kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۵۲۲۴
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰
مستخدمین حسینی:

دولت از نظرات کارشناسی اقتصاددانان استفاده نمی‌کند

معاون اسبق بانک مرکزی گفت: راهکارهای اقتصادی از سوی اقتصاددانان در اختیار دولت قرار می‌گیرد، اما دولت از این نظرات کارشناسی استفاده نمی‌کند.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: تصور دولت از بدو شروع فعالیت بر این محور بود تا بتواند با مذاکرات در چارچوب برجام،  مسائل اقتصادی کشور را سر و سامان دهد  و به همین دلیل با  حضور سرمایه‌گذاران خارجی و ورود منابع به کشور سعی داشت تا اقتصاد را به تحرک در آورد و به عبارت دیگر نقش دولت در سازوکار و برنامه‌های اقتصادی با نگاه به بیرون تدوین شد و کمترین توجهی به حوزه داخلی و برنامه‌ریزی داخلی و سیاست‌گذاری نکرد.
وی افزود: بنابراین به  هدفی که دولت از اتمام مذاکرات در قالب برجام داشت محقق نشد و برنامه‌ها با کم و کاستی اجرا شد؛ اگرچه عامل برهم زدن برجام هم آمریکا بود.
معاون اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه این موضوع یک بخش از مسئله بود، گفت: از طرفی دولت در حالی که باید به مسائل اقتصادی می‌پرداخت از آن غافل شد و در نتیجه انباشت مسائل در حوزه اقتصاد شرایطی فعلی را بوجود آورد.
مستخدمین حسینی  در پاسخ به این سؤال که برای مهار نقدینگی چه باید کرد بیان کرد:  نقدینگی در حال حاضر به هزار و هفتصد هزار میلیارد تومان رسیده است و 90 درصد از این رقم در اختیار کمتر از 10 درصد قرار دارد در حالی که این نقدینگی باید در خدمت تولید، سرمایه‌گذاری و ایجاد‌اشتغال قرار بگیرد.
وی ادامه داد: برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی دولت باید از افزایش نقدینگی خودداری کند که یکی از عوامل جلوگیری از افزایش نقدینگی اصلاح سود بانکی است زیرا همین مقدار نقدینگی که در اختیار بانک‌ها به عنوان سپرده قرار دارد اگر به طور متوسط 20 درصد سود بانکی به آن اضافه شود، پایه پولی بانک مرکزی را افزایش می‌دهد و در نتیجه افزایش تورم بوجود می‌آید.
به گفته این کارشناس اقتصادی، با شرایط موجود نقدینگی همچنان اضافه می‌شود و روند سابق ادامه دارد.
مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه بعد از اصلاح سود بانکی که اتفاقا این موضوع در حال تبدیل شدن به بهمنی است که نظام بانکی را می‌تواند دچار مشکلات عدیده‌ای کند، گفت: باید به موازات آن اصلاح نظام بانکی مدنظر قرار گیرد و این باید در اولویت دولت باشد.
وی با‌اشاره به اینکه باید به فضای کسب و کار توجه شود، بیان کرد: براساس گزارش دو سال پیش وزارت اقتصاد فضای کسب و کار دارای 600 عامل محدود‌کننده در  فعالیت اقتصادی است  و براین اساس برای انجام فعالیت‌های اقتصادی باید مجوز کسب شود  و به دست آوردن مجوز، با وجود محدودیت فساد آور است و امضاهای طلایی  به همراه دارد.
معاون اسبق بانک مرکزی اضافه کرد: اما آنچه که در بلندمدت و میان مدت می‌تواند سایه اقتصاد ما را روشن کند و مردم را از بلاتکیلفی‌هایی که در حوزه اقتصاد وجود دارد نجات دهد، اصلاح نظام بودجه است.
مستخدمین حسینی با بیان اینکه هزینه‌های جاری دولت روحانی چهار برابر شده است، گفت: در حالی که مردم در تنگنای اقتصادی هستند به آنها گفته می‌شود که باید دولت را همراهی کنند اما خود دولت حاضر به کاهش هزینه‌های جاری نیست.
وی با بیان اینکه تمامی این راهکارها از سوی اقتصاددانان به صورت رایگان در اختیار دولت قرار می‌گیرد، بیان داشت: اما دولت از این نظرات کارشناسی استفاده نمی‌کند.