kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۷۵۰
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۷
مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی:

فقر رسانه‌ای در قاره آفریقا بیداد می‌کند ضرورت اساسی راه‌اندازی هوسا تی وی




سعید رضایی
مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی با تاکید بر ضرورت حضور شبکه‌ای از جمهوری اسلامی در این قاره پیش‌بینی خود از استقبال مردم آفریقا از شبکه برون‌مرزی هوسا تی وی را مثبت ارزیابی کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حسینی موسس و مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی درباره راه‌اندازی شبکه هوسا تی‌وی برای مردم قاره آفریقا، گفت: میزان استقبال از یک رسانه بستگی به مسائل زیادی دارد؛ تکنیک مسئله مهمی است که در جذب بیننده نقش دارد، مسئله مهم دیگر این است که جای خالی این رسانه در آن فضا احساس شود؛ این نکته در مورد راه‌اندازی شبکه‌ای از سوی جمهوری اسلامی در منطقه آفریقا صدق می‌کند، یعنی با توجه به اینکه رسانه‌های مختلفی به زبان هوسا فعال هستند - حتی بی‌بی سی هم یک شبکه به زبان هوسا دارد- جای خالی یک رسانه مستقل که صدای انسان‌های بی‌صدا باشد، حس می‌شود. طبعا این شبکه مورد استقبال زیادی قرار خواهد گرفت، به شرط اینکه از نظر پوشش بتواند کل مناطق هوسا زبان را پوشش دهد و بتواند برای آنها برنامه پخش کند.
وی در پاسخ به این سؤال که کشور نیجریه یکی از کشور‌های مهمی است که این شبکه قرار است تحت پوشش قرار دهد و با توجه به حضور شیعیان مظلومی که در این کشور زندگی می‌کنند، چه طرح و برنامه‌هایی در جدول پخش این شبکه قرار بگیرد که برای این دسته مفید باشد، خاطرنشان کرد: قطعا این شبکه می‌تواند برای مردم نیجریه مفید باشد، به خصوص که آنها خودشان هیچ رسانه‌ای در اختیار ندارند و اگر این اتفاق بیافتد شاید تبدیل شود به تنها رسانه‌ای که آنها می‌توانند به آن مراجعه کنند.
حجت‌الاسلام حسینی در همین باره افزود: چند سال پیش شرایط دسترسی رسانه‌ای به این منطقه به‌قدری وخیم بود که یکی از ایستگاه‌های رادیویی قدیمی را از تهران به نیجریه فرستادیم ولی به هر حال عملاً این امکان‌پذیر نشد و اتفاق نیفتاد، اگر یک چنین رسانه‌ای به وجود بیاید استقبال خوبی از آن خواهد شد. در واقع فقر رسانه‌ای در این قاره بیداد می‌کند.
وی با توجه به اینکه زبان رسمی مردم بخش مهمی از آفریقا انگلیسی است و شبکه‌های انگلیسی زبان مطرح اروپا در این کشورها نفوذ کرده‌اند، صدای متفاوت جمهوری اسلامی را در این منطقه شنیدنی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه همه رسانه‌هایی که در کشورهای مختلف به خصوص نیجریه چه به زبان هوسایی چه انگلیسی برنامه پخش می‌کنند، از طریق کسان دیگری حمایت می‌شوند و طبعا صدای ملت مظلوم نیجریه و به‌خصوص صدای شیعیان نیجریه محسوب نمی‌شوند اگر به نحوی این رسانه به صدای این مردم بی‌صدا تبدیل شود می‌تواند رسالت خودش را در این کشور به صورتی مطلوب به انجام برساند.
نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آفریقای جنوبی درباره شناخت مردم این منطقه نسبت به جمهوری سلامی ایران، گفت: متأسفانه مردم آفریقا با جمهوری اسلامی آشنایی کمی دارند، بعضی از آفریقایی‌ها اصلا نمی‌دانند ایران کجاست و در نتیجه حضور موثر ما آن هم با یک رسانه معتبر، فعال و خوب خیلی می‌تواند در معرفی جمهوری اسلامی و اهداف نظام و انقلاب به این قاره سبز و محروم کمک کند.
وی در پایان گفت: پیشنهاد من این است که این شبکه اول نیازها را بررسی کند، تعداد مخاطبان تخمین‌زده شود، سطح معلوماتشان مشخص شود، چه کسانی در آن محدوده مشغول بکارند، سؤال‌های اساسی آنها چیست؟ مشکلات اجتماعی و سیاسی آنها چیست و براساس شناخت از منطقه و آماری که به وجود خواهد آمد برنامه‌ریزی کند که به اهداف خودش با سرعت بیشتری دست یابد.