زنگنه:
میخواستند بین دولت و سپاه فاصله بیندازند، ما نگذاشتیم!
وزیر نفت مدعی شد: میخواستند بین ما و قرارگاه و بین ما و سپاه فاصله ایجاد کنند که ما نگذاشتیم، بلکه ما و جوانان متخصص قرارگاه و سپاه برای ایران تلاش کردیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه در نشست خبری در محل فاز 13 پارس جنوبی با تقدیر از عملکرد قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در احداث و تکمیل شش فاز پارس جنوبی، اظهاراتی بیان کرد که با اظهارات دولتمردان در انکار زحمات نیروهای نظامی همخوانی ندارد.
وی گفت: قرارگاه توانست دو فاز را در سال 94 تکمیل کرده و هماکنون نیز چهار فاز دیگر را به مدار بهرهبرداری برساند که البته کمی از بخش دریایی این چهار فاز 13 و 22، 23 و 24 باقی مانده که این بخش نیز در نیمه نخست سال 98 تکمیل میشود.
زنگنه با بیان اینکه «ما همواره در بخش کارفرمایی با بخش پیمانکاری جدلها و دعواهای طبیعی حین انجام پروژه را داریم»(!) مدعی شد: من هیچگاه بهصورت علنی انتقادی را به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء اعلام نکردهام، خیلیها میخواستند بین ما و قرارگاه خاتم و بین ما و سپاه فاصله بیندازند که ما نگذاشتیم.
این عضو کابینه دولت روحانی ادامه داد: دوستان جوان و پرتلاش ما در مجموعه سپاه و قرارگاه از ظرفیتهای کشور و از رفقای نزدیک ما هستند که پروژههای مختلف را برای ایران به سرانجام رساندهایم.
اظهارات زنگنه برای عادی جلوه دادن روابط خود با مجموعه سپاه در شرایطی است که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء به عنوان بازوی عملیاتی سپاه در اجرای پروژههای بر زمین مانده ملی، سالها به خدمترسانی به کشور مشغول بوده و هنوز هم هزاران میلیارد تومان از دولت طلب دارد، اما برخی دولتمردان از هر فرصتی برای طعنه زدن به آنها استفاده کردهاند.
این برچسب زدنها از تابستان سال گذشته با اظهارات رئیسجمهور وارد فاز جدیدی شد. حسن روحانی در واکنش به واگذاریهای اصل 44 قانون اساسی، مدعی شد اقتصاد را از یک دولت بیتفنگ به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم. پس از این سخنان، هجمهها علیه نیروهای نظامی کشور شکل جدیدی به خود گرفت.
به این ترتیب به نظر میرسد مخاطب اصلی زنگنه درباره اینکه «خیلیها میخواستند بین ما و قرارگاه خاتم و بین ما و سپاه فاصله بیندازند که ما نگذاشتیم»، قبل از هر کس، حسن روحانی است.
امروزه نیروهای مهندسی رزمی، بخش جداییناپذیری از ارتشهای مدرن جهانی محسوب میشوند که هم در دوران جنگ و هم در زمان صلح، وارد عمل شده و در ساختن تاسیسات و آبادانی مناطق بهکار گرفته میشوند.
ضرورت ورود قوای پشتیبانی نیروهای نظامی برای ساخت و ساز کشور با رعایت چهارچوبهای مربوطه، در حالت عادی مفید است و در شرایط تحریم اهمیت دوچندان مییابد. با این حال برخی جریانهای سیاسی داخلی برای بهرهبرداری سیاسی و جناحی خود، حاضرند نهادهای نظامی را به انواع تهمت مورد حمله قرار داده و مانع خدمترسانی آنها به کشور شوند.
گفتنی است وزیر نفت در اظهارات روز گذشته خود به سرنوشت فاز 11 پارس جنوبی هماشاره کرد؛ پروژههای که اجرای آن با اعتماد نابجای دولت و شخص زنگنه به شرکت فرانسوی توتال عقب افتاد و پس از پشت پای این شرکت به قرارداد خود با دولت ایران بدون پرداخت جریمه، هنوز عملیاتی نشده است.
وزیر نفت در این خصوص گفت: قرار است یک هیئت چینی برای تعیین تکلیف فاز 11 به ایران بیاید و قول دادهاند بهزودی این سفر انجام خواهد شد. زنگنه اضافه کرد: با سفر این هیئت چینی به ایران سرنوشت فاز 11 پارس جنوبی را مشخص میکنیم.