رئیساتحادیه بارفروشان:
قیمت سیبزمینی یک ماه دیگر کاهش مییابد
در شرایطی که قیمت سیب زمینی به بیش از 10هزار تومان در برخی نقاط تهران رسیده است رئیساتحادیه بارفروشان گفت: قیمت این محصول تا اواسط مردادماه پایین نمیآید.
حسن صابری در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره اینکه آیا وضع عوارض صادراتی بر صادرات این محصول منجر به کاهش نرخ آن در بازار خواهد شد؟ اظهارداشت: این مسئله نمیتواند بر قیمت سیب زمینی در بازار تاثیرگذار باشد و تا زمانی که اتفاقی در عرضه رخ ندهد وضعیت قیمت نیز همین خواهد بود.
وی بااشاره به اینکه نرخ سیب زمینی تا اواسط مردادماه در همین حدود باقی خواهد ماند، افزود: تا زمانی که محصول همدان به بازار بیاید قیمت سیب زمینی تغییری نمیکند.
رئیساتحادیه بارفروشان قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی را در میدان مرکزی بارفروشان بین پنج تا هفت هزارتومان اعلام و اضافه کرد: جز سیب زمینی عرضه سایر محصولات فراوان و شرایط قیمتی آنها بسیار مطلوب است.
صابری، قیمت هرکیلوگرم گوجه فرنگی را نیز بین دو تا
چهار هزارتومان، گوجه سبز تبریز را بین پنج تا ۱۱ هزارتومان، گیلاس
تک دانه را بین ۱۰ تا ۱۷ هزارتومان و گیلاس صورتی را بین هشت تا
۱۲هزارتومان اعلام کرد.
گفتنی است، فلسفه وجودی دولتمردان، مدیریت کردن است نه اینکه سرنوشت بازار را به طبیعت بسپارند. میزان مصرف و تولید سیب زمینی در سال معلوم است. بنابراین میتوان با انبارکردن هر محصول و عرضه به موقع، جلوی التهابات بازار را گرفت. اینکه بگوییم تا موقع آمدن محصول، قیمت همین است، نه تنها نشانه ضعف که نشان از فقدان مدیریت است.
در دولتهای یازدهم و دوازدهم، بازار ارزاق عمومی بعضا به امید طبیعت، رها شده است و سوداگران با این نوع کالاها مثل کالاهای لوکس رفتار میکنند، بطوری که بخاطر 10 درصد کمبود گوشت قرمز، قیمت این محصول دو برابر شد. سوداگری در بازار ارزاق عمومی در آزادترین اقتصادهای دنیا هم وجود ندارد و هر کسی میخواهد پولدار شود به طرف بورس، طلا و...میرود یا در اقتصاد دانش بنیان سرمایهگذاری میکند اما در کشور ما سوداگری با ساختمان سازی مسکونی (سرپناه) و ارزاق مردم و... تعریف شده است.