یک کارفرما:
تولید داخلی مورد حمایت قرار نمیگیرد
نماینده سابق کارفرمایان در شورای عالی کار بااشاره به اینکه عدم حمایت از واحدهای تولیدی و قاچاق کالا و واردات بیرویه باعث بیکاری کارگران است گفت: هیچ گاه تولید داخلی مورد حمایت قرار نمیگیرد.
محمود نجفی سهی، نماینده سابق کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت بیکاری در واحدهای تولیدی گفت: تا زمانی که مشکل رکود در بین واحدهای تولیدی حل نشود بیکاری همچنان باقی است. با طرحهای موردیاشتغال در کشور رونق نمیگیرد. یک درصد بسیار کمی ممکن است طرحهای وزارت کار بتواند نقش موثری در رونق تولید داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچگاه تولید داخلی مورد حمایت قرار نمیگیرد اظهار داشت: فعالان بازار لوازم یدکی کشور طی مذاکراتی با چین، قطعههایی را برای خودروهایی که 70 درصد ساخت داخل دارد وارد میکنند. این مسئله ناشی از عدم حمایت دولت از تولید داخلی است. این موضوع به معنی بیکاری کارگران ایرانی است.
این فعال کارفرمایی افزود: در حال حاضر 70 درصد پژو405 و پراید تولید داخلی است، اما تأکید دارند که این خودروها باید از چرخه خارج و ماشینهای جدید جایگزین شود، این در حالی است که ماشینهای جایگزین چیزی جز خودروهای چینی وارداتی نیست. در حال حاضر خودروسازیها علیرغم تأکیدات دولت برای اولویتدهی با ظرفیت داخلی اما در قراردادهای خود با شرکتهای مختلف با کمترین میزان ظرفیت برای کشور کار میکنند.
نجفی سهی با بیان اینکه سیاست گذاریها برای حمایت از تولید داخلی مفید نیست گفت: با سیاست گذاریهایی که این روزها در واحدهای صنعتی و صنعت خودرو داریم در آینده نزدیک بیکاری واحدهای قطعه سازی را پیش رو خواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه برای مبارزه با بیکاری ارائه جدی برای مقابله با قاچاق و حمایت جدی از تولید داخلی نیاز است گفت: در حال حاضر با ترکیه تعرفه ترجیحی امضا کردیم. در حال حاضر بخشی از قطعاتی که در بازار استفاده میشود از ترکیه وارد میشود،در حال حاضر با 40 درصد از ترکیه قطعه وارد میشود که این میزان تعرفه قابل رقابت با کالای داخلی نیست. چرا که تعرفهها پایین و هزینههای تولید در کشور بالا است.
نماینده سابق کارفرمایان در شورای عالی کار افزود: در حال حاضر هزینههای تولید برای یک کارفرما مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل زمانی که از کار او حمایت نشود کارفرما مجبور به کم کردن ظرفیت کار خود و بیکاری نیروی کار میشود. مواد اولیه تولید داخل طی چند وقت اخیر با نوسان قیمت دلار به شدت افزایش یافته است. ما مواد اولیه را به قیمت ارزان به واحدهای پتروشیمی میدهیم آنها فروش خود را با دلار مقایسه میکنند و به همین دلیل قیمتها بدون دلیل افزایش مییابد. شب گذشته اخبارهایی را شنیدم مبنی بر اینکه به خاطر گران شدن مواد اولیه و نرخ دلار بازار بورس رونق گرفته است. این خبر تنها برای عدهای از مردم خوشحالکننده است و برای بخش عظیمی ناراحتکننده است.