kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۷۹۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
چگونه ‌ترفندهای شیطان بزرگ در غرب آسیا به بن‌بست می‌رسد؟

معامله قرن سر فصل شکستی دیگر برای استکبار




محمد حسن نیک‌بین

رژیم صهیونیستی به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده منافع غرب در منطقه غرب آسیا از اهمیت بسیار بالایی برای واشنگتن برخودار است.
توسعه و قدرت‌یافتن هر چه بیشتر رژیم کودک‌کش صهیونیستی در منطقه بی‌شک در صدر برنامه‌های کلان سیاست خارجی دولت آمریکاست. دو مولفه‌ای که به گفته کارشناسان سیاسی محقق نخواهد شد مگر آن‌که آمریکایی‌ها ابتدا چاره‌ای به فکر «هویت نداشته» صهیونیست‌ها کنند، بدین معنا که توسعه و قدرت تنها در صورتی برای این رژیم محقق خواهد شد که آنها بتوانند در مرحله اول برای خود هویتی دست و پا کنند.
 به‌طورسنتی، اعراب از آغاز پیدایش این رژیم منحوس هویتی برای صهیونیست‌ها قائل نبوده و هیچ‌گاه آنها را نپذیرفتند و به این‌ترتیب بحران «هویت» رژیم صهیونیستی حتی پس از گذشت حدود 70 سال همچنان ادامه پیدا کرد.
روسای جمهور آمریکا در ادوار مختلف با فهم دقیق این چالش، سعی کردند تا با گرفتن ژست یک میانجی منصف و کسب اعتماد اعراب، صهیونیست‌ها را به یک توافق پایدار با اعراب فلسطین سوق دهند. هرچند که تمام تلاش‌های مذبوحانه آنها به بن‌بست رسید و چهره منفور صهیونیست‌ها هیچ‌گاه تطهیر نشد، اما در تمام این ادوار دست‌های چدنی سران آمریکایی در دستکش‌های مخملی باقی مانده بود و آنها در ظاهر خود را حامی‌منافع فلسطین هم جا می‌زدنند.
با سر کار آمدن‌ترامپ، اما این معادلات از اساس بهم ریخت و او حتی در ظاهر هم توجهی به حقوق فلسطینی‌ها نکرد. وی به راحتی راهکار «دو دولتی» که طرح ابتکاری خود غربی‌ها هم بود را نادیده گرفت.
تصمیم‌گیری‌های از این جنس‌ترامپ، به ملت‌های عرب ثابت کرد که آمریکا هیچ احترامی‌برای حقوق فلسطینی‌ها قائل نیست و اینکه او حتی در ظاهر هم نمی‌خواهد خود را یک میانجی متعادل نشان دهد.
در گزارش پیش‌رو به این موضوع خواهیم پرداخت.
ترامپ یک ضد فلسطینی تمام‌عیار
با نگاهی به عملکرد ‌ترامپ در دوران ریاست جمهوری‌اش مشخص می‌شود که او یک ضدفلسطینی تمام‌عیار است.
 برخی از اقدامات ضد فلسطینی‌ترامپ در طول دور ریاست جمهوری‌اش را در ادامه ذکر می‌کنیم؛
علی‌رغم آنکه سران جهان از تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرده و نسبت به تبعات آن هشدار داده بودند،«دونالد‌ترامپ»روز 15 آذر 1396 ،طی یک سخنرانی در فضای کاخ سفید رسما اعلام کرد:«بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسم! تصمیم من برای اعلام بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل اقدامی‌است که باید پیش از اینها برای پیشبرد صلح و دستیابی به صلحی ماندگار صورت می‌گرفت!»
روز 24 اردیبهشت 1397 و با گذشت حدود 6 ماه از به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت صهیونیست‌ها، طی مراسمی، سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس غربی منتقل شد. همزمان با این تصمیم، فلسطینی‌ها در نقاط مختلف سرزمین شان از جمله؛ قدس، کرانه‌باختری و نوار غزه، دست به راهپیمایی و تظاهرات گسترده زدند.
پس از گذشت هشت ماه، آمریکا در اقدام خصمانه دیگری کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به (آنروا) را به‌صورت کامل قطع کرد. این اقدام آمریکا موجب توقف برنامه‌های آموزشی و بهداشتی برای صدها هزار فلسطینی شد و جان بی‌شماری از آوارگان فلسطینی به خطر افتاد.
به گفته کارشناسان تمام این اقدامات خصمانه علیه ملت فلسطین جزئی از یک طرح کلان بوده و در راستای همان سیاست تهدید و تطمیع صورت پذیرفته است.
معامله قرن
 یا نادیده‌گرفتن حقوق فلسطینی‌ها؟!
 از دید تحلیلگران، این تصمیم‌های نسنجیده ‌ترامپ مقدمه‌ای برای مطرح و عملیاتی‌کردن طرح صلح مدنظر او بوده است. طرحی که موسوم به «معامله قرن» است و‌ترامپ ادعا کرده که قصد دارد به واسطه این طرح، بحران طولانی‌مدت در فلسطین‌اشغالی را پایان دهد! ادعایی که البته بیشتر شبیه به یک بلوف سیاسی است. هرچند که جزئیات بسیاری از این طرح رسانه‌ای نشده، اما جهان اسلام به هیچ قیمتی از حقوق فلسطینی‌ها کوتاه نخواهد آمد و به‌نظر می‌رسد این طرح هم به دیگر شکست‌های‌ ترامپ اضافه خواهد شد.
بر اساس گزارش‌های محدودی که رسانه‌های صهیونیستی آن را منتشر کرده‌اند، برخی از بندهای این طرح فاش شده است.
خبرگزاری «دبکا فایل» که با مراکز اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هم بی‌ارتباط نیست، طی گزارشی در این‌باره نوشت: «معامله قرن رژيم صهيونيستي را به‌عنوان یک کشور ملت يهود به رسمیت می‌شناسد و فلسطين هم با حاکميت محدود، کشور ملي فلسطينيان خواهد شد. بر اساس ادعای این رسانه صهیونیستی، فلسطینی‌ها تنها حق تسلط بر نیمی ‌از کرانه باختری را دارند، ضمن اینکه تمام گذرگاه‌های‌ها و نقاط امنیتی تحت نظارت صهیونیست‌ها خواهد بود. در این طرح «دره اردن» هم تحت حاکميت رژیم صهیونیستی قرار خواهد گرفت. «خلع سلاح» حماس هم از دیگر بندهای این طرح بیان شده است.
یک کارشناس مسایل سیاسی معتقد است: «اولین گام جدی آمریکا در رابطه با معامله قرن را باید اجلاس «منامه» دانست. اجلاسی که به بُعد اقتصادی این طرح پرداخت و البته خیلی محدود‌تر از آنچه آمریکایی‌ها فکر می‌کردند، برگزار شد. استقبال کشورهای عربی از این اجلاس به حدی ضعیف بوده که بسیاری از کارشناسان این دورهمی‌سیاسی را نتوانستند فراتر از یک «کارگاه اقتصادی» ارزیابی کنند. در این اجلاس که در روزهای چهارم و پنجم تیر ماه جاری برگزار شد، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اراضی فلسطین به‌عنوان مرحله نخست معامله قرن بررسی شد.»
داماد ‌ترامپ دلال معامله قرن
 ریاست هیئت آمریکایی در نشست بحرین را «کوشنر» داماد یهودی‌ترامپ بر عهده داشت، کسی که از وی به‌عنوان دلال «معامله قرن» یاد می‌شود، همچنین «استیون منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا هم در این اجلاس حضور داشته است. تنها وزرای دارایی چند کشور در این اجلاس شرکت کردند و خبری از وزرای خارجه، نبود.
 کوشنر از هفته قبل از برگزاری این نشست، با 25 نفر از مدیران‌ طراز اول شرکت‌های بزرگ اقتصادی دیدار کرد و آنها را به پیوستن به این طرح تشویق کرد. در این اجلاس، هیچ یک از گروه‌های فلسطینی، روسیه، چین، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی‌ شرکت نکردند. برخی از دولت‌ها هم که در این اجلاس شرکت کرده بودند آن را ناخواسته و ناشی از فشار‌های آمریکا دانستند.
مواضع قاطعانه رهبری
 درباره معامله قرن
رهبر معظم انقلاب در رابطه با مسئله فلسطین و طرح موسوم به «معامله قرن» در خطبه‌های پس از نمار عید فطر فرمودند:«این روزها (مسئله فلسطین)، جزو مسائل درجه‌ یک دنیای اسلام است. خیانت برخی از جهات کشورهای اسلامی، موجب شده است که صریحاً نسبت به مسئله فلسطین، اقدامات خائنانه انجام بدهند. این اجلاسی که در بحرین قرار است اتّفاق بیفتد، متعلّق به آمریکایی‌ها است لکن حکّامِ بحرین با ضعف خودشان، با ناتوانی‌های گوناگون خودشان، با روحیه‌ بسیار بدِ ضدّمردمی و ضدّاسلامی ‌خودشان، زمینه‌ساز این کار شدند و متعهّد شدند که این اجلاس را انجام بدهند. هدف این اجلاس هم این است که نقشه غلطِ خائنانه خباثت‌آلود آمریکا در مورد فلسطین که اسمش را گذاشته‌اند «معامله قرن»، تحقّق ببخشند. البتّه این اتّفاق نخواهد افتاد و معامله‌ قرن ان‌شاء‌الله به توفیق الهی هرگز پا نخواهد گرفت.»
ایشان همچنان در ادامه خاطرنشان کردند:«ما تشکّر می‌کنیم از آن کشورهای مسلمان یا کشورهای عرب‌ که با آن(اجلاس منامه) مخالفت کرده‌اند و همچنین گروه‌های فلسطینی‌ای که با این نقشه مخالفت کرده‌اند. این یک خیانت بزرگ به دنیای اسلام است. امیدواریم که حکّام بحرین و حکّام سعودی بفهمند که پا در چه باتلاقی دارند می‌گذارند و برای آینده‌ آنها چه ضررهایی دارد».
تصورات خیالی داماد‌ ترامپ
برای معامله قرن
در این اجلاس تأکید ویژه‌ای بر اوضاع بهتر اقتصادی فلسطینی‌ها تحت این توافق شده بود و حتی کوشنر داماد ‌ترامپ با بخش ویدیویی انیمیشنی به‌صورت خیالی آینده سرزمین‌های‌اشغالی را به تصویر کشید و ادعا کرد که این توافق برای فلسطینی‌ها بار مثبت اقتصادی و آبادانی در پی خواهد داشت!
 خانم «مروه عثمان» کارشناس و صاحب نظر در امور سیاسی و اهل کشور لبنان در گفت‌و‌گو با گزارشگر روزنامه کیهان ضمن‌ اشاره به توخالی بودن این وعده‌های آمریکا برای جهان اسلام، تأکید می‌کند: «این وعده‌ها بیشتر جنبه تطمیع دارد و آینده‌ای را که آمریکایی‌ها برای فلسطینی‌ها ترسیم می‌کنند کاملاً فاقد اعتبار است.»
وی ضمن‌ اشاره به رقم 50 میلیارد دلاری پیشنهادی از سوی آمریکا برای سرمایه‌گذاری در فلسطین و سرزمین‌های ‌اشغالی خاطرنشان می‌کند:«این حربه آمریکایی‌ها قدیمی‌است. آنها برای اینکه بتوانند طرف فلسطینی را پای میز مذاکره بکشانند، به آنها وعده پول و ساخت‌وساز در حوزه زیربنایی می‌دهند. اما طرف فلسطینی که قبل از این هم با این قبیل توطئه‌ها مواجه شده، قطعا به این وعده‌های پوشالی بی‌توجه خواهد بود».
این استاد دانشگاه در لبنان می‌افزاید: «اگر آمریکا واقعاً قصد کمک مالی به فلسطین را دارد چرا اکنون کمک‌های خود ذیل کمک‌های سازمان ملل به مردم فلسطین را به‌طور کامل قطع کرده است؟! ‌ترامپ و داماد او باید بدانند که راهکار یک بحران سیاسی، سیاسی است و نمی‌توان با وعده‌های توخالی اقتصادی این مسئله را حل کرد. »
ایشان هم چنین به نیت واقعی آمریکایی‌ها از مطرح کردن طرح «معامله قرن»می‌پردازد و می‌افزاید: «طرح معامله قرن یک برنامه برای محقق‌کردن صلح نیست، هیچ‌گاه هم این‌طور برنامه‌ریزی نشده بود که طرحی برای ایجاد صلح باشد. این طرح آخرین تلاش‌های آمریکاست تا بتواند تسلط خود بر منطقه را حفظ کند.»  
خانم عثمان همچنین به نقش مخرب محور ارتجاع عربی می‌پردازد و ضمن انتقاد از آل‌سعود و آل‌نهیان به‌خاطر خیانت به آرمان‌های فلسطین در این‌باره می‌گوید: «آمریکا به خیال خام خود به دنبال یک آرایش جدید برای برخی از کشورهای عربی است و قصد دارد تا آرمان فلسطین را از یاد ملت عرب پاک کند.»
 وی هم چنین خاطرنشان می‌کند: «اگر معامله قرن پا بگیرد، ایران به یک دشمن مشترک اعراب و صهیونیست‌ها تبدیل خواهد شد. چرا که پروسه عادی‌سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی از جمله بخش‌هایی است که در طرح معامله قرن آمده است».
خانم «مروه عثمان» در انتها خاطرنشان می‌کند:«معامله قرن هرگز پا نخواهد گرفت چرا که‌ ترامپ هیچ درک درستی از مقاومت ملت فلسطین ندارد و نمی‌داند که به هیچ وجه در برابر عزم ملی فلسطینی‌ها کاری از دستش بر نمی‌آید».
اما محمدرضا کریمی کارشناس مسایل سیاسی به گزارشگر کیهان می‌گوید: «آنچه که علی‌رغم تلاش‌های واشنگتن، توطئه غربی‌ها را خنثی خواهد کرد، مقاومت و هوشیاری امت اسلامی‌است. مسئله فلسطین دغدغه شماره یک جهان اسلام بوده و هست.»
وی تصریح می‌کند:«رؤسای‌جمهور پیش از ‌ترامپ، با آنکه در حوزه سیاست از او خبره‌تر هم بودند اما به هیچ وجه نتوانستند آن‌طور که میل دارند موضوع فلسطین را از یاد مسلمان‌ها پاک کرده و آن را به نفع خود رقم بزنند. سیاست تهدید و تطمیع درباره فلسطینیان با توجه به آنچه تاریخ به یاد دارد هرگز کارگر نخواهد بود. در نقطه مقابل این رژیم صهیونیستی است که هر روز بیش‌تر از گذشته در موضع ضعف قرار می‌گیرد.» وی‌ اشاره می‌کند: «رژیم صهیونیستی اکنون با مشکلات متعدد خارجی و داخلی مواجه است. تمام نقاط اراضی‌اشغالی در تیررس موشک‌های مقاومت قرار دارد و سامانه «گنبد آهنین» بر خلاف آنچه درباره آن تبلیغ می‌شد بسیار ناکارآمد است. بحران حتی به داخل سرزمین‌های ‌اشغالی هم سرایت کرده، سیاه‌پوستان اخیرا تظاهرات گسترده‌ای در نقاط مختلف برگزار کردند و شعارهایی علیه نژادپرستی صهیونیست‌ها سر دادند.»