kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۴۳۹
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰

زنجیره انسانی دانشجویان دور مجلس در اعتراض به FATF

دیروز مجلس کار خود را با جلسه غیرعلنی پیرامون موضوع اقتصاد آغاز کرد اما همزمان در بیرون مجلس دانشجویان با تجمع خود نسبت به جریان افتادن دوباره لایحه استعماری FATF اعتراض کردند، در میان پلاکاردهای فراوان، جملات پلاکارد یک دختر دانشجو جلب توجه می‌کرد: «اگر پس از این همه کشور فروشی مشکلات بانکی حل نشد جرم اخلال در امنیت ملی را می‌پذیرید؟»
سرویس سیاسی-

صبح دیروز زنجیره‌ای انسانی کنار دیوارهای مجلس تشکیل شد. زنجیره‌ای انسانی که حلقه‌های آن عبارت بودند از جوانان دانشجویی که دغدغه‌ای با عنوان «ممانعت از تصویب لایحه‌ای استعماری» آنها را به هم متصل کرد. ایران و عامل جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران در اعتراض به احتمال تصویب لوایح مربوط به FATF در مجلس شورای اسلامی، مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
دانشجویان حاضر در این تجمع با در دست داشتن دست نوشته‌های نظیر «این است شعار ملت FATF خیانت»، «FATF خود تحریمی»، « FATF  راه‌حل مشکلات نیست، بخشی از مشکلات است» و شعارهایی نظیر «هیهات منا الذله»، «شعار همه ملت FATF خیانت»  از نمایندگان درخواست کردند با عدم رای به تصویب لوایح FATF، مانع خطرات احتمالی پیوستن به این معاهده شوند.
چه تضمینی دارید که FATF
مانند برجام نشود؟
در میان خیل دانشجویانی که در این تجمع حضور داشتند و شماری از آنها پلاکاردهای دست‌نویس به همراه داشتند متن پلاکارد یک دختر جوان بسیار تامل برانگیز بود. بر پلاکارد او این جملات نقش بسته بود:
«واضح بگویید چه تضمینی برای حل مشکلات بانکی پس از تصویب FATF می‌دهید؟» و «اگر پس از این همه کشور فروشی مشکلات بانکی حل نشد جرم اخلال در امنیت ملی را می‌پذیرید؟»
دانشجویان  در این تجمع و  اعتراض به تصویب احتمالی لوایح مربوط به FATF مقابل  ساختمان مجلس زنجیره انسانی تشکیل دادند. این تجمع که به عنوان اعتراض مسالمت‌آمیز دانشجویان برگزار شد با حضور 5 نماینده مجلس در جمع دانشجویان مقابل ساختمان مجلس ادامه یافت.
کریمی قدوسی، حجت‌الاسلام سالک، محمد دهقان، حجت‌الاسلام پژمان فر و حجت‌الاسلام آزادیخواه از جمله نمایندگانی بودند که با حضور در تجمع دانشجویان با آنها سخن گفتند.
کریمی قدوسی، طی سخنان کوتاهی در جمع دانشجویان گفت: وظیفه نمایندگان در سراسر کشور این است با مردم در این زمینه گفت‌وگو کنند و پاسخ منطقی و مستدلی درباره موافقت یا مخالفت با این لوایح ارائه کنند. مجلس به مدد خون شهدا نمی‌گذارد این لکه ننگ بر دامان انقلاب اسلامی قرار گیرد. دانشجویان همچنین طومار اعتراضی که توسط مردم و دانشجویان دانشگاه‌های تهران و دیگر نقاط کشور به امضا رسیده بود را به نمایندگان تقدیم کردند. دانشجویان جمعه هفته گذشته نیز و پس از برگزاری نماز جمعه با برگزاری تجمعاتی اعتراض خود را به تصویب احتمالی لوایح FATF اعلام کردند.
چرا دولت اقدامی نمی‌کند؟
در جلسه علنی دیروز خلاصه‌ای از تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس، علنی قرائت شد.
در تذکر این نماینده عضو فراکسیون ولایی که مخاطب آن رئیس‌جمهور است آمده: «چرا قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم علیرغم وعده‌های جنابعالی در فروردین97 به صورت افسارگسیخته در حال افزایش است؟»
در شرح این تذکر عنوان شده است: «متاسفانه هر روز شاهد افزایش قیمت در بازار هستیم و هیچ اقدامی از سوی مسئولین امر مشاهده نمی‌شود و معلوم نیست چه کسی باید بر این بازار نظارت کند. دولت کجای این اتفافات است و وظیفه‌اش چیست؟»
دلایل مسکوت گذاشتن لایحه TF
روز گذشته در حاشیه صحن علنی مجلس شورای اسلامی با جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد پیرامون FATF گفت‌وگو کردیم.
این نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سؤال که برخی از نمایندگان به جریان افتادن لایحه TFرا دارای‌اشکالات و ایرادهایی می‌دانند نظر شما چیست؟ گفت: لایحه منع مالی تروریسم به این دلیل مسکوت گذاشته شد تا ابتدا اروپا سند و تضمین محکمی در رابطه با برجام و تعهدات طرف‌های غربی به ایران ارائه دهد و پس از آن این لایحه تازه در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. اما همانطور که مشاهده می‌کنید تضمینی نیامده اما این لایحه را به جریان انداخته‌اند.
کریمی قدوسی افزود: امروز بیش از آنکه آقای روحانی برای تصویب این لایحه تلاش کند آقای لاریجانی در تلاش است. امروز هم در جلسه غیرعلنی از در دیگری وارد شد که مجلس را آرام کند و تخلیه کند. بنده به صراحت گفتم این اگر تصویب شد نتیجه مهندسی افکار نمایندگان توسط شخص رئیس‌مجلس است.
گفتند FATF مشکلات بانکی را
حل نمی‌کند!
نماینده مشهد در توضیح این موضوع که «بسیاری تصور می‌کنند که FATF عمق استراتژیک ایران یا بازوهای مقاومتش را هدف گرفته در حالیکه کارشناسان می‌گویند اهداف کار گروه اقدام مالی (FATF) بسیار وسیع‌تر است و کشور ایران را هدف گرفته است.» اظهار داشت: «سه شنبه هفته گذشته نمایندگان دولت اعتراف بسیار جالبی کردند در کمیسیون امنیت ملی. کارشناس بانک مرکزی، کارشناس وزارت خارجه، کارشناس وزارت اقتصاد، کارشناس وزارت اطلاعات و چند جای دیگر متفق‌القول گفتند اگر این لوایح FATF تصویب شود باز هم مشکلات بانکی حل نخواهد شد»!
وی افزود: «کارشناس وزارت خارجه در کمیسیون امنیت ملی گفته است که چهار اقدام باید انجام دهیم تا مشکلات بانکی حل شود: اولی را که برجام باشد انجام داده‌ایم، دومی که همین لوایح چهارگانه است در حال بررسی است، سومی موضوع توان دفاعی کشور و موشک است و چهارمی محور مقاومت.»
هدف ایران و اقتصاد آن است
عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: «هدف حزب‌الله و امثالهم نیستند، هدف خود ایران است، هدف اقتصاد ایران است، به دست خودمان باید همه داشته‌هایمان را بدهیم. الان در حال پیاده کردن سیستمی در گمرکات کشور هستند که به واسطه آن تمام اطلاعات واردات و صادرات کشور توسط آن تجمیع شود و در اختیار اروپایی‌ها قرار گیرد.»
کریمی قدوسی در پاسخ به این سؤال که «برخی نمایندگان دیگر هم گفته‌اند که هم اکنون نیز بدون آنکه لایحه منع مالی تروریسم تصویب شده باشد دادن اطلاعات به این نهاد در جریان است. این را شما نیز تایید می‌کنید؟» تصریح کرد: «بانک‌های ما هم اکنون به شرکت‌های متصل به ساختارهای مختلف نظام می‌گویند که شما این فرم‌ها را برای ما پر کنید. برای نمونه تصور کنید که شما شرکتی متصل به وزارت دفاع هستید برای واردات یک بخشی از نیازهای این وزارتخانه. باید در این فرم اعتراف شود که ذی نفع واقعی کیست؟ در حقیقت همان ایده «مشتری ات را بشناس» که یک بخشی از سیستم متصل به FATF است.»
اجرای بی‌سروصدای FATF
توسط بانک‌ها
نماینده مشهد افزود: «بانک‌های ما هم اکنون دارند این کار را انجام می‌دهند. بخشی از این مشکلات ارزی که در این اواخر برای کشور به وجود آمده به خاطر اجرای بی‌سر و صدای FATF است. ببینید آمدند صرافی‌ها را تعطیل کردند. صرافی‌هایی که در زمان تحریم این مانع را دور می‌زدند. به این ترتیب که وارد‌کننده پول را به او می‌داد و او به جایی دیگر می‌فرستاد و از آنجا برای فروشنده می‌رفت. اینها همه خواسته‌های FATF است. بلایی که سر ارز آمده بخش زیادی از آن برای اجرای چراغ خاموش FATF است.»
اگر نمایندگان و مردم در جریان این موضوعات FATF قرار بگیرند قطعا مخالفت خواهند کرد ولی به این نتیجه رسیدند که بی‌سر و صدا آنها را انجام دهند.»
کریمی قدوسی گفت: «موضوع خیلی مهم دیگر این است که نظام FATF یک استاندارد مشخص برای همه اعضای آن ندارد که همه کشورها در آن تعریف شوند. شما الان نگاه کنید که آل‌سعود، رژیم صهیونیستی یا امارات می‌خواهند عضو این کنوانسیون شوند. در حقیقت اصلی‌ترین تامین‌کنندگان مالی تروریسم در منطقه می‌خواهند عضو این کنوانسیون شوند. حالا ایران فردا بگوید که فلان موضوع چرا در مورد آن کشور دیگر انجام نشده آنها می‌گویند تشخیص ما این بوده که شما این کارها را باید انجام دهید.»
سخنرانی در مدح FATF
بدون خواندن متن آن!
وی خاطرنشان کرد: «همچنین در مورد آنها که «حق شرط» را مطرح می‌کنند و می‌گویند فلان کشور حق شرط گذاشته باید گفت این نهاد استاندارد مشخص ندارد که آنچه برای دیگری رخ داده نیز الزاما مشمول حال ما هم شود. ضمن اینکه ماده 6 این کنوانسیون اساساً «حق شرط» را به هر نوعی نفی می‌کند.»
عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: «این کنوانسیون می‌گوید شما حق ترساندن دیگران را ندارید. خب فردا می‌گویند شما آزمایش می‌کنید موشک‌های خود را رژیم صهیونیستی ترسیده!! حالا شما بیا بگو این رژیم صدها کلاهک هسته‌ای دارد! او کاری با آنها ندارد بلکه وظیفه‌اش این است که با ساز و کارهایش ایران را خلع سلاح کند.»
وی افزود: «نماینده‌ای از طیف موافقان FATF در نطق میان دستور خود مسایلی بی‌ارتباط به FATF را مطرح کرد و پس از سخنرانی‌اش پیش بنده آمد و گفت آیا متن معاهده FATF را داری؟ من متعجب از او پرسیدم که هنوز متن آن را نخوانده‌ای آن وقت در موافقت با این موضوع سخنرانی کردی؟! ما نمایندگان سوگند شرعی خورده‌ایم. فردا باید پاسخگوی آن باشیم.»
کریمی قدوسی در پایان خاطرنشان ساخت: «خواهش من آن است که نمایندگان محترم و مردم شریف و عزیز کشور در‌باره این کنوانسیون و متن معاهده آن و همچنین نظرات کارشناسان تحقیق و مطالعه کنند تا به ماهیت آن پی ببرند.»
در جلسه غیرعلنی چه گذشت؟
نمایندگان مجلس صبح دیروز برای بررسی وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم و نابسامانی‌های بازار ارز جلسه غیرعلنی تشکیل دادند. بهارستان‌نشینان در این جلسه بر عملی بودن جلسات و دستورکارهای مجلس در جهت حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور و بهبود اوضاع اقتصادی تأکید کردند.
بر همین اساس محمدجواد ابطحی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس درباره جزئیات نشست غیرعلنی دیروز پارلمان در گفت‌وگویی که با خبرگزاری تسنیم داشته است، گفته که نمایندگان در این جلسه گفتند دستورکارهای مجلس دردی از وضع معیشتی و اقتصادی مردم حل نمی‌کند و نباید جلسات طوری باشد که فقط دور هم باشیم. همچنین بهروز نعمتی سخنگوی هیئت‌رئیسه گفته است که این نشست غیرعلنی بدون حضور مهمان برگزار و مقرر شد درباره مجموعه‌ای از موضوعات کشور هماهنگی‌هایی، به‌ویژه در بحث‌های اقتصادی انجام شود.
ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد، نیز گفته است که در این جلسه نمایندگان با طرحی موافقت کردند که تشریح مفاد جلسات غیرعلنی تنها توسط سخنگوی هیئت‌رئیسه باشد و از سوی نمایندگان ممنوع شود.
کارت زرد مجلس به وزیر علوم
در جلسه علنی دیروز در جریان بررسی سؤال نادر قاضی‌پور و محمدحسین فرهنگی نمایندگان ارومیه و تبریز از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پس از استماع توضیحات وزیر؛ نمایندگان با 53 رأی موافق، 132 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در صحن، توضیحات وزیر علوم را قانع‌کننده ندانستند.
سیدحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات پارلمان در تشریح گزارش کمیسیون متبوعش درخصوص سؤال نادر قاضی‌پور و محمدحسین فرهنگی نمایندگان ارومیه و تبریز مبنی بر اینکه چرا در سطح‌بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی برخی دانشگاه‌های معتبر کشور را در مراکز استان‌ها و برخی شهرستان‌های محلی اعلام کردند، گفت: پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سؤال‌کننده از پاسخ ارائه شده وزیر، کمیسیون قلمرو سؤال را ملی تشخیص داده و مستند به بند 3 ماده 209 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گزارش سؤال جهت اعلام وصول در اولین جلسه ارائه کرد.