مدیر گروه «مطالعات ایران» در دانشگاه تلآویو:
تهدیدهای آمریکا علیه ایران تأثیری بر مشتریان اصلی نفت این کشور نگذاشته است
مدیر گروه «مطالعات ایران» در دانشگاه تلآویو اظهار داشت : تهدیدهای آمریکا علیه ایران تاثیری بر مشتریان اصلی نفت این کشور نگذاشته است.
به گزارش فارس، درحالی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بعد از خروج از برجام ایران را تهدید به قطع فروش نفت خام این کشور کرد و مقامهای ایران نیز در واکنش به این مسئله از تمهیدات خود در این زمینه سخن گفتهاند، مدیر بخش مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو به عدم توجه طرفهای تجاری اصلی ایران به ویژه در آسیا به تهدیدهای ترامپ و واکنش ایران مبنی بر احتمال بستن تنگه هرمزاشاره کرد.
«معیر لیتواک» مدیر گروه مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو درباره تاثیر تحریمهای آمریکا بر ایران و تهدید شرکتهای خارجی درخصوص خرید نفت خام ایران به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «ایران با توجه به تهدید به قطع صادرات نفتی خود، گفته که در صورتی که قادر به صادرات نفت خام نباشد، هیچ کشوری نیز قادر به صدور نفت از خلیجفارس نیست. باید بگویم که اطلاعی از اثر کامل تهدیدهای آمریکا بر ایران نداریم زیرا مشخص نیست که شرکتهای روسی، چینی و هندی چه اقدامی انجام میدهند.»
وی بااشاره به عدم توجه جدی کشورهای یاد شده به تهدیدهای آمریکا گفت: «مشخص است که چینیها به تداوم روابط با ایران تمایل دارند. ایرانیها حتی گفتهاند که روسیه وعده سرمایهگذاری 50 میلیارد دلاری در اقتصاد این کشور را داده است. هند نیز در پی کسب شرایط بهتر از سوی ایران برای تداوم داد و ستد تجاری است. البته تحریمها اثراتی بر ایران داشته اما وضعیت آن به طور واضح مشخص نیست.»
اخیرا نیز یک وبگاه انگلیسی در مطلبی در همین زمینه و اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز نوشت: «تنگه هرمز، مهمترین شریان نفتی جهان است که 30٪ نفت مورد نیاز جهان از آنجا عبور میکند و بستن کوتاه مدت آن، تاثیر شدیدی بر اقتصاد جهان داشته و ادامه آن نیز پیامدهای سیاسی به همراه دارد.»
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» نیز چند روز قبل در واکنش به سفر دکتر «ولایتی» مشاور ویژه مقام معظم رهبری به مسکو نوشت:«یک مقام دولت روسیه که مایل به افشای نامش نبود، تایید کرد که مسکو قرار است 50 میلیارد دلار در اقتصاد ایران سرمایهگذاری کند.»
به نوشته این روزنامه ، «آلکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه نیز جمعه گذشته از تمایل مسکو به برنامه ارسال کالا به ایران و خرید محصولات ساخت این کشور از سوی شرکتهای ایرانی خبر داد.
چین نفت ایران را جایگزین نفت آمریکا کرد
همچنین به گزارش راشاتودی شرکت دونگمینگ پتروکمیال، یک پالایشگاه مستقل چینی اعلام کرد این شرکت خرید نفت از آمریکا را متوقف کرده و به سمت واردات نفت از ایران رفته است.
مقامات چینی در نظر دارند تا تعرفههایی بر واردات نفت از آمریکا اعمال کنند و آن را با نفت از غرب آفریقا و غرب آسیا از جمله ایران جایگزین کند.
چین، دومین مشتری بزرگ نفتی آمریکاست که در ابتدای جولای، روزانه 400 هزار بشکه نفت از این کشور خریده است. با این حال، در پاسخ به تعرفههای اعمالی این کشور بر کالاهای وارداتی از چین، پکن بر واردات نفت از چین 25 درصد تعرفه وضع کرده است.
تعرفه 25 درصدی آمریکا بر 34 میلیارد دلار واردات از چین از 6 جولای اجرایی شد. دولت چین نیز به تلافی، بر کالاهای وارداتی از آمریکا به همین میزان ارزش تعرفههایی وضع کرد. این کالاها شامل سویا تا خودرو هستند. پکن متعهد شده است تا بر هر تعرفه جدید آمریکا پاسخ مناسبی بدهد.
اندکی بعد، دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا میتواند تعرفههایی بر بیش از 500 میلیارد دلار از کالاهای چینی اعمال کند و این درحالی است که دولتش برای یک فهرست 200 میلیارد دلاری جدید برای اعمال تعرفه 10 درصدی بر محصولات چینی آماده شده است.