kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۸۷۹۹
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۷
همزمان با حملات انصارالله به فرودگاه‌های عربستان

نیروهای امارات و منصور هادی در عدن دوباره به جان هم افتادند

همزمان با حملات پهپادی و موشکی انصارالله یمن به مواضع ائتلاف سعودی، مزدوران ریاض و ابوظبی در جنوب یمن هم به شدت به جان هم افتادند که طی آن دست کم 40 نفر به هلاکت رسیده و 70 نفر هم زخمی شده‌اند.



سرویس خارجی-

تحولات یمن به گونه‌ای رقم خورده که علاوه بر پیروزی‌های سریالی انصارالله در مناطق جنوبی عربستان، مزدوران سعودی نیز در جنوب یمن با مزدوران اماراتی به شدت درگیرند. در شرایط کنونی شکست‌های میدانی باعث شده تا ائتلاف سعودی در حالی طرح تجزیه یمن را پیش ببرد که اختلاف بین مزدوران ریاض و ابوطبی در جنوب یمن بر سر مناطق نفوذ به اوج خود رسیده است.
در بحبوحه این درگیری‌ها، یگان پهپادی ارتش یمن اعلام کرده فرودگاه «نجران» واقع در جنوب غربی عربستان را هدف قرار‌داده است. شبکه المسیره یمن به نقل از این یگان گزارش داده حمله پهپادی پنج شنبه شب به این فرودگاه گسترده بوده و در آن چند پهپاد تهاجمی از نوع «قاصف کی2» به این فرودگاه حمله کردند. سرتیپ «یحیی سریع»، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در این ارتباط گفته «حمله پهپادی امشب به نجران، آشیانه‌های جنگنده‌های سعودی را هدف قرار‌داده و بر اثر این حملات، پرواز‌ها به این فرودگاه و بالعکس متوقف شده است.» همچنین یگان موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن امروز جمعه یک فروند موشک بالستیک میان برد با نام «قاصم یک» به تجمعات و مواضع ارتش سعودی و مزدورانشان در شمال حیران شلیک کرد.
تلفات سنگین ائتلاف در عدن
از سوی دیگر خبر رسیده پس از آنکه نیروهای وابسته به دولت مستعفی منصورهادی رئیس‌جمهور فراری یمن بار دیگر عدن را از دست نیروهای وابسته به امارات خارج کردند شبه نظامیان مورد حمایت ابوظبی باردیگر به این شهر حمله کرده و کنترل این شهر را به دست گرفته‌اند. در این راستا، جنگنده‌های امارات عربی متحده برای اینکه مانع از پیشروی نیروهای دولت هادی در زنجبار و عدن شود، مواضع آنها را به شدت بمباران کردند.
در این ارتباط، «معمر الأریانی»، وزیر اطلاع‌رسانی دولت «عبدربه منصور هادی»، امارات را به تلاش برای تجزیه یمن متهم کرد و گفت در جریان حمله هوایی پنجشنبه (هفتم شهریور) به نیروهای دولت هادی در «عدن» و «أبین»، ۴۰ تن کشته و ۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. به گزارش شبکه الجزیره، این مقام دولت منصور هادی گفته حملات هوایی امارات «خیانتکارانه» بوده و نشان می‌دهد ابوظبی نمی‌خواهد دولت مذکور دوباره مؤسسات و نهادهای متعلق به خود در مناطق یاد شده را به دست بگیرد.
واکنش امارات
امارات متحده عربی اما در واکنش به بیانیه وزارت خارجه یمن این حملات را «دفاع از خود» و در پاسخ به تهدیدات علیه نیرو‌های ائتلاف سعودی خواند. در بیانیه صادر شده از سوی وزارت خارجه امارات آمده: «امارات متحده عربی بر حق دفاع از خود و پاسخ به تهدید‌ها علیه نیرو‌های ائتلاف عربی تأکید می‌کند؛ چرا که گروه‌های تروریستی سرعت حملات خود علیه نیرو‌های ائتلاف و غیرنظامیان را افزایش داده اند».
در همین حال نیروهای وابسته به شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات) روز پنجشنبه و تنها پس از آنکه نیروهای منصورهادی تنها 24 ساعت کنترل عدن را در دست داشتند شهر عدن و بخش‌هایی از استان أبین را از نیروهای ارتش مستعفی گرفتند. به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی و به نقل از یک منبع مسئول، پس از عقب‌نشینی نیروهای ارتش مستعفی، نیروهای وابسته به شورای انتقالی کنترل فرودگاه عدن و منطقه «خور مکسر» را به دست گرفته و به سوی منطقه العلم، ورودی شرقی شهر عدن پیشروی کرده و دوباره کنترل آن را به دست گرفتند.
با افزایش بی‌سابقه اختلافات در ائتلاف سعودی و حمله جنگنده‌های اماراتی به عناصر دولت مستعفی منصور هادی در جنوب یمن، اعضای دولت مستعفی خواستار قطع روابط کامل با امارات شدند. به گزارش الجزیره، وزرای دولت هادی از وی خواستند تا با ارسال نامه‌ای به ریاض، خواستار پایان حضور امارات در ائتلاف سعودی شود. آنها همچنین بر حق شکایت از امارات و لزوم قطع روابط سیاسی با این کشور تأکید کردند. در همین حال دولت مستعفی یمن به طور رسمی از شورای امنیت خواست تا در خصوص حمله جنگنده‌های اماراتی به عناصر این دولت در جنوب یمن، تشکیل جلسه دهد.
اختلافات سعودی و امارات
در همین حال خبرهایی هم منتشر شده که حاکی از نارضایتی ملک سلمان پادشاه سعودی از امارات دارد. خبرگزاری رویترز در این باره به نقل از «منابع مطلع» اعلام کرده علائم شکاف در ائتلاف بین عربستان و امارات بیش از پیش دیده می‌شود. سلمان، شاه سعودی این ماه در اقدامی نامعمول در کاخ خود در شهر مکه، ناراحتی شدید خود از امارات را به نشان داد. منابع رویترز تاکید کرده‌اند که اتفاق مذکور پس از آن رخ داده که سلمان با عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن دیدار و گفت‌وگو کرده است. براساس گزارش رویترز ، سرمنشاء مستقیم تنش و نارضایتی شاه سعودی از امارات، جنگ شدید در یمن است... اما دلیل جامع‌تر تصمیمی است که به نظر می‌رسد امارات برای چرخش در جهت منافع ملی خود (بدون منافع سعودی) در نظر گرفته و تلاش کرده خود را شریکی عاقل‌تر و پخته‌تر از عربستان نشان دهد که بر خلاف عربستان می‌تواند منطقه را به ثبات برساند حتی اگر هدفش این باشد که از حجم تلفات کاسته و بدون ریاض، به جلو حرکت کند. به گفته منابع رویترز، این اقدام اماراتی‌ها به نوعی ترجیح منافع خودشان است، زیرا آنها معتقدند اگر عربستان تمایل به توسعه‌طلبی داشته باشد، آنها را هم می‌بلعد.