کتابهای درسی تا سال 1400 تغییر نمیکند
قائممقام دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، کتابهای درسی دانشآموزان تا سال 1400 تغییر نخواهد داشت.
سعید بدیعی ، در گفتوگو با ایرنا در بجنورد اظهار داشت: امسال آخرین سال تغییر کتاب درسی بود و بر اساس برنامهریزیها، تا سال 1400 تغییر کلی در کتابهای درسی نخواهیم داشت البته تغییر جزئی بر اساس نیاز محتمل است.
وی خاطرنشان کرد: باید در مدت شش سال، کتاب درسی در 12 پایه تغییر مییافت و به طور مثال در پایه یازدهم و دوازدهم، بیش از 60 عنوان جدید تالیف شده است که تلاش داشتهایم تا در تهیه کتابها، از همکاران در استانها بهره ببریم و در این باره کار بررسی محتوای کتابها به استانها واگذار شد.
قائممقام دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: طبق برنامه باید 10 تا 20 درصد از تالیفات کتابهای درسی به صورت غیر متمرکز انجام شود به طور مثال در تالیف کتاب جغرافیا پایه سوم متوسطه، استانها مشارکت دارند و بر اساس شرایط مناطق محتوا تهیه میشود و کتابهای پیش دبستانیها هم مطابق نیاز مناطق تالیف میشود.
بدیعی گفت: کتابهای درسی رشتههای فنی و حرفهای دوره متوسطه دوم هم بر اساس نیاز استانها، متنوع است و بخشی از تالیف محتواها به استانها واگذار شده است.
بدیعی با بیان اینکه در چند سال گذشته، کتاب درسی، پیش از آغاز سال تحصیلی آماده و توزیع شده و کمبود و مشکلی در تهیه کتاب ایجاد نشده است اظهار داشت: اکنون دو چاپخانه خیلی بزرگ، کار چاپ کتابهای درسی را انجام میدهد و چاپ کتابها در چند سال آتی هم با همین روش ادامه مییابد اما نیاز است در شیوههای تهیه محتوای درسی تغییراتی اتفاق افتد.
وی تصریح کرد:سالانه 120 میلیون جلد کتاب درسی در سطح کشور چاپ میشود که این رقم بالایی است بنابراین باید از شیوه دیگری برای در اختیار قرار دادن محتوای درسی به معلمان بهره گرفت تا از حجم فیزیکی کتاب کاسته شده و در مصرف کاغذ صرفهجویی شود و محتواها به صورت الکترونیکی به معلمان داده شود.