kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۲۵۰
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۸

افزایش قیمت صادراتی، بهانه جدید برای گران کردن مرغ

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت گفت: به علت اینکه قیمت صادراتی مرغ حدود 22 هزار تومان است، این موضوع بر بازار داخل اثر دارد.

محمدرضا کلامی در گفت‌و‌گو با بخش خبری 21 شبکه یک سیما درباره آخرین برنامه‌ها و تصمیمات برای تنظیم بازار کالاهای اساسی، تصریح کرد: قیمت مصوب عرضه مرغ گرم برای مصرف‌کننده ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.
وی افزود: با تصمیم اخیر دولت در انتصاب قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه بازرگانی، امیدواریم در حلقه‌های مختلف تنظیم بازار کالا از جمله تامین، توزیع و نظارت و بازرسی به درستی عمل کنیم. باید تلاش کنیم از طریق رسانه‌ها برای مردم شفاف سازی کنیم.
مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت درباره توزیع مرغ گفت: بازار یک کالا زمانی تعادل خود را حفظ می‌کند که مقادیر عرضه کمتر از تقاضا نباشد یا کمی بالاتر باشد. از بهمن پارسال مصوب کردیم که ماهیانه 125 میلیون قطعه جوجه ریزی شود تا تعادل بازار آن دچار نوسان نشود. بر اساس آمار، نبود تعادل عرضه به واسطه کاهش عرضه است که گرمازدگی از جمله علل آن است. تاکید کردیم جوجه ریزی در مرداد نباید از 125 میلیون قطعه کمتر باشد.
به گزارش صدا و سیما، کلامی با بیان اینکه در شرایط تحریم، باید تکیه بر صادرات غیر نفتی داشته باشد، افزود: به علت اینکه قیمت صادراتی مرغ حدود دو دلار یعنی حدود 22 هزار تومان است، این موضوع بر بازار داخل اثر دارد. بنابراین مصوب کردیم کارگروه مرتبط، عوارض صادراتی را برقرار کند تا صادرات، موجب افزایش قیمت غیرمتعارف در داخل نشود.
وی درباره اینکه چرا مرغ که با نهاده‌هایی با نرخ ارز دولتی تغذیه شده است، صادر می‌شود؟ گفت: منعی برای صادرات مرغ نداریم اما تاکید کارگروه تنظیم بازار بر این است که کالاهایی مانند مرغ که بخشی از نهاده‌های تولید آن با نرخ ارز 4200 تومانی است باید فاصله قیمت در عدد صادراتی محاسبه شود تا رانت مربوط حذف شود و تصمیم کارگروه تنظیم بازار هم در همین راستا است.
گفتنی است، یک گزاره‌اشتباه که در ذهن برخی جای گرفته این است که هر کالایی را می‌توان به بازار عرضه و تقاضا سپرد. در آزادترین اقتصادهای جهان هم کالاهای اساسی را بر اساس عرضه و تقاضا قیمت گذاری نمی‌کنند بلکه قدرت خرید ضعیف‌ترین اقشار جامعه ملاک است، اما در ایران، ارزاق مردم را به بازار عرضه و تقاضا و دلار حواله داده‌اند. درباره بازار مرغ هم که نهاده هایش بر اساس ارز 4200 تومانی وارد شده، قیمت نباید بر اساس نرخ صادراتی محاسبه شود. ضمن اینکه قیمت مرغ مانند دیگر کالاهای اساسی نباید بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.