kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۷۸۵
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۹
پلیس پیگیر طرح اجباری کردن صندلی کودک

سردار مهری: 8 درصد جان باختگان تصادفات کودکان هستند

رئیس‌پلیس راهور ناجا گفت: ‌8 درصد جان‌باختگان حوادث رانندگی کودکان هستند و بر این اساس درصددیم تا استفاده از صندلی کودک در خودروها اجباری شود.

 به گزارش فارس، سردار تقی مهری در دومین همایش یادبود جان باختگان حوادث ترافیکی، با‌اشاره به اجرای طرح تابستانه ترافیکی 97 با هماهنگی همه دستگاه‌های امدادی و اورژانسی،گفت: با افزایش 15 درصدی تردد در سطح جاده‌ها خوشبختانه طبق آمار پزشکی قانونی در ماه اول و دوم تابستان شاهد کاهش آمار جان باختگان بوده‌ایم.
مهری اظهارداشت: 51 درصد از جان باختگان حوادث رانندگی، 20 تا 50 ساله بوده‌اند یعنی نیروی کار جامعه، از طرف دیگر 8 درصد از جان باختگان هم کودک بوده‌اند.
وی در حاشیه این همایش نیز در جمع خبرنگاران با‌اشاره به آمار جان باختگان و مصدومان حوادث رانندگی، گفت: بنا بر آمار پزشکی قانونی از سال 1384 تا کنون چهار میلیون و 300 هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته و مجروح شدند که در این بین 277 هزار نفر جان باخته‌اند؛ آمار کشته‌ها در سال گذشته به 16 هزار و 201 نفر رسید.رئیس‌پلیس راهور ناجا ادامه داد: یکی از قشرها که بیشترین صدمه در تصادفات رانندگی را می‌بینند کودکان هستند که طبق آمار 8 درصد جان باختگان را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از موضوعات مهمی که با هماهنگی دستگاه‌ها در صدد پیگیری آن هستیم آن است که استفاده از صندلی کودک اجباری شود؛ از خودروسازان نیز درخواست کرده‌ایم که جایی برای صندلی کودک تعبیه کنند.
تصادفات اولین علت مرگ رده سنی 15 تا 17 سال
سرپرست سازمان اورژانس کشور نیز در این همایش به قربانی شدن کودکان در حوادث رانندگی پرداخت و اظهار داشت: ما با دو مدل قربانی کودک در حوادث ترافیکی مواجه هستیم.گروه اول کودکانی هستند که به طور مستقیم و ناخودآگاه دچار حادثه و عارضه شده و یا جان خود را از دست داده‌اند و خودشان هیچ گناه و تقصیری نداشته‌اند. :‌دسته دوم کودکانی هستند که به طور غیرمستیم قربانی شدند، یعنی پدر یا مادر، یا خواهر یا برادر، یا دوست یا همبازی خود را در اثر تصادف از دست داده‌اند که تا مدت‌ها و برخی تا آخر عمر دچار مشکل خواهند شد.
پیرحسین کولیوند افزود: در رنج سنی 15 تا 17 سال اولین علت مرگ را حوادث رانندگی به خود اختصاص داده و سومین علت مرگ 10 تا 14 ساله‌ها و چهارمین علت مرگ 5 تا 9 ساله‌ها نیز حوادث رانندگی است.
کولیوند افزود: بعد از دست دادن سرپرست خانوار در تصادف،‌کودک دچار نوساناتی در زندگی می‌شود.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از کودکان نیز در حوادث مصدوم و مجروم می‌شوند؛ برای برخی نیز عوارض تصادف تا آخر عمر باقی مانده و زندگی و رشدشان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و تا آخر عمر نیاز به خدمات حمایتی و توانبخشی دارند.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با اعلام اینکه باید به اعمال قانون و مقررات بها دهیم و خدمات در حوزه درمان را توسعه دهیم، به جان باختگان 7 هزار نفر از ابتدای امسال در حوادث رانندگی پرداخت و گفت: تعداد زیادی نیز مصدوم شدند که باید همه با هم با همت و تلاش و پیشگیری و آموزش و کار جهادی تلاش کنیم تا از حوادث رانندگی بکاهیم.