ایسنا:
مرغ همچنان گران تر از نرخ مصوب عرضه میشود
قیمت مرغ دو هفتهای است که روند نزولی را طی کرده اما هنوز، حدود یک هزار تومان بیش از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار فروخته میشود.
به گزارش ایسنا، ستاد تنظیم بازار از تاریخ ۱۰ مرداد، قیمت هر کیلوگرم مرغ با ۹ درصد افزایش حداکثر ۸۱۷۵ تومان تعیین کرد اما بهای این محصول همچنان به روند صعودی خود ادامه داد و به بیش از ۱۱ هزار تومان رسید که سه هزار تومان گرانتر از نرخ مصوب بود. البته با گذشت زمان، قیمت این محصول مقداری کاهش یافت و به حدود ۱۰ هزار تومان رسید که مرغداران علت این کاهش نرخ را عرضه مرغهای درجه سه توسط دلالان عنوان کردند.
اکنون در پی ادامه روند کاهشی قیمت این محصول پروتئینی پر مصرف، قیمت به طور متوسط به کیلویی ۹۵۰۰ تومان رسیده است و طبق آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی در تهران قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ نسبت به ماه قبلش 6/5 درصد کاهش داشته است. اما هنوز حدود هزار تومان از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار بیشتر است.
این در حالی است که طبق همین آمار در هفته منتهی به ۹ شهریور، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ نسبت به هفته قبل از آن 2/3 درصد و نسبت به مرداد ماه 17/5 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود.
در این میان فروشندگان میگویند برخلاف گوشت قرمز، قیمت مرغ روزانه تعیین میشود و عرف بازار این است که فروشندگان حدود یک هزار تومان سود روی قیمت فروش هر کیلوگرم مرغ اضافه کنند. همچنین به گفته آنها کشتار مرغ در تهران حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان گرانتر از کشتار در شهرستانهاست، چراکه کیفیت مرغ عرضه شده در تهران بالاتر است.
در این زمینه رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی، کاهش قیمت گوشت مرغ را به دلیل افزایش تولید و کاهش تقاضا در دهه اول محرم عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت مرغ تا حدود ۱۱ هزار تومان، مرغداران را به جوجهریزی بیشتر تشویق کرد و تولید بیشتر در شرایطی که تقاضا کاهش یافته بود باعث شد مرغ ارزان شود، چراکه در دهه اول محرم مصرف گوشت قرمز بیشتر از مرغ است.
محمد یوسفی افزود: همیشه در دهه اول محرم تقاضا برای مصرف گوشت مرغ کاهش مییابد و امسال با توجه به افزایش جوجهریزی و در نتیجه افزایش عرضه در بازار، قیمت مرغ کاهش پیدا کرد. روند نزولی قیمت گوشت مرغ تا زمانی که میزان عرضه و تقاضا متعادل شود ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به کاهش ۸۰۰ تومانی قیمت هر قطعه جوجه گفت: باید بین تولید جوجه یکروزه، عرضه آن و قیمت نهادههای تولید تعادل ایجاد شود و شرکت پشتیبانی امور دام نیز باید بازار خوراک طیور را تنظیم کند.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: مشکلات تهیه نهادههای تولید همچنان برای مرغداران وجود دارد و با وجود اینکه خوراک طیور جزو کالاهای اساسی است و ارز دولتی به آن اختصاص یافته، گرانتر از قیمت معقول به تولیدکنندگان عرضه
میشود.