kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۱۲۷
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۹

کوتاه اقتصادی

* مرکز آمار ایران گزارش داد: بر اساس نتایج به دست آمده در خرداد ماه ١٣٩٧، بیشترین افزایش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته، مربوط به اقلام «پرتقال محصول داخل» با 34/9 درصد افزایش، «سیب درختی زرد» با 26/2 درصد افزایش و «گوجه فرنگی» با 14/0 درصد افزایش بوده است. همچنین بیشترین کاهش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته مربوط به اقلام «مرغ ماشینی» با 6/2 درصد کاهش و «پیاز» با 3/2 درصد کاهش است. بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ١٣٩٦) مربوط به «تخم مرغ ماشینی» با 58/2 درصد افزایش و پس از آن «موز» با 54/9 درصد افزایش و «برنج خارجی درجه یک» با 36/8 درصد افزایش است.
*‌ نایب‌رئیس‌شورای ملی زعفران از رکود حاکم بر بازار طلای سرخ خبر داد و گفت: هم‌اکنون حداقل نرخ هر کیلو زعفران 3 میلیون و 800 هزار و حداکثر 6 میلیون و 500 هزار تومان است.غلامرضا میری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با‌ اشاره به اینکه صادرات زعفران همچنان ادامه دارد، افزود: با توجه به آنکه صادرکنندگان با نرخ روز دلار باید اقدام به خرید زعفران کنند و سپس با دلار 4 هزار و 200 تومان ارز را به سیستم بانکی بازگردانند؛ بنابراین هیچ صادرکننده‌ای با کارت خود صادرات انجام نمی‌دهد. به گفته میری، تحولات اخیر نرخ ارز و سیاست ارزی جدید دولت منجر به رواج مصرف کارت‌های یکبار مصرف شده است.
* مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: امکان تخصیص تسهیلات واردات موز در مقابل صادرات سیب با تعرفه ۵ درصد در بازارچه‌های مرزی وجود ندارد.به گزارش فارس، سید جمال مدرسی در این باره با ارسال نامه‌ای به سازمان توسعه تجارت ایران نوشت:در بازارچه‌های مرزی نظارت‌های گمرکی دقیق درخصوص صادرات سیب درختی اعمال نمی‌شودلذا گمرک جمهوری اسلامی ایران به شرط عدم امکان بهره‌مندی از مزایای تعرفه (5) درصد واردات موز در قبال صادرات سیب درختی موضوع مصوبه فوق‌الاشاره گاهی با خروج سیب درختی از بازارچه‌های مذکور موافقت نموده است.به لحاظ فوق امکان بهره‌مندی از پروانه‌های صادراتی سیب درختی به منظور واردات موز با تعرفه 5 درصد در بازارچه‌های موصوف وجود ندارد.
*‌ شرکت‌های لوازم خانگی ،فروش محصولات خود در فروشگاه‌های اینترنتی را متوقف کرده‌اند. فروشندگان لوازم‌خانگی با‌ اشاره به اینکه متاسفانه شرکت‌های داخلی و خارجی توزیع محصولات خود را به بازار محدود و حتی متوقف کرده‌اند به تسنیم می‌گویند: قبلاً کالاها را 45 روزه یا یک ماهه از شرکت‌ها خریداری می‌کردیم اما در حال حاضر شرکت‌ها می‌گویند تمام قیمت کالا را باید بپردازید تا اجناس را یک ماهه یا 45 روز به شما تحویل دهیم. به اعتقاد فروشندگان 90 درصد شرکت‌های خارجی لوازم خانگی توزیع محصولات خود را به بازار متوقف کرده‌اند، البته هر کدام از این شرکت‌ها در طول یک یا دو ماه گذشته قیمت محصولات را تا 30 درصد افزایش داده بودند با این حال حاضر به توزیع کالاها به بازار نیستند.
*‌ عامل خاموشی‌های متعدد و بعضاً طولانی برق در تهران اعلام شد. روزیکشنبه مناطق مختلف کلان‌شهر تهران قطعی‌های چندساعته برق را تجربه کردند. گزارش‌های مردمی حکایت از قطع برق در مناطق 10،12، 2، 22، 5، 6 و 7 داشت. همچنین شهرهای اطراف مثل شهریار و اندیشه نیز قطعی‌های چند ساعته برق را در ساعات میانی روز تجربه کردند. پیگیری خبرنگار تسنیم حاکی از این است که تاسیسات برق‌رسانی در بخش توزیع و فوق‌توزیع، در ساعات پرمصرف، توان مصرف شهروندان تهرانی را ندارند و بر همین اساس فیدرها از مدار خارج شدند که همین مسئله‌، عامل قطعی‌های متعدد و بعضاً طولانی برق در تهران بوده است. برخی شهروندان تهرانی درخواست اعلام ساعات نوبت‌بندی قطع برق در محل زندگی خود را داشتند.