kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۱۴۹
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۲
در سال حمایت از کالای ایرانی رخ داد

حمایت سؤال‌برانگیز وزارت کشاورزی از تولید خارجی!

در سال حمایت از کالای داخلی که همه مردم دست به دست هم داده‌اند تا با مصرف کالای داخلی، از تولید و ‌اشتغال ایرانی حمایت کنند، وزارت کشاورزی در اقدامی عجیب، مناقصه‌ای با حمایت از تولید خارجی برگزار می‌کند.
گروه اقتصادی-

کشور ما در چند سال گذشته به طور ویژه درگیر جنگ اقتصادی و تجاری بوده تا جایی که تولید و ‌اشتغال ایرانی، مورد حمله مستقیم و غیرمستقیم کشورهای غربی قرار داشته است. از طرفی، نزدیک به ده سال است که رهبر انقلاب سال‌های مختلف را با عناوین اقتصادی نامگذاری کرده‌اند. این اتفاق که از یک سو به پیش‌بینی دقیق زاویه هجوم دشمن‌اشاره دارد، از سوی دیگر به ضرورت هماهنگی دستگاه‌های مختلف برای صف‌آرایی در برابر این هجمه‌ها تأکید می‌کند.
با این حال وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته الحاقیه‌ای بر آگهی مناقصه «تأمین سنترپیوت‌های پروژه شبکه آبیاری تحت فشار پایاب سد عمارت ناحیه بران» منتشر و تصریح کرده که «شرکت‌های تأمین‌کننده که در برنامه تولید خود، بخشی از تولید را در داخل کشور پیش‌بینی نموده‌اند باید کلیه تولیدات خود را تحت لیسانس کشورهای خارجی که دارای مجوز از سامانه‌های نوین آبیاری می‌باشند، انجام دهند و تأییدیه‌های لازم از نظر فنی و کیفی را از شرکت‌های خارجی دریافت نمایند.»
اداره مناقصه‌های معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت کشاورزی در این نامه که در سربرگ آن عنوان «سال حمایت از کالای ایرانی» درج گردیده(!)، تأکید کرده است که «الحاقیه مذکور جزء لاینفک اسناد است» و شرکت‌کنندگان موظف هستند به همراه سایر مدارک اسناد مناقصه، این تأییدیه را هم تحویل دهند.
در همین رابطه یک کارشناس حوزه تجهیزات آبیاری مکانیزه در گفت‌وگو با کیهان، ضمن انتقاد از این تصمیم وزارت کشاورزی، تولیدات داخلی این حوزه را دارای توان رقابت با نمونه‌های خارجی
 ارزیابی کرد.
عیاری‌فر، به خبرنگار ما گفت: سنترپیوت‌های پروژه شبکه آبیاری تحت فشار، از روشهای نوین آبیاری است که این دستگاه‌ها مهندسی معکوس شده و در کشور تولید می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این سیستم آبیاری در دشت‌های بزرگ کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهارکرد: بخشهای داخلی این سیستم‌ها، سازه‌های فلزی است که پیچیدگی خاصی ندارد و به راحتی در کشور قابل تولید است.
این کارشناس تجهیزات آبیاری تصریح کرد: بخشهای دیگر این دستگاه‌ها نیز به طور عمده در داخل تولید می‌شود. عده‌ای می‌گویند نمونه‌های خارجی بهتر است در حالی که این طور نیست. به عنوان مثال قطعات لاستیکی تولیدی لاستیک بارز بهتر از نمونه‌های هندی
 است.
عیاری‌فر ادامه داد: البته ممکن است نمونه خارجی قطعاتی از این دستگاه‌ها بهتر از نمونه‌های داخلی باشد، ولی می‌توان این قطعات محدود را وارد کرد. بنابراین دلیلی وجود ندارد که وزارت کشاورزی از تولید خارجی حمایت کند.
وی درباره دلایل احتمالی این تصمیمات در مجموعه‌های دولتی عنوان کرد: در اکثر قراردادهای اینچنینی با تولیدکنندگان خارجی، گفته می‌شود که نیاز به بررسی حضوری کارشناسان و مشاوران از مجموعه‌های تولیدی خارجی است، بنابراین سفرهای خارجی برای کارشناسان این نهادهای دولتی به اسم بازدیدهای کارشناسی و مشاوره‌ای، یکی از دلایل جذابیت استفاده از تولیدات خارجی است.
این کارشناس افزود: البته برخی از این کارشناسان شناخت کاملی از حوزه تجهیزات حوزه آبیاری ندارند و حتی نمی‌دانند این دستگاه‌ها چطور کار می‌کنند ولی اسم کارشناس را یدک می‌کشند.
گفتنی است در میدان نبرد اقتصادی، دولت نقش بسیار پررنگی دارد، چرا که بخش عمده اقتصاد کشور را نهادها و شرکت‌های دولتی تشکیل می‌دهند و بنابراین بزرگ‌ترین مشتری در اقتصاد ما دولت است. به طور طبیعی حداقل انتظاری که از مسئولان می‌رود آن است که نیازهای دولتی را در جهت حمایت از کارفرما و کارگر ایرانی ساماندهی
 کنند.