چرایی صادر نشدن روادید برای رستمی از زبان رئیس فدراسیون وزنهبرداری
مرادی: آمریکاییها فرم تضمین بازگشت به ایران را به رستمی و برادرش ندادهاند
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در خصوص مشکلات بوجود آمده برای قهرمان وزنه برداری ایران در راه اعزام به رقابتهای جهانی گفت: آمریکاییها میخواهند مطمئن شوند رستمی و برادرش بعد از مسابقات جهانی به ایران برمیگردند و در این باره باید تضمین دهند.
بعد از المپیک 2016 ریو کیانوش رستمی قهرمان وزنهبرداری المپیک 2016 برای درخواست ویزا و سفر به ینگه دنیا به یکی از سفارتهای آمریکا مراجعه میکند، اما بنابر دلایلی این درخواست رد میشود و با آن موافقت نمیشود.
حالا بعد از گذشت حدود یک سال از آن ماجرا رستمی برای دریافت ویزا به منظور حضور در مسابقات جهانی آمریکا همراه با سایر ملیپوشان به سفارت آمریکا مراجعه میکند؛ در حالیکه همه چیز مثبت و عادی به نظر میرسید بعد از گذشت حدود یک ماه خبر رسیده که سفارت آمریکا درخواست انجام مصاحبه مجدد، ظاهرا به علت نقص مدارک و بررسی مجدد مدارک او و برادرش را داده است تا یک بار دیگر به سفارت این کشور بروند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس رستمی و برادرش نتوانسته بودند اعتمادسازی لازم را در این خصوص انجام دهند و دغدغه اصلی آمریکاییها (با توجه به پرونده قبلی این ورزشکار) نگرانی از عدم بازگشت این دو نفر بعد از پایان مسابقات جهانی به ایران است که باید تضمینهای لازم را در این خصوص بدهند.
باید دید آیا این مشکلی که اکنون برای رستمی بوجود آمده است، بدلیل اقدامی بوده که سال گذشته و رد درخواست او انجام شده است یا خیر که در آینده نزدیک ابعاد جدیدی از این موضوع مشخص خواهد شد.
واکنش رسمی فدراسیون وزنهبرداری آمریکا
در همین خصوص روز گذشته فیل اندروز، دبیر کل فدراسیون وزنهبرداری آمریکا در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا و در پاسخ به مشکل کیانوش رستمی برای گرفتن ویزای آمریکا، اظهار کرد: کیانوش رستمی طبق ماده b214 قانون گرفتن ویزا، تاکنون نتوانسته است ویزای آمریکا دریافت کند. این قانون نشان میدهد که فرد شواهد کافی برای اینکه نشان دهد نمیخواهد به آمریکا مهاجرت کند، ندارد. فرد باید ثابت کند که بعد از مدت زمان تعیین شده قصد دارد آمریکا را ترک کند. آقای رستمی ثابت نکرده است که قصد ندارد در آمریکا بماند.
اندروز همچنین گفت: او میتواند دوباره برای گرفتن ویزا اقدام کند. البته تا شروع مسابقات کمتر از یک ماه باقی مانده و گرفتن ویزا برای آقای رستمی با چالش روبرو است. ما به دلیل همین مشکلات بود که از فدراسیون ایران خواسته بودیم تا از ماه آوریل 2017 (فروردین و اردیبهشت 96) اقدام به گرفتن ویزا برای ورزشکاران کنند. در این صورت اگر مشکلات این چنین پیش میآمد میتوانستم مشکل را حل کنیم و زمان کافی داشتیم.
درخواست تضمین از رستمی و برادرش
ابعاد تازهتری از این ماجرا پس از مصاحبه علی مرادی مشخص شد. رئیس فدراسیون وزنهبرداری دیروز گفت: به ما از سوی کمیته برگزاری مسابقات جهانی اطلاع دادند که رستمی و برادرش یکی از فرمهایی را که مربوط به تضمین بازگشت آنها به ایران پس از مسابقات جهانی است را پر نکردهاند. ما هم این موضوع را به اطلاع آنها رساندیم که باید مدارک خود را تکمیل کنند و یک بار دیگر برای مصاحبه به دبی برود.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا این موضوع مانند ایوب موسوی همان زمان اعلام نشد، گفت: برگهای به نام دبل چک به همه داده شده بود؛ همان زمان اخذ مدارک موسوی، نقص مدارک اعلام شد که پیگیری کردیم، اما ظاهرا چنین برگهای را به رستمی و برادرش نداده بودند و نقص مدارک باعث شد ویزای آنها به مشکل بخورد. آمریکاییها میخواهند مطمئن شوند رستمی و برادرش بعد از مسابقات جهانی به ایران برمیگردند و در این باره باید تضمین دهند. البته همان زمان مسئولان سفارت آمریکا در دبی گفتند که چنین برگههایی به منظور صدور ویزا نیست و حتی ممکن است نفرات دیگر هم فرا خوانده شوند.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به این سؤال که گفته میشود مسئولان وزارت ورزش از اعزام برادر رستمی به عنوان مربی ناراضی هستند و شاید این موضوع به نوعی سنگاندازی برای خروج نام وی از ترکیب تیم اعزامی به آمریکا باشد، تصریح کرد: چنین موضوعی درست نیست؛ وزارت ورزش در این مدت برای وزنهبرداری سنگ تمام گذاشته است. از وزیر ورزش و معاونانش تشکر میکنم و خود کیانوش در جریان این موضوع است. از طرفی سفارت آمریکا برای برخی وزنهبرداران سایر کشورها که احتمال میداد به کشورشان پس از پایان مسابقات جهانی بازنگردند، ویزا صادر نکرده است و چنین اشکالاتی مخصوص ایران نیست.