عادات جدید رفتاری برای شهروندان، اقدامات اقناعی و تبلیغاتی لازم را انجام دهند.
روحانی تأکید کرد: با توجه به گزارش ارائه شده از سوی کمیته اجتماعی- امنیتی و بررسیهای دقیق، مقرر شد در مناطق با وضعیت هشدار یا قرمز محدودیتهای جدید به شکل کاملاًً هوشمند اعمال شود.
اعمال محدودیتهای جدید منطبق
بر محیطهای شناسایی شده
رئیسجمهور تأکید کرد: مردم شریف مطلع باشند که با توجه به تجارب بهدست آمده طی ماههای اخیر، قرار نیست محدودیتها به شکل کلی و وسیع برقرار باشد و اعمال محدودیتهای جدید منطبق بر محیطهای شناسایی شده و مبتنی بر روشهای موثر در افزایش ابتلا و شیوع بیماری است که بر اساس این مصوبه به استانداران اختیارات لازم برای شهرستانهای قرمز آن استان واگذار خواهد شد.
وی هشدار داد: رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی و افزایش شمار مبتلایان، کادر درمانی کشور را دچار فشار کاری و فرسایش جسمی و روحی میکند و به انگیزه آنان که تاکنون با ایثار و فداکاری فعالیت کردهاند لطمه جدی وارد خواهد کرد و ما نباید بگذاریم چنین اتفاقی رخ دهد.
روحانی افزود: آنچه ستاد ملی در جلسه آتی خود مورد بررسی و تصویب قرار خواهد داد با توجه به مجموعه مباحث و بررسیهای به عمل آمده از سوی کمیتههای مختلف، روشهای اجرایی و موثر نظارت بر دستورالعملها و فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند با تعیین شرح وظایف معین برای بخشهای مختلف نظارتی خواهد بود.
رئیسجمهور در این جلسه با تأکید بر اینکه همه دستگاههای دولتی و محیطهایی که کارمندان دولت در آن فعالیت میکنند میبایست پیشتاز رعایت دستورالعملها باشند، گفت: تمامی وزارتخانهها موظف به ارائه برنامه جامع سازگاری با کرونا به کمیته اجتماعی- امنیتی هستند تا در ستاد ملی بررسی و تصویب شود.