kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۹۵۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷
در جلسه غیرعلنی مجلس ارائه شد

گزارش محرمانه رئیس ‌مجلس به نمایندگان درباره آسیب‌های اجتماعی



رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی صبح دیروز گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی به مجلس ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی صبح دیروز مجلس گفت: مجلس از ساعت 8‌صبح تشکیل جلسه داد و گزارشی درباره مسائل آسیب‌های اجتماعی و تصمیماتی که در کشور گرفته شده و باید پیگیری شود، ارائه شد.
وی افزود: مخصوصا با توجه به عنایت مقام معظم رهبری به این مسئله همه بخش‌های حکومت باید درخصوص آسیب‌های اجتماعی با حساسیت پیگیر باشند.
پاسخ ظریف به سؤال یک نماینده
جهانبخش محبی‌نیا نماینده میاندوآب در جلسه علنی دیروز در تشریح سؤال خود از وزیر امور خارجه درباره اعلام آخرین وضعیت خواسته مدعیان در محاکم بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران و دفاع مسئولین کشور در این ارتباط گفت: گستره سؤال بنده درباره دعاوی است که در تمام دادگاه‌های جهان علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس افزود: وزیر امور خارجه باید اعلام کند که چه میزان در محاکم بین‌المللی حکم علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شده و دلیل اینکه ما در سیاست جهانی چه میزان متضرر شده‌ایم نیز توضیحاتی ارائه کند.
وی افزود: کشور ما در شرایطی نیست که به دلیل عدم حضور در دادگاه‌ها متضرر شویم و باید صیانت حقوقی از اموال مردم انجام شود.
ماجرای شکایت 60 میلیارد دلاری ایران
از آمریکا
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در جریان پاسخ به سؤال جهانبخش محبی‌نیا نماینده میاندوآب در مجلس درباره اعلام آخرین وضعیت دادخواست مدعیان در محاکم بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران و دفاع مسئولین کشور در این ارتباط گفت: به دنبال قانونی که در دهه 70 شمسی در مجالس ایالات متحده تصویب شد، شهروندان آمریکایی این امکان را پیدا کردند که علیه جمهوری اسلامی ایران در محاکم آمریکا اقامه دعوا کنند و بر اثر آن دعواها اموالی از جمهوری اسلامی در ایالات متحده را که ادعا می‌کردند به ایران تعلق دارد، مورد تصرف و بلوکه شدن قرار دهند و مانع نقل و انتقال قرار گیرد که مهم‌ترین آن در دو سال قبل با رأی نهایی دیوان عالی آمریکا به این منجر شد که مقداری از اموال ایران که در دولت نهم در یکی از بانک‌های آمریکایی سرمایه‌گذاری شده بود، توقیف شود.
ظریف با ‌اشاره به اقدامات ایران در برابر بلوکه کردن اموال توسط آمریکایی‌ها گفت: ایران در برابر این اقدام در ابتدا با هماهنگی دولت و مجلس، قانون اقدام متقابل را تصویب کرد که تاکنون دوبار بازنگری شده و براساس آن شهروندان ایرانی نیز می‌توانند در دادگاه‌های جمهوری اسلامی ایران علیه اموال آمریکا اقامه دعوا کنند.
وی اظهار داشت: تقریبا تا امروز حدود 60 میلیارد دلار در آمریکا علیه ایران حکم صادر شده و مبلغ مشابهی هم علیه آمریکا در جمهوری اسلامی ایران حکم صادر شده است.
ظریف در پایان خاطرنشان کرد: دادگاه عالی آمریکا هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارد و ایران تاکنون نیز موفق شده که مانع اجرای احکام دیوان عالی آمریکا در هیچ کشوری به جز در کشور کانادا شود.
بر اساس این گزارش، نماینده میاندوآب از پاسخ وزیر خارجه درباره آخرین وضعیت خواسته مدعیان در محاکم بین‌المللی علیه ایران و دفاع مسئولان کشور قانع شد.
پیام فتنه‌گران به ناتو در سال 88
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور در صحن علنی پارلمان، اظهار داشت: امام خمینی(ره) خطاب به کسانی که در آن زمان مقابل قانون ایستادند و وحدت و امنیت کشور را به مبارزه طلبیدند فرمودند، «غلط می‌کنی که قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد.»
وی با ‌اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه افرادی که قانون و رای اکثریت را قبول ندارند، صلاحیت حضور در چهارچوب‌های نظام اسلامی را از دست می‌دهند تاکید کرد: فتنه‌گران سال 88 حاضر نشدند در مقابل قانون و شیوه داوری که قانون تعیین کرده بود، تسلیم شوند.
نماینده مشهد ادامه داد: چند سال بعد که قلم‌های بسته شده آگاهان بین‌المللی روان شود، خواهید خواند که چه توطئه بزرگی پشت فتنه 88 بود و چه قصد عجیبی داشتند.
وی با بیان اینکه، این روزها که کشور در غم و اندوه زلزله ویرانگر غرب کشور است و شاهد مشکلات مردم، گرفتاری سپرده‌گذاران در موسسات مالی، آمار بالای بیکاری و همچنین ادامه دشمنی، دشمنان ملت ایران هستیم، گفت: دم زدن از فتنه و فتنه‌گران به نفع مردم نمی‌باشد.
نماینده مشهد با ‌اشاره به اظهارات پزشکیان در دفاع از یکی از سران فتنه گفت: آنچه در وقایع رخ داده پیش و پس از انتخابات 88 شاهد آن بودیم بی‌شک ظلم بزرگی در حق نظام اسلامی به طور خاص و اسلام به طور عام بود و خسارت مادی و معنوی متنابهی به ملت ایران وارد کرده است.
وی ادامه داد: مبدل شدن انتخابات از عنصر وحدت‌آفرین ملی به انشقاق و اختلاف، شکل‌گیری تقابل و مرزبندی بین نخبگان و توده مردم، ضربه وارد شدن به امنیت ملی، مخدوش شدن و سلب اطمینان عمومی از نظام برای مدتی کوتاه، زیر سؤال رفتن جایگاه مستحکم و قدرتمند نظام اسلامی در صحنه بین‌المللی، وارد آمدن خسارات سنگین به اموال عمومی و شخصی و کشته شدن عده‌ای در این حوادث از جمله خسارات مادی و معنوی وارد شده به مردم و نظام بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی در مجلس هشتم در پی فتنه 88 دیداری با رئیس‌ وقت ستاد کل نیروی مسلح آقای فیروزآبادی داشتیم وی در آن جلسه گفت جریان فتنه با اتحادیه اروپا به توافق رسیده و بنا را بر این گذاشته بودند که اگر کار ما که جلو رفت آنجایی که به مشکل برخورد کردیم از شما درخواست کمک می‌کنیم و ناتو حمله نظامی را هم به ایران با حمایت ما می‌تواند انجام دهد.
وی با بیان اینکه توبه سران فتنه با 4 شرط پذیرفته می‌شود، گفت: اتهامات وارد شده به نظام مقدس اسلامی را پس بگیرند، خسارت‌های وارده را جبران کنند، راه خود را از دشمنان جمهوری اسلامی جدا کنند و برای آنچه مرتکب آن شده‌اند آماده مجازات باشند.
مسئولیت اسکان زلزله‌زدگان
به بنیاد مسکن سپرده شد
وزیر کشور در نشست علنی دیروز با قرائت گزارشی از روند خدمت‌رسانی به مناطق زلزله‌زده در استان کرمانشاه ضمن تسلیت به بازماندگان این حادثه ناگوار خاطرنشان کرد: پس از این حادثه با تقسیم کاری که صورت گرفت کار امدادرسانی به زلزله‌زدگان در شهرها به ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین کار امدادرسانی به زلزله‌زدگان در روستاها به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی همچنین افزود: مسئولیت اسکان زلزله‌زدگان به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرده شده و قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) و کمیته امداد امام خمینی(ره) برای بازسازی منازل تخریب شده روستایی اعلام آمادگی کرده‌اند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نیز برای تامین سیمان مورد نیاز در احداث و بازسازی خانه‌های تخریب شده بر اثر زلزله در کرمانشاه که صد هزار تن برآورد می‌شود اعلام آمادگی کرده است.
بیانیه جمعی از نمایندگان
در محکومیت کشتار و محاصره مردم یمن
محمدحسین فرهنگی عضو هیئت‌رئیسه مجلس در نشست علنی دیروز بیانیه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محکومیت کشتار و محاصره مردم یمن را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است: در عصری که دفاع از حقوق بشر توسط برخی کشورهای مدعی غربی خصوصا ایالات متحده آمریکا هر روز تکرار می‌شود متأسفانه در سکوت خبری معنادار رسانه‌های غربی هر روز شاهد جنایات سهمگینی علیه مردم مظلوم و بی‌پناه یمن توسط رژیم عربستان سعودی هستیم گویی کشتار سالمندان و جوانان، مردان و زنان یمن امری فراموش‌شده است و آنان از داشتن حق حیات و زندگی آرام بی‌بهره‌اند.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است‌: این سؤال مطرح است که چگونه کشور عربستان سعودی با انواع سلاح‌های مرگبار شبانه‌روز مردم مظلوم یمن را به هلاکت می‌رسانند و مدعیان حقوق بشر نه تنها سکوت کرده‌اند بلکه این اقدام ننگین علیه بشریت را تأیید می‌کنند و با مسئولان عربستان سعودی رقص شمشیر انجام می‌دهند همان شمشیری که در قلب مردم مظلوم فرو رفته است؛ امروز ملت یمن نه تنها روزانه آماج حملات سعودی‌ها هستند بلکه از حداقل امکانات بهداشتی، درمانی، غذایی و دارویی برخوردار نیستند و در محاصره اقتصادی قرار دارند.