ایران رتبه هفدهم تولید مقالههای پزشکی دنیا را داراست
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران در تولید مقالههای پزشکی دنیا از رتبه بیستم در سال 2011 به رتبه هفدهم در سال 2017 رسیده است.
به گزارش ایرنا، رضا ملک زاده دیروز در نشست هم اندیشی با اعضای هیئترئیسه و شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: کشورمان از نظر تعداد استنادات دریافتی توسط مقالهها در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (Scopus) از رتبه 49 جهانی در سال 1988 به رتبه 17 جهانی در سال 2017 رسیده است.
اسکوپوس (Scopus) یکی از نمایههای استنادی معتبر و شناخته شده دنیاست که اطلاعات بیش از ۱۶ هزار نشریه علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده است.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای رتبههای مذکور، نمادی از بهبود چشمگیر کیفیت مقالهها در سالهای اخیر است، اظهار کرد: سهم دانشگاههای علوم پزشکی از مقالههای منتشرشده کشور در بانکهای اطلاعاتی معتبر دنیا 30 درصد است.
وی اضافه کرد: ایران در سال 2017 سهم 2/9 درصدی از مقالات پر استناد و 1/9 درصدی از کل تولیدات علم دنیا را داشت که این سهم در سال 2016 به ترتیب 2/2 و 1/7 درصد بود.
وی با بیان اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم هشت دانشمند رشتههای علوم پزشکی در رده یک درصد برتر پُراستناد جهانی از جهت مراجعه به مقالات قرار داشتند، گفت: این دانشمندان در زمان حاضر به بیش از 50 نفر افزایش یافتهاند.
معاون وزیر بهداشت همچنین با بیان اینکه کشورایران در سال 2017 میلادی رتبه 17 جهانی و اول منطقه را در دریافت تعداد استناد به مقالات به دست آورده است، گفت: ایران، ترکیه و مالزی به ترتیب کشورهای اسلامی برتر تولیدکننده علم در سال 2017 بودند.
وی با تاکید بر اینکه ایران صدر نشین تولید علم کشورهای اسلامی در کلیه پایگاههای استنادی بینالمللی است، بیان کرد: کشورمان سهم 22 درصدی از کل تولیدات علمی 57 کشور اسلامی را دارد.
ملک زاده همچنین سهم مقالههای دانشگاههای وزارت بهداشت از کل کشور در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (Scopus) را 30/88 درصد اعلام کرد و گفت: این سهم روند افزایشی در 2 دهه گذشته داشته است.
وی با بیان اینکه ایران با بیش از 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، 1/2 درصد دانشکدههای پزشکی دنیا را در اختیار دارد، گفت: 15 درصد دانشجویان کشور در دانشگاههای علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند و ایران از نظر تعداد دانشکدههای پزشکی، دوازدهمین کشور دنیاست.