kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۶۸۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

تکرار همه فریب‌های برجام این بار برای تحمیل FATF‌




سرویس سیاسی-
روزنامه قانون در ادامه بزک FATF به شیوه‌ای که در برجام به آن از سوی زنجیره‌ای‌ها عمل شد ضمن اهانت به منتقدین و ادعای تهدید نمایندگان از سوی مخالفین FATF نوشته است: جماعت مخالف بررسي لايحه CFT و همچنين الحاق به FATF دلايل قانوني و موثقي ندارند و تنها با حاشيه‌‌سازي و اظهارات مردم فريب سعي مي‌كنند تا افكار عمومي را عليه اين كنوانسيون و گروه ويژه اقدام مالي بشورانند. در طرف مقابل كارشناسان و نمايندگاني كه براي دفاع از اين موضوع ايستاده‌اند دلايل منطقي و قابل توجهي را بيان مي‌كنند.
در ادامه این گزارش به نقل از یکی از نمایندگان مجلس آمده است: تصویب نهایی لوایح مرتبط با FATF در کاهش قیمت دلار تاثیرگذار است.
درباره این گزارش چندین نکته را باید خاطر نشان کرد نخست آنکه رسانه‌ها و شخصیت‌هایی که پیش از امضای برجام و اجرایی شدن آن حل همه مشکلات کشور از اقتصادی تا آب خوردن مردم را به برجام منوط کرده و هر روز تاخیر در تصویب آن را موجب تحمیل هزار میلیارد تومان خسارت به کشور می‌دانستند امروز نیز پایان مشکلات را به تصویب FATF مرتبط می‌کنند، واقعیت آن است که برجام داشته‌های هسته‌ای را برد و مشکلات اقتصادی را حل نکرد و FATF نیز امنیت و اقتصاد کشور را قربانی خواهد ساخت.
همان‌ها که دیروز برجام را بزک می‌کردند و امروز روی سخن گفتن با مردم را ندارند در سخنان خود FATF را به میان کشیده و می‌گویند مشکلات حل نشده با تصویب این لایحه در بهارستان حل خواهد شد ولی واقعیت آن است که نه تنها مشکلی حل نخواهد شد بلکه همانند برجام که هسته‌ای را با خود برد این بار امنیت و اقتصاد به چالش کشیده شده و ضربات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد ساخت.
نکته دیگر اینکه روز یکشنبه لایحه استعماری FATF به صحن علنی مجلس نرسید و صبح دوشنبه خبر هدف قرارگرفتن مواضع فرماندهان داعش با موشک‌های نقطه‌زن و پهپادهای ایران و همچنین حکم اعدام سه اخلالگر اقتصاد کشور و اسامی آنها منتشر شد که می‌توان این سه را نماد «دیپلماسی عزتمندانه»، «مبارزه قاطع با مفسدان و نفوذی‌ها» و «اقتدار دفاعی کشور» نامید که توجه بیشتر به این مثلث جزیره آرامشی را پدید می‌آورد برای اقتصادی که در تلاطم‌ها راه طی می‌کند.
هر چهار دستاورد اصلی تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون CFT یعنی برطرف شدن مشکلات بانکی، خروج از لیست سیاه FATF، کاهش نرخ ارز و نهایتا معامله با اروپا که توسط افراد و رسانه‌های حامی همکاری گسترده با FATF بخصوص دولتی‌ها مطرح می‌شود، دستاوردهای غیرواقعی هستند که محقق نخواهند شد.
قرار بر این بود که بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) که چهارمین و آخرین لایحه درخواستی کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) از ایران است، در هفته جاری در دستور کار مجلس قرار بگیرد. اما بررسی این لایحه به روزهای آینده موکول شده است.
به تعویق افتادن FATF به اقتصاد لطمه می‌زند !
روزنامه حامی دولت بهار در سرمقاله دیروز خود در ادامه خط تبلیغی جریان مدعی اصلاحات برای تحمیل لوایح استعماری FATF  نوشت: «باید این موضوع را درک کنیم که پیوستن به جامعه بین‌المللی در ابعاد اقتصادی و استفاده از مزیت‌های اقتصادی شبکه ارتباطات بین‌المللی مستلزم رعایت قوانین بین‌المللی است که همه کشورها آن را اجرا می‌کنند؛ یعنی همه کشورهایی که به دنبال بهره‌گیری از این وضعیت هستند، این قوانین را اجرا می‌کنند و این موضوع مختص ایران نیست. به نظر می‌رسد مسائلی که باعث به تعویق افتادن این مسئله می‌شود کمک به مخدوش کردن تصویر ایران و افزایش شبهاتی که در رابطه با عبور مالی بانکی ایران وجود دارد می‌کند و طبعا این موضوع می‌تواند هم سرمایه‌گذارهای خارجی را از سرمایه‌گذاری در ایران دور کند و هم یک دستاویز سیاسی باشد برای کسانی که در وضعیت موجود به دنبال دشمنی با ایران هستند. »
گفتنی است این جریان به شدت تلاش دارند این پیام را به جامعه منتقل کنند که در صورت تصویب لوایح، روابط بانکی ایران با کشورهای خارجی بهبود پیدا می‌کند. اما کارشناسان منتقد اجرای دستورات FATF معتقدند همکاری ایران با این نهاد بین‌الدولی هیچ سود مشخصی برای ایران نخواهد داشت و هرچه ایران بیشتر به مطالبات این نهاد سیاسی پاسخ بدهد، بیشتر در باتلاق تحریم‌های اقتصادی فرو می‌رود. بیش از دو سال از پذیرش برنامه اقدام FATF توسط دولت و تعلیق وضعیت اقدام متقابل توسط FATF می‌گذرد و علی‌القاعده وضعیت واقعی ما در عرصه اقتصادی و همکاری بانکی، باید بهتر می‌شد؛ اما حتی بانک‌های چینی، ترکیه‌ای و صرافی‌‌های اماراتی که قبلا با ما همکاری می‌کردند، امروز با ما همکاری نمی‌کنند.
نماینده اصلاح‌طلب: اگر CFT تصویب نشود به لیست سیاه می‌رویم!
عبدالرضا هاشم‌زایی نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «دو ماه قبل قرار بود CFT در مجلس به رأی گذاشته شود که عقب افتاد. اگر دوستان در مجلس توجه داشتند و به سخنان کارشناسی گوش می‌دادند دیگر این عقب ماندن و عدم تصویب را اکنون نداشتیم. اگر تصویب نشود در لیست سیاه قرار خواهیم گرفت و آمریکایی‌ها با جوسازی رسانه‌ای خود، مردم جهان و منطقه را از ایران خواهند ترساند و جو منفی علیه ما به راه خواهند انداخت».
متاسفانه حامیان FATF و از جمله نمایندگان عضو فراکسیون امید حتی کمترین اطلاعاتی نسبت به موضوعی که در حال دفاع از آن هستند، ندارند.
هاشم زایی مدعی شده است که اگر لایحه CFT در مجلس تصویب نشود، به لیست سیاه می‌رویم.
یکی از مواردی که حامیان اجرای دستورات FATF بر آن اصرار دارند، ادعای آنها مبنی بر خروج ایران از لیست سیاه این نهاد بین‌الدولی در صورت اجرای کامل برنامه اقدام و به‌خصوص تصویب لوایح الحاق ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT در مجلس است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که ایران با اجرای کامل برنامه اقدام FATF، از لیست سیاه خارج نخواهد شد زیرا در بیانیه‌های FATF ابدا گفته نشده که ایران بعد از اجرای کامل برنامه اقدام از لیست سیاه خارج می‌شود بلکه گفته شده برای بررسی وضعیت، پرونده ایران به مجمع عمومی ارجاع می‌شود و تازه بحث Next Step یا همان قدم بعدی مطرح می‌شود. از سوی دیگر، خروج ایران از حالت اقدام متقابل یا همان لیست سیاه، نیاز به اجماع اعضای مجمع عمومی دارد. با توجه به عضویت آمریکا در مجمع و عضویت اسرائیل و عربستان از مجمع آتی، عملا خروج ایران از لیست سیاه نیاز به رای مثبت همزمان این سه دارد که احتمال آن به صفر میل می‌کند.
سؤالی که حامیان FATF پاسخ نمی‌دهند
روزنامه ایران دیروز با مغلطه‌گری تلاش کرد چهره موجهی از کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) و همکاری ایران با آن نشان دهد. ارگان دولت نوشت: «مگر امروز ما انکار می‌کنیم که به این نیروها [گروه‌های مقاومت] کمک می‌کنیم؟ مگر امروز ما آنان را تروریست می‌دانیم که با پذیرش FATF نظرمان دچار تغییر شود؟ مگر امروز برای کمک کردن به هر گروهی که صلاح می‌دانیم، وابسته به نظام بانکی بین‌المللی هستیم که فردا به آن وابسته باشیم؟... اتفاقاً هنگامی که این فرآیند را نمی‌پذیریم، به معنای آن است که وجود ریگی در کفش خود را اعلام می‌کنیم.»
روزنامه ارگان دولت اما پاسخ نمی‌دهد اگر FATF که اینقدر به طرفش غش می‌کنند، خوب است چرا جلوی تأمین مالی داعش و النصره را نگرفته و نمی‌گیرد؟ سخنگوی تروریست‌های الاحوازیه در کشور اروپایی مصاحبه کرد و مسئولیت حمله اهواز را بر عهده گرفت. الاحوازیه در کشورهای اروپایی دفتر و تشکیلات دارد و آزادانه برای کمک مالی شماره حساب اعلام می‌کند. چرا بانک‌های خارجی به این گروهک خدمات مالی می‌دهند؟ پس FATF کجاست که نمی‌تواند جلوی پشتیبانی مالی تروریست‌ها را بگیرد. در این صورت اصرار بر همکاری با FATF عقلانی است؟
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «یکی از دلایلی که تصویب FATF را موجه می‌کند و قرینه‌ای بر درست بودن آن است، اقدامات سازمان‌یافته برخی از مخالفان است که پشت همه آنها همین پولشویی خوابیده است. اگر کسی FATF را نادرست و خلاف منافع کشور می‌داند، ایرادی ندارد، چند تا یادداشت و مقاله بنویسد، مگر نه اینکه نمایندگان مجلس را واجد حداقل خصوصیات لازم می‌دانند، پس چرا به صورت منطقی علیه این پدیده نمی‌نویسند و برای آنان نمی‌فرستند و به‌جایش پیامک‌های تهدیدآمیز و لعن و نفرین و تمسک به خون شهدا و رهنمودهای امام(ره) می‌فرستند؟ روشن است که حرفی ندارند. فقط دنبال تهدید و ارعاب هستند. کسانی هم که پیامک برای این و آن می‌فرستند، طبعاً سازماندهی شده‌اند و منافعی پشت این کار هست. از سوی دیگر نمایندگانی که تحت تأثیر این تهدیدات قرار بگیرند، امین ملت نیستند. باید از آنان بخواهند که در مورد FATF متن و یادداشت و مقاله بنویسند و صریحاً بگویند که این تهدیدات به منزله نداشتن هیچ‌گونه منطق و دلیلی است. در واقع می‌توان گفت که اگر فقط یک علت برای تصویب FATF بتوان ارائه کرد همین رفتار غیرمنطقی معدود مخالفان آن است.»
دستیار بخش تامین مالی تروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا و رئیس‌FATF در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا صراحتا گفت که برای مقابله با ایران همکاری نزدیکی با اسرائیل و عربستان داریم. زاراته معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در خزانه‌داری آمریکا هم درباره نقش FATF در تحریم‌های آمریکا گفت که برای قراردادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است. شما که حرفی برای گفتن دارید و دست به قلم هستید و اهل منطق و تشخیص و تحلیل، چرا در قبال این اعترافات قلم‌هایتان شکسته است؟