عضو انجمن لوازم خانگی:
قوانین کشور فعالان اقتصادی را به مونتاژکاری ترغیب میکند
عضو انجمن لوازم خانگی با بیان اینکه قوانین و مقررات، فعالان اقتصادی را به مونتاژکاری ترغیب میکند، گفت: درآمد حاصل از واردات ۵ برابر درآمد تولید داخل است و در حال حاضر قطعات مختلف از گمرکات متفاوت وارد و در داخل مونتاژ میشوند.
سعید موسوی در گفت وگو با فارس، درباره تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم رفع مونتاژکاری در صنعت کشور، اظهار داشت: در حال حاضر مونتاژکاری به یک رویه کلی در تمام صنایع کشور تبدیل شده و راحتترین کار برای صنعتگر این است که خود را درگیر توسعه محصول نکند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر تولیدکنندهای بخواهد لباسشویی تولید کند باید ابتدا بر اساس سلیقه مردم و نیاز بازار یکسری قالبها را طراحی کند، بعد به دنبال ساخت قالب و همچنین تأمین مواد اولیه مناسب برای تولید محصول برود تا به خودکفایی برسد و در این بخش نیازی به واردات نداشته باشیم.
موسوی تصریح کرد: متأسفانه اکثر سرمایهگذاران از ابتدا هدفشان دستیابی به پول است و به همین دلیل به دنبال واردات قطعات لوازم خانگی از گمرکات مختلف میروند و در نهایت، این قطعات را مونتاژ میکنند، مثلاً درب لباسشویی از یک گمرک و موتور آن از گمرک دیگر وارد میشود و در یک کارخانه که قرار بوده به تولید داخل اختصاص داشته باشد، مونتاژ میشود.
وی با بیان اینکه از این طریق، سرمایهگذار زودتر به پول خود میرسد و هزینه کارگری کمتری را نیز پرداخت میکند، گفت: اگر قرار بود صنعتگر این قطعات وارداتی را تولید کند، باید افراد بیشتری را استخدام میکرد و حقوق کارگر و حق بیمه پرداخت میکرد که در نهایت اشتغالزایی نیز به همراه داشت.
وی با اشاره به اینکه در عین حال، دولت نیز در این تصمیم نادرست با آنها همکاری میکند، گفت: وضع مالیاتهای بالا برای تولیدکنندگان و سهم 23 درصدی کارفرما از حق بیمه از جمله موانع موجود بر سر راه تولید در کشور است.
این عضو انجمن لوازم خانگی ادامه داد: مسائلی مانند تأخیر یک هفتهای در پرداخت پول برق، باعث قطع برق برخی کارخانهها طی روزهای اخیر شده و این مسئله در مورد هزینه آب مصرفی کارخانهها نیز برقرار است.
به گفته وی، واردکنندگان با چنین موانعی روبرو نیستند، در حالی که تولیدکننده باید به هزار ارگان و سازمان از جمله شهرداری و سازمان امور مالیاتی پاسخگو باشد.وی در ادامه با بیان اینکه واردکنندگان قطعات لوازم خانگی نسبت به واردات از چین اقدام میکنند، گفت: بابت این واردات، تعرفه پایینتری نسبت به واردات محصول ساختهشده (CBU) و یا قطعات بزرگتر پرداخت میشود، اما در واقع این قطعات از گمرکات مختلف وارد میشود که شکبرانگیز نیست و در نهایت، مونتاژ و در بازار به مردم عرضه میشود.موسوی با بیان اینکه طراحی یک محصول حداقل یک سال زمان میبرد، گفت: واردات در کمتر از دو ماه انجام میشود و از سویی، درآمد حاصل از واردات 5 تا 6 برابر درآمد حاصل از طراحی و تولید داخل است.
وی ادامه داد: قیمت تمام شده تولیدات از حجم تولید متأثر است و اگر تیراژ تولید از یک مقدار مشخص کمتر باشد، تولید به صرفه نخواهد بود و تولیدکننده نمیتواند با مونتاژکار رقابت کند.