ریچارد هاس:
با تحریم نمیتوانیم ایران را وادار به عقبنشینی کنیم
مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا در مصاحبهای گفت واشنگتن با اعمال تحریمها نمیتواند ایران را وادار به عقبنشینی کند.
«ریچارد هاس» مقام سابق وزارت خارجه آمریکا و رئیس اندیشکده «شورای روابط خارجی» در مصاحبهای تصریح کرد تحریم نمیتواند ایران را به عقبنشینی وادار کند.
هاس که قبلاً مدیر دفتر برنامهریزیهای سیاسی در وزارت خارجه آمریکا بوده در مصاحبه با بلومبرگ گفت: تحریمها میتوانند برای شما برخی کارها انجام دهند ولی به ندرت راهحل هستند. آنها به ندرت میتوانند چالشهای بزرگ را حل کنند.
وی اضافه کرد: ما نمیتوانیم کاری کنیم که ایران به طرز معنادار از کارهایی که در سوریه و یمن میکند عقبنشینی کند. ما توانایی کمتری هم برای تغییر دادن حکومت از طریق تحریمها خواهیم داشت.
او همچنین مدعی شد مسئلهای که نباید فراموش کرد این است که ایران ممکن است به روشهای تهاجمی نیز روی بیاورد. وی گفت: چرا ما فکر میکنیم آنها از طرق مختلف اعم از ابزارهای سایبری یا روشهای فیزیکی فشار اعمال نخواهند کرد؟
ریچارد هاس در ادامه خطاب به مجری بلومبرگ اضافه کرد: دیوید، آنها اگر اقتصادشان آسیب ببیند و تهدید شود، بیکار نخواهند نشست.
به گزارش فارس، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سؤال مجری برنامه گفت که سیاست دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه ایران تغییر نظام این کشور است.
کاخ سفید دوم اردیبهشتماه سال جاری اعلام کرد که دونالد ترامپ تصمیم گرفته است کشورها را از تحریمهای اعمالشده علیه صادرات نفت ایران معاف نکند. با آنکه کاخ سفید هدف از این تصمیم را رساندن صادرات نفت ایران به صفر اعلام کرده، کارشناسان در امکان موفقیت آن ابراز تردید کردهاند. به عنوان مثال، وزیر نفت نیجریه پنجشنبه گذشته در واکنش به تصمیم آمریکا گفت «امکان ندارد» بتوان صادرات نفت ایران را به صفر رساند.
نشست اندیشکده کارنگی
نشست اندیشکده کارنگی در واشنگتن با عنوان رویارویی ترامپ با ایران برگزار شد.
ویلیام برنز، معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در این نشست گفت: فرصت همکاری با ایران را از دست دادیم. به خاطر روابط خصمانه بین ایران و آمریکا، باید از برخورد با ایران اجتناب میکردیم.
دیوید پترائوس، فرمانده سابق نیروهای آمریکا در خاورمیانه نیز در این نشست گفت: با ایران در عراق سه دوره مذاکره داشتیم. اما از ابتدا معلوم بود جایی برای مذاکره نیست. ایرانیها فقط بلندگوی رهبران این کشور بودند.
پترائوس افزود: قاسم سلیمانی میخواست من در عراق بدانم سپاه قدس سیاست را در سوریه، ایران و افغانستان کنترل میکند نه آمریکا.
همچنین سوزان مالونی، کارشناس اندیشکده بروکینگز در این نشست گفت: تا زمانی که ایران را با جنگ اقتصادی محاصره کنید به نتیجه نمیرسید و بازی در دست طرف ایرانی است.