ادعای جدید جهانگیری:
عملکرد دولت کنونی در نفت و گاز با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست!
در جلسهای که به بهانه تقدیر از اقدامات حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی برگزار شده بود، معاون اول رئیسجمهور به تجلیل از زنگنه وزیر نفت پرداخت و مدعی شد: عملکرد نفت و گاز در این دوره دولت یازدهم و دوازدهم با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست!
اسحاق جهانگیری دیروز در مراسم تجلیل از زحمات محمود حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی، علاقه داشت دفاعی هم از زنگنه، وزیر نفت که مجلسیها به دنبال استیضاحش هستند، داشته باشد.
وی به موضوع بیعرضگی برخی مدیران دولت تدبیر و امیداشاره کرد و گفت: امروز یکی از روزنامهها که خیلی علاقه دارد صحبتهای من را بر اساس فهم خود بزند، نوشته بود که آمریکا هیچ ظلمی به مردم ایران نکرده است، بیعرضگی مدیران است که به کشور ما لطمه میزنند، اما من میگویم که آمریکا در طی این سالها بسیار به مردم ایران ظلم کرده است.
معاون اول رئیسجمهور در اظهاراتی عجیب مدعی شد: من به دولت خاتمی بیشتر علاقه دارم اما عملکرد نفت و گاز در این دوره (دولت یازدهم و دوازدهم) با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست. حجم گازرسانی که در این دولت انجام گرفته بسیار عملکرد خوبی است.
به گزارش فارس ،جهانگیری توضیح داد: میزان اعتباری که به بخش نفت داده میشود تنها 14.5 درصد از محل فروش نفت است که باید با این رقم به اداره شرکتها و انجام تأسیسات و کارهای لازم را انجام دهد، البته یک زمانی درآمد نفت 120 میلیارد دلار میشود که این رقم 14.5 درصد نیز رقم قابل توجهی است، اما زمانی که درآمد نفت 10 تا 20 میلیارد دلار است این رقم بسیار پایین است.
دفاع جهانگیری از زنگنه و عملکرد دولت روحانی در حوزه نفت و گاز در شرایطی است که بعید است به جز خود این دو نفر، کارشناسان دیگری این اظهارات را تأیید کنند.
خسارتهایی که به علت بیتدبیری دولت تدبیر و امید در حوزه نفت و گاز به کشور وارد شده متعدد است، ولی عجیب آنکه معاون اول رئیسجمهور به دفاع از زنگنه میپردازد و جالب است که آمار و ارقام دقیق و روشنی هم برای تأیید ادعای خود ارائه نمیکند. اینکه وزارت نفت 14/5 درصد از درآمد نفتی را دریافت میکند مربوط به همه دولتهای گذشته بوده است. بحث بر سر این است که به نسبت همین منابع موجود، هر دولت چه عملکردی داشته است.
کارنامه دولت و شخص زنگنه در موارد متعددی قابل بررسی است و چیزی نیست که پنهان باشد. یکی از این حوزهها، خسارتی است که تعلل وزارت نفت در توسعه پالایشگاهی برای کشور به همراه داشته است. بیژن زنگنه که در طول دوران وزارت خود هیچ طرحی برای ساخت پالایشگاه نداشته است، به تازگی هم برای چندمین بار به ایده راهگشای ساخت پالایشگاه تاخت.
البته او علاقه زیادی دارد مواردی همچون پالایشگاه ستاره خلیجفارس که به دست جوانان ایرانی و با همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ساخته شد و با بیش از دو سوم پیشرفت به این دولت منتقل گردید را هم به اسم خود تمام کند. البته کمتر از یک سوم باقی مانده را هم خود قرارگاه تکمیل کرد، با این تفاوت که در دوره دولت تدبیر و امید انجام شده است! در حالی که قرار بود شرکای خارجی دولت تدبیر در فضای برجام این قبیل پروژها را در دست بگیرند که دست دولت را در پوست گردو گذاشتند. شاید جهانگیری با احتساب این افتخارات خیالی، این دولت را در حوزه نفت و گاز بیرقیب دانسته است!
یک مورد دیگر، کنار گذاشتن طرح سهمیهبندی سوخت و بیخاصیت کردن کارت سوخت در دولت تدبیر بود که هزینههای کلانی از ناحیه افزایش مصرف داخلی و افزایش قاچاق در پی داشت.
در همین رابطه یک کارشناس اقتصاد انرژی تأکید کرد: وزارت نفت با تک نرخی کردن بنزین، کارت سوخت را عملا از دور خارج کرد و این تصمیم باعث شد در طول 3 سال روزانه 20 میلیون لیتر بنزین از منابع کشور هدر رود.
جواد نوفرستی در گفتگو با خبرگزاری فارس ادامه داد: «گفتند ما با این کارت سوخت که مخالفت نداشتیم و حذفش که نکردیم و تازه 16.5 میلیون کارت سوخت جدید منتشر شده است. این حرفها آدرس غلط دادن است تا از پاسخگویی فرار کنند.»