با حضور وزیر نیرو انجام شد
آغاز عملیات خط انتقال آب به تصفیهخانه زهک
عملیات ساخت خط انتقال آب خام از چاه نیمه سه به تصفیهخانه زهک به طول 12 کیلومتر در شمال سیستان و بلوچستان در مراسمی با حضور وزیر نیرو آغاز شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای راهاندازی این طرح مهم آبرسانی روستایی 239 میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است.
عبدالاحد ریگی ادامه داد: 254 هزار نفر از روستاییان پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز بعد از اتمام طرح از مزایای آن بهرهمند میشوند.
وی بیان کرد: این طرح با توجه به اهمیت آن تا 6 ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی خاطر نشان کرد: از پنج هزار و 594 روستای این استان سه هزار و 24 روستا فاقد هرگونه شبکه آبرسانی هستند که هزار و 257 روستا با جمعیت 251 هزار نفر با تانکر آبرسانی میشوند.
هم اینک بیش از 50 درصد روستاهای سیستان و بلوچستان با تنش آبی مواجهاند.
همچنین با حضور وزیرنیرو هفت طرح زیربنایی شبکه انتقال برق در شمال سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان در این مراسم گفت: طرحهای افتتاح شده شامل خط 400 کیلوولت سفیدآبه - ادیمی، پست400.230 کیلوولت ادیمی، خط 230 کیلوولت ادیمی- لوتک، خط 230/63 کیلوولت ادیمی- هیرمند، پست 230/63 کیلو ولت ادیمی، پست 230.63 کیلوولت هیرمند و توسعه و تکمیل پست 230/63 کیلوولت لوتک بوده است.
محبعلی قزاق جاهد افزود: برای راهاندازی این طرحها بیش از هزار و 570 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی افزود: فراهم شدن زیر ساختهای شبکه انتقال برای افزایش صادرات برق به افغانستان از مزایای راهاندازی این طرحها بهحساب میآید.
به گزارش ایرنا وجود مرزهای طولانی استان با کشورهای همسایه و همچنین برخورداری از روزهای زیاد آفتابی و بادهای 120 روزه، سیستان و بلوچستان را مستعد افزایش تولید برق و صادرات آن به افغانستان و پاکستان کرده است.بهطوری که تولید برق خورشیدی تا ظرفیت سه هزار مگاوات نیز در استان متصور است.