استاندار:
نخستین تسهیلات مالی هفته جاری به سیل زدگان مازندران پرداخت میشود
استاندار مازندران گفت که اولین پشتیبانی مالی برای سیل زدگان استان با تخصیص اعتبارات از سوی دولت عملیاتی میشود.
محمد اسلامی عمده خسارت بارندگی شدید و سیلاب را مربوط به حوزههای زیربنایی از جمله راهها، پلها، 2 سد تنظیمی و تاسیسات برق، گاز و آب دانست و افزود: به مزارع و باغها و واحدهای پرورش آبزیان هم خسارت وارد شد.
اسلامی آبگرفتگی واحدهای مسکونی را هم از دیگر خسارتهای سیل اخیر برشمرد و گفت که تاکنون 2 هزار و 650 واحد مسکونی خسارتدیده از سیل شناسایی شده است که از این تعداد 82 واحد به طور کلی تخریب شده و به 2 هزار و 570 واحد هم بین 30 تا 60 درصد خسارت رسید.
وی با اعلام اینکه شناسایی واحدهای آسیب دیده همچنان ادامه دارد، افزود: خوشبختانه تلفات انسانی در جریان سیل نداشتهایم و چند نفری که فوت کردند متاثر از جریان آب بردگی نبودهاند مگر یک مورد که از خانواده یک مسافر بوده است.
استاندار مازندران گفت: بر اساس پیشبینی هواشناسی ستاد بحران پیش از بارندگی در استان تشکیل و تمهیدات لازم پیشبینی شده بود و به همین خاطر غافلگیری وجود نداشت و این پیشبینیها باعث شده بود جادههای فرعی بویژه در منطقه چالوس و تنکابن مورد نظارت قرار گیرد و تردد به جادهها را در زمان بارندگی ممنوع کرده بودیم.
وی بیشترین میزان خسارت سیل را مربوط به شهرستانهای تنکابن و رامسر دانست و افزود: در منطقه تنکابن 14 روستا گرفتار آبگرفتگی شده بودند و یک پل هم به طور کامل تخریب شد.
اسلامی توضیح داد: میزان بارشها در کل مازندران بویژه این دو شهرستان سنگین و بیسابقه بود و در کمتر از 16 ساعت 264 میلی متر در غرب استان بارش داشتیم که رکورد تازهای است.
وی افزود: حجم آبی که در رودخانههای این منطقه جاری شده، طبق برآورد کارشناسان طی 150 سال گذشته سابقه نداشته است.
استاندار مازندران گفت: 18 روستا از آب آشامیدنی محروم شدند و رامسر هم با کمبود آب روبهرو شد.
آوار برداری و ساخت و ساز
مراحل بعدی
نماینده عالی دولت در مازندران پاکسازی و آواربرداری را مرحله دوم و ساخت و ساز را مرحله سوم مدیریت بحران در مناطق سیل زده استان معرفی کرد.
وی با اعلام اینکه انضباط مهندسی عملیات و تدبیر مدیریتی در اجرای امور امداد رسانی در مناطق سیل زده مورد تاکید است، افزود: چند اقدام را پیش رو داریم که از جمله آن عملیات فوری و اضطراری برای بازگشت مردم به زندگی عادی، پرداخت تسهیلات بلاعوض برابر با ضوابط دولت برای بازسازی زندگی مردم و پروژههای فوری از جمله ایمن سازی، پل سازی و رسوببرداری از رودخانههاست.
اسلامی یکی از مهمترین علت خسارت زایی بارندگی اخیر را علاوه بر شدت و تداوم کم سابقه بارشها، تغییرات ایجاد شده در رودخانههای استان برشمرد و توضیح داد: یکی از مشکلات ما در بخش رودخانههای بالادست بوده است که بستر رودخانه به خاطر احداثات صورت گرفته گم و این تبدیل به معضلی شده است.
وی افزود: در سالهای گذشته به دلیل ساخت و سازهای غیرقانونی مسیر رودخانههااشغال شده که پیشگیری از این کار در حال حاضر با قاطعیت ادامه دارد و اجازه هیچگونه ساخت و ساز غیر قانونی داده نمیشود و دستگاهها در این زمینه مواخذه میشوند.
استاندار مازندران تاکید کرد: لایروبی هم مشکل دیگر رودخانههای استان است و برداشت مصالح از بستر آنها هم طی سالهای گذشته آسیب سنگینی به این تاسیسات طبیعی وارد کرد.