kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۷۲۳۵
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۲
سخنگوی وزارت خارجه:

هیچ تردیدی وجود ندارد که با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج‌فارس مقابله می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران، حق مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج‌فارس و دفاع از خود را محفوظ می‌دارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود.


سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در ائتلاف نظامی آمریکا به منظور به اصطلاح تامین امنیت کشتیرانی در خلیج‌فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اصل این ائتلاف تنش زا است و هرگونه حضور احتمالی رژیم‌اشغالگر قدس در این ائتلاف خودخوانده، که وجود نامشروعش در خاورمیانه اساس ناامنی و بی‌ثباتی است، را تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و عاملی بحران‌آفرین و بی‌ثبات‌ساز در منطقه خلیج‌فارس تلقی می‌کند و در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی کشور، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ می‌دارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود.
موسوی درخصوص تلاش آمریکا برای شکل‌دهی یک ائتلاف نظامی و یا برگزاری نشست امنیت دریانوردی در آینده به بهانه تامین امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای منطقه خلیج‌فارس با توجه به داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در این منطقه و براساس مسئولیت تاریخی، خلیج‌فارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تامین امنیت آن و امنیت تردد کشتی‌ها در این منطقه می‌داند و معتقد است حضور نیروهای فرا منطقه‌ای در خلیج‌فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمی‌کند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیج‌فارس بیش از پیش فراهم می‌آورد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل گیری اینگونه ائتلاف‌ها اعلام و آن را اقدامی تنش‌آفرین و فریبکارانه می‌داند و برگزارکنندگان، شکل دهندگان و اعضای آن را بعنوان عاملان موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد.
به گزارش فارس، در روزهای گذشته رژیم صهیونیستی از پیوستن به بخش اطلاعاتی ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج‌فارس خبر داد و گفت که این اقدام در راستای توسعه روابط با کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس است.
پس از آنکه آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتی‌های تجاری در خلیج‌فارس را مطرح کرد، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه (۱۵ مرداد/۶ اوت) در مصاحبه با «اسکای‌نیوز» اعلام کرد که واشنگتن از بیش از ۶۰ کشور برای شرکت در یک ائتلاف دریایی با هدف ادعایی محافظت از تردد کشتی‌ها در خلیج‌فارس دعوت به عمل آورده است.
پمپئو در این مصاحبه با تکرار ادعاهای همیشگی ایران را «بزرگترین حامی تروریسم» توصیف کرد و گفت: «ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم برنامه‌ای جامع در اختیار داریم که ایران را از انجام کارهایی که می‌تواند به بروز درگیری در منطقه منجر می‌شود- چیزی که آمریکا نمی‌خواهد- منع می‌کند».
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد بهترین روش برای انجام این کار ایجاد نیروی بازدارنده به منظور برقرار کردن ثبات است. وی تصریح کرد: «به همین دلیل از بیش از ۶۰ کشور دعوت کردیم برای به ایمن‌سازی خطوط کشتیرانی در تنگه هرمز کمک کنند».
لازم به ذکر است که طرح ائتلاف دریایی آمریکا با شکستی فاحش مواجه شده است.