اخبار ویژه
مالهکشی عضو حزب منحله در خدمت گروهک آمریکایی نهضت آزادی
یک عضو حزب منحله مشارکت مدعی شد از دور خارج کردن گروهک نهضت آزادی کار حزب توده بود.
محسن صفایی فراهانی مدعی شد کاگب (سرویس جاسوسی شوروی) از حزب توده خواسته بود دولت مهدی بازرگان را با رنگ لیبرال بودن از دور خارج کند. حزب توده هم در این مورد به خوبی عمل کرد.
این اظهارات در حالی است که اولاً اسناد جاسوسی برخی سران نهضت آزادی، پس از تسخیر سفارت (جاسوسخانه) آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام منتشر شد. در واقع آنچه منتشر شد- و حاصل غافلگیری اعضای سفارت بود- اسناد سفارت آمریکا بود و نه سفارت شوروی!! به یک معنای دیگر هر چند لیبرال بودن سران دولت موقت، خود مسئلهای چالشبرانگیز بود، اما مهمتر از آن این بود که آنها فراتر از مشکل فکری و اعتقاد، خود را فروخته بودند و در خدمت رژیمی قرار داشتند که مردم ایران علیه آن قیام کرده و خون داده بودند.
ثانیاً مشی نهضت آزادی به صراحت، بوی خیانت به ملت ایران و انقلاب اسلامی نوپای آنها را میداد. سران این گروهک در حالی که ملت انقلابی در حال جارو کردن بقایای رژیم سلطنتی بودند، میکوشیدند عوامل این رژیم را ابقا کنند و موتورحرکت انقلاب و انقلابی را خاموش سازند. آنها در جریان جنگ تحمیلی صدام نیز، تبدیل به ابزار عملیات روانی دشمن برای ناامید کردن ملت ایران شدند.
اما نکته دیگر درباره عملکرد وابستگان حزب منحله مشارکت است. صفایی فراهانی عضو این حزب منحله در حالی از صحنهسازی دیگران برای بدنام کردن سخن میگوید که اعضای حزب مشارکت در مجلس و دولت اصلاحات، با اختیار و اراده خودشان، به نقشههای براندازانه و ضدانقلابی آمریکا و انگلیس و اسرائیل یاری رساندند و بارها از سوی آنها مورد حمایت رسمی قرار گرفتند که آخرین آن در فتنه و آشوب سال 88 بود. آیا این صحنههای بدنامی که در خیانت و وطنفروشی نیز، محصول عملکرد حزب منحله توده است؟!
یادآور میشود برخی سران نهضت آزادی و حزب مشارکت، طی دو دهه اخیر به تعامل و ارتباط نزدیک با سران احزاب مارکسیستی چپ نظیر فدائیان خلق، توده و حتی سازمان منافقین روی آوردهاند. از این جهت نیز بدگویی یک عضو حزب منحله مشارکت علیه حزب تودهای که اکنون با برخی سران آنها در تعامل هستند، یک طنز بینمک بهشمار میرود.
و بالاخره اینکه برخی اعضای حزب منحله مشارکت، جزو دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی و منتشرکنندگان اسناد کشف شده هستند.
نگرانی سایت حامی دولت از بیخیالی برخی دولتمردان
یک سایت حامی دولت میگوید از بیخیالی دولتمردانی چون جهانگیری درباره چالش اقتصادی نگران است.
سایت انتخاب در واکنش به سخنان معاون اول رئیسجمهور در جلسه غیرعلنی مجلس نوشت: جهانگیری در این جلسه همان اظهاراتی را به زبان آورد که طی روزهای گذشته توسط برخی دیگر از اعضای تیم اقتصادی دولت، منجمله نوبخت و نهاوندیان شنیده شده بود.
حسنپور عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به حضور تیم اقتصادی دولت در جلسه غیرعلنی برای بررسی گرانیهای اخیر، گفت: در این جلسه آقای جهانگیری گزارش بسیار مبسوطی در مورد اقدامات انجام شده برای مقابله با گرانیها ارائه و تأکید کرد که جای نگرانی درباره مسائل اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم نیست، راهکارهایی برای تأمین مایحتاج مورد نیاز مردم در نظر گرفته شده است.
مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز درباره راهکارهای جهانگیری برای ایجاد ثبات در بازار سکه و ارز عنوان کرد: ایشان اشارهای به راهکار نداشتند اما قبول داشتند که این نقدینگی باید به خوبی هدایت شود.
انتخاب با بیان اینکه «از بیخیالی شما نگرانیم!»، میافزاید: افاضات معاون اول رئیس جمهور، البته قبلتر نیز از زبان دیگر مقامات اقتصادی دولت از جمله نهاوندیان و نوبخت شنیده شده بود. یک اظهار نظر کلی و تأکید بر «عدم نگرانی مردم درباره وضعیت معیشتی»! عجیب است این جملات شگفتانگیز از زبان جهانگیری که خود از منتقدان وضعیت مشابه در دوران احمدینژاد بود. او حالا همان جملات را با همان ادبیات تکرار میکند! اما آقای جهانگیری! این دلار و آن سکه و قیمتهای سر به فلک کشیده، جای نگرانی ندارد؟!
حقیقتاً به خاطر این بیخیالی شما حیرانیم و هم نگران!
تیم اقتصادی دولت ضعیف است و باید تغییر کند
نماینده عضو فراکسیون امید و از نمایندگان حامی دولت بر لزوم تغییر تیم اقتصادی دولت و دولتمردانی مانند نوبخت، نهاوندیان و کرباسیان تأکید کرد.
سیده حمیده زرآبادی نماینده قزوین در گفتوگو با الف و با بیان اینکه متاسفانه تیم اقتصادی دولت یا برنامه ندارند، یا هماهنگ نیستند و یا توانایی اجرای برنامه را ندارند، افزود: این تیم باید تغییر کند.
وی با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس گفت: در این جلسه آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور درخصوص وضعیت اقتصادی کشور و گرانیها صحبت کرد و برخی از نمایندگان هم نظرات خود را ارائه کردند.
وی افزود: متاسفانه دولت تاکنون از ابزارهای خود برای کنترل بازار استفاده نکرد و تیم اقتصادی دولت ضعیف هستند. منظور از تیم اقتصادی دولت افرادی چون محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و سخنگوی دولت، نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور، سیف رئیس کل بانک مرکزی و مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد هستند. این تیم یا برنامه ندارند، یا هماهنگ نیستند و یا توانایی اجرای برنامه دولت را ندارند. بنابراین ضرورت دارد این تیم تغییر یابد.
زرآبادی گفت: درست است که در بحث گرانی عواملی چون جو روانی تاثیرگذار است اما متاسفانه دولت هیچ کنترلی بر بازار ندارد.
وی تصریح کرد: اینکه دولت در حال حاضر چه برنامهای برای کنترل بازار دارد، مشخص نیست و دولت باید برنامه خود را اجرا کند تا آثار آن مشخص شود.
انتخاب: اقتصاد حبابی دستاورد تیم حبابی دولت است
یک سایت حامی دولت با عصبانیت از آشفته بازار مسکن و سکه و ارز و خودرو نوشت: اقتصاد حبابی، دستاورد تیم حبابی دولت است.
انتخاب در گزارشی مینویسد: در روزهایی که قیمت سکه، به صورت غیرمنتظرهای افزایش یافته و از مرز دو و نیم میلیون تومان نیز عبور کرده، دولت هنوز هیچ راهکاری را برای این موضوع پیش نکشیده است.
قیمت سکه که در سال 92 در آغاز دولت یازدهم 1/1 میلیون تومان بود و تا سال 95 نیز بارشدی اندک به 1/2 میلیون تومان رسیده بود تا ابتدای سال 97 با رشدی حیرتانگیز و باورنکردنی از مرز 2/5 میلیون تومان نیز عبور کرده است.
ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اینکه چرا بازار طلا از دلار 4200 تومانی تبعیت نمیکند و قیمت سکه طلا بالاتر از ارزش واقعی آن است، گفت: «سکه شرایط خاص خود رادارد. در گذشته نیز شاهد حباب در نرخ سکه بودیم و بانک مرکزی از طریق پیشفروش و حراج سکه را به بازار عرضه میکردتا حباب از بین برود و با دلار هماهنگ شود.»
این جمله، موجی از گلایه و حتی عصبانیت را در میان مردم به جای گذاشت و بسیاری در شبکههای اجتماعی خطاب به سیف نوشتند که «اگر این حباب را از شما بگیرند، چه توجیهی برای عملکرد بد خود خواهید داشت.»
نکته مهم، اصرار عجیب مسئولان دولتی بر وجود «حباب» در بازار و تکرار مکرر آن است. مقامهای ارشد دولت تاکنون گرانیهای دلار، خودرو، سکه و مسکن را ناشی از وجود «حباب» در بازار دانستهاند. خود سیف هم تأکید کرده است که قیمت سکه «حباب» دارد و براساس ادعای او، برنامههای بانک مرکزی برای از بین بردن این حباب است!
بیش از دو ماه از تصمیم دولت برای تثبیت قیمت دلار روی رقم 4200 تومان میگذرد؛ موضوعی که با اعلام معاون اول رئیسجمهور، رسمیت یافت و گرچه در ابتدا، فضای نسبتاً مساعدی در بازار ایجاد کرد، اما رفته رفته و با بیعملی بانک مرکزی، این موضوع به طنزی تبدیل شد که از آن به عنوان «دلار جهانگیری» یاد شد. این سیاست اگرچه از نگاه برخی کارشناسان تنها راهکار کشور بود اما سوء مدیریت دولت باعث شد نتیجه درستی از آن به دست نیاید.
عمدهترین بخش سوء مدیریت دولت هم به عدم تأمین نیازهای واقعی مردم و فعالان اقتصادی به ارز باز میگشت. طبیعی است وقتی یک فعال اقتصادی یا فردی که به هر دلیلی نیاز مشروعی به ارز دارد نتواند آن را با قیمت اعلام شده توسط دولت تهیه کند، ناخودآگاه به سمت بازار سیاه و دلارهای 7 هزار تومانی خواهد رفت.
اکنون با بغرنج شدن اوضاع سکه باید منتظر ماند و دید آیا دولت، سیاست مشابه سیاست ارزی خود- که به دلیل سوء مدیریت شکست خورده است- را برای آن اعلام خواهد کرد و باید پس از «دلار جهانگیری» منتظر «سکه جهانگیری» هم باشیم؟! باید دیدتیم اقتصادی دولت با عملکرد حباب محورانه خود، چه خواهد کرد؟!