kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۷۵۶۰
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۷
یک استاد اقتصاد:

نتیجه ۳ برابر شدن نقدینگی کاهش ارزش پول ملی است

یک استاد اقتصاد با انتقاد از جهت‌گیری‌های ‌اشتباه دولت اعلام کرد وقتی نقدینگی سه برابر می‌شود، طبیعی است که ارزش پول کاهش پیدا کند.




جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: وقتی در طول چهار تا پنج سال حجم نقدینگی سه برابر می‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که مشکل اقتصاد به این سرعت رفع شود‌، طبیعی است پیامد قطعی و حتمی این موضوع کاهش ارزش پول ملی است.
وی افزود: (دولت) با انتشار اسناد خزانه حجم نقدینگی را افزایش‌ و به زعم خود پروژه‌های عمرانی را افزایش داده است در حالی که همین اسناد خزانه برای پوشش هزینه‌های جاری دولت به کار گرفته شده است.
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: این اتفاقی که رخ داد (افزایش نرخ ارز) از قبل هم قابل پیش‌بینی بود اما گوش شنوایی برای توجه به این مسائل وجود نداشت، به ایرادات و ‌اشکالات عملکردی دولت ‌اشاره شد، تذکرات داده شد، اما سخنگوی دولت و مسئولان دولتی با زبان‌بازی و توجیه کردن سیاست‌های دولت، مشکلات را از امروز به فردا موکول می‌کردند.
به گفته قادری، به علت ندانم‌کاری و سیاست‌های غلط که نرخ ارز را در ابتدا تک‌نرخی چهار هزار و 200 تومان اعلام کردند در فاصله کوتاهی ۲۵۰ میلیارد دلار تقاضای ثبت سفارش انجام شد و این نشان‌دهنده آن بود که سیاست مذکور کاملاً غلط بود؛ افرادی که کمترین اطلاعات اقتصادی را داشتند می‌دانستند که این سیاست، سیاست غلطی است اما جای تأمل دارد که چرا دولتمردان ما تن به سیاست‌های غلطی می‌دهند که آخر سر تبعات سختی به مردم، کشور و اقتصاد وارد می‌کند و موجب می‌شود که دشمنان ما برای تشدید فشارها امیدوار شوند.
وی اضافه کرد: متأسفانه دولت به صورت پوپولیستی و عوام‌فریبانه سعی می‌کند مشکلات امروز را به فردا حواله کند اما در بحث اقتصاد نمی‌توان امروز سیاست‌های غلطی را به کار گرفت و فردا تاوان آن را پس نداد.
یک گام دیگر برای مقابله با سلطه دلار
در همین جهت، بانک مرکزی چین اعلام کرد که این کشور در گامی دیگر برای حذف دلار، قرارداد سوآپ ارزی با اندونزی امضا کرده است.
به گزارش راشاتودی، بانک مرکزی چین اعلام کرد: یک قرارداد سوآپ ارزی به ارزش 28/81 میلیارد دلار بین این کشور و اندونزی امضا شده است.
قرارداد سوآپ ارزی یک ابزار اقتصادی است که به کشورها امکان مبادلات ارزی مستقیم و دریافت وام بدون واسطه دلار یا یورو را فراهم کرده  و امکان تجارت به ارزهای ملی کشورها را فراهم می‌کند.
این اقدام می‌تواند هند و چین را از مشکل نرخ برابری روپیه اندونزی در مقابل دلار در مبادلات تجاری نجات دهد. ماه گذشته میلادی بانک مرکزی چین قرارداد مشابهی را بانک مرکزی ژاپن بست. جنگ تجاری با واشنگتن، پکن را مجبور کرده طی ماه‌های گذشته روند حذف دلار از اقتصاد خود را تسریع کند.