تأیید محصولات تراریخته با استناد به آزمایش هایی که انجام نشده است!
وزارت بهداشت در حالی به آزمایش دانشگاه علوم پزشکی یزد و دریافت مجوز استفاده از برنج تراریخته استناد کرده که رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد تقریباً از جزئیات این موضوع بیخبر است!
به گزارش فارس به نقل از پیک بامدادی رادیو، بعد از رفتن معصومه ابتکار از سازمان حفاظت محیط زیست که سالها در مقابل محصولات تراریخته مقاومت میکرد، به یکباره نظر سازمان محیط زیست تغییر کرد و رئیسجدید سازمان حفاظت محیط زیست و حتی وزارت بهداشت از آزمایش های جدید پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی یزد خبر دادند که سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیکی (برنج تراریخته) را تأیید میکند. اما بررسیهای پیک بامدادی رادیو نشان میدهد چنین آزمایشاتی در یزد انجام نشده است.
عیسی کلانتری در جمع خبرنگاران در صحبتهای عجیب اعلام کرد: وزارت بهداشت سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیک را تأیید کرده است.
او گفت: وزارت بهداشت از 4 سال پیش به دانشگاه علوم پزشکی یزد مأموریت داده بود که سلامت محصولات تراریخته (برنج تراریخته) را بررسی کند و نظر بدهد بعد از حدود 3 سال و 7 ماه دانشگاه علوم پزشکی یزد سلامتی برنج تراریخته را تأیید کرد.
این ادعا در حالی مطرح شد که مرکز تحقیقات غذا در دانشگاه علوم پزشکی یزد کمتر از دو سال است که ایجاد شده و اساساً از 4 سال پیش نمیتوانسته روی برنج تراریخته آزمایش کند.
در همین رابطه حریری سخنگوی وزارت بهداشت بر اساس شنیدههای شخصی صحبتهای رئیسسازمان محیطزیست را تأیید کرد و گفت: مصرف برنج تراریخته بر اساس آزمایشی که در دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شده، بدون مشکل است.
اما استناد به آزمایش دانشگاه علوم پزشکی یزد و دریافت مجوز استفاده از برنج تراریخته در حالی صورت میگیرد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد تقریباً از جزئیات این موضوع بیخبر است!
دکتر میرجلیلی میگوید که باید اطلاعاتی در این زمینه کسب کند، تا در مورد آن اطلاعرسانی شود. چند ساعت بعد که خبرنگار با او تماس میگیرد، مشخص میشود که هیچ آزمایشی برای برنج تراریخته در این دانشگاه انجام نشده است و صرفا مقاله مروری تهیه شده که به مقالات تحقیقاتی که در برخی کشورها روی برنج تراریخته انجام شده، استناد کرده است!
دکتر میرجلیلی تصریح میکند که این مسئله فاز یک تحقیقات بوده و فاز دوم را هنوز انجام ندادهاند، چرا که این آزمایشات امری زمانبر است.
به گزارش خبرنگار پیک بامدادی رادیو،سلامت و امنیت غذایی مردم شوخیبردار نیست نمیتوان با کشت و صدور مجوز محصولات تراریخته و ورود آن به بازار از مردم به عنوان نمونههای آزمایشگاهی برای تأثیر این محصولات استفاده کرد.
گزارشی که دانشگاه علوم پزشکی یزد به مقالات آن استناد کرده، مخصوص کشورهایی است که فقط محصولات تراریخته را برای صادرات و نه مصرف داخلی خودشان کشت میکنند.
لازم است متخصصان کشورمان در آزمایشگاههای مجهز تأثیر برنج تراریخته را به صورت علمی در مراحل حیوانی، زیست محیطی و انسانی آزمایش کنند، تا در نهایت بتوان با اطمینان علمی در مورد واردات، کشت یا مصرف این محصولات نظر قطعی داده شود.
این گفتههای رئیسسازمان حفاظت محیطزیست در حالی از عدم صحت برخوردار است که در نشست خبری اخیر از وی سؤال میشود که بهزاد قرهیاضی در سازمان حفاظت محیطزیست چه سمتی دارد که به عنوان نماینده سازمان در برنامه شبکه خبر معرفی شد، اما کلانتری رئیسسازمان حفاظت محیطزیست در پاسخ گفت: آقای قرهیاضی هیچ سمتی در سازمان حفاظت محیطزیست ندارد و فقط پژوهشگر برنج تراریخته است.